Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: yakaza ve nevm Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4303

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yakaza ve nevm
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:14
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2775

Bu gün çeşitli yazılar yazdım ve bunu web sayfama yolladım.
Bunların hiç birinde de tablo bulunmuyor.
Acaba yavaş yavaş YAZARLIĞA doğru mu itiliyorum.

Ancak burada 8 yıl önce yapılmış tablolu bir yazı paylaşıyorum:
YAKAZA halinde hayatın iki kapısı vardır;
biri kırmızı rüyet ve gösterme.. diğeri yeşil riya ve gösterme..
bunlar o kadar çekici ve çelicidir ki NEVM halindeki hayatın iki kapısından biri olan rüyanın ve öylemenin beyaz kapısını örterler.. beyaz kapının kardeşi RE’Y'in ve oylamanın siyah kapısı ise bizim ellerimizin ve dillerimizin ucundadır.
Şimdi biz uyanıkken bile re'y ve oyumuzu belirtirken bir uykunun ve nevmin içindeyiz ve bu durumda seçenekleri oylama.. görüşleri tartışma ve düşünceleri eleştiri kapısının uyuklaması halindeyiz. Re’yden başka meditasyon ve namaz hali bile bir tür nevm ve uykulama halleridir..
işte bu yüzden kırmızı kapının çekiciliği.. yeşil kapının çeliciliği ve siyah RE’Y kapısının kapanından dolayı gözlerimizi yumamıyoruz.. arıyoruz..
Çünkü arayış gereksinimden güçlü bir saik ve güdüdür.
Kendimizin ve sahip olduklarımızın güzelliği.. iyiliği ve yetkinliğini gösterirken ne arıyoruz ?

SARI KAPI.. "meşiet" şia.. meşai.. kısaca "Ş" hali hazırda, hayatın HAZIR cereyanı ve şuurun HATIR merayanı arasında kaldığı gibi geçmiş ve gelecek arasında da bulunan bir ŞEY'dir. İster bu yazıyı okumak ve tabloyu anlamak için kullan bu şeyi.. isterse göz ardı edip geçip itmek için kullan bu şeyi.. o şey'.. o nesne.. o eşya.. gördüğünün arkasında bulunan gözünün ardında bulunanlarla birlikte ilk katmanda dört nesnedir; cisim.. ışık.. göz ve beyin. Ancak görmenin ardında bilme.. bilmenin ardında anlama ve anlamanın ardında inanma olduğunu gördüğün anda işin rengi değişir.. ördüğünü görürsün.. görmezsen.. yine yoluna devam eder görmeyi sürdürürsün...
Yakazanın renkli ve nevmin gri dünyası arasında mavi bir gelecek bizi bekliyor.. beklemesine de kahverengi geçmişim beni bırakmıyor..Çünkü ben didaktik bir adamım.. bir türlü poetik olamıyorum.

01.07.2017

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 13:14
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma