Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4115 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:36 |
![]() https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2719 Hakka durduğun yerde ulaşabilirsen lakin hakikatı bulman için yürümen gerekiyor.. buna rağmen yıllarca yürüye yürüye bulduğun hakikat geçmişte bıraktığın mesafe kadardır.. hak ve hakikattan başka bir de hayr ve hüsn dahi bulunur.. hak ve hakikat ile hayr ve hüsn ortasında da HÜRRİYET bulunur. Yalnız hürriyetin bulunması etmez onu kullanacak CESARETİ irade ve CESASETİ ilim dahi gerekir. ŞİMDİ bu kadar çok koşulları ve gerekçeleri bulunan doğruları ve gerçekleri arayıp bulman için sana YBA dediğim hızlı anlam sürücü ve kolay anlatım aygıtı çağrısı yaptığım halde bu bir kulağından giriyor ve diğerinden çıkıyorsa bu hak ve hakkikat arama samimiyet olmadığından ve hayr ve hüsnü bulma ciddiyi bulunmadığından olabilir mi ? Şimdi bu soruyu ben sana sual ediyorsam yanıtı başka.. sen bana soruyorsan cevabı başka.. Şimdi biz bu işi bırakıp sen ve ben neden ve niçin sual ve cevap ile soru ve yanıt kelimelerini kullanıyoruz diye kavgaya tutuşsak akıllılık mı ediyoruz yoksa salaklık mı ? Derim ki İMKAN'ın ne olduğunu bilmiyorsan ne hakkı bilebilirsin ne de hakikata vasıl olabilirsin.. OLANAK'ın ne olduğunu bilmiyorsan ne hayrı bilebilirsin ne de hüsne erişebilirsin.. POSSIBLE de denilen imkanın ne olduğunu ancak 50 yaşında öğrenme olanağı bulabildim... bu olanağın gizli adına nasib ya da kısmet adı da veriyorlar ve bazıları gelişgüzel ya da rast gele diyorlar. Biz daha çok İnşaallah KELAMINI kullanırız. Sonuçta insanlar gerçek ve realite ve hakikat üzerine laf savaşları yapmaktan bunların ne olduğunu anlamaya fırsatları olmuyor.. Şimdi bu gün bu saat ve bu yazıda imkan=hakikat dersek.. ne kadar "taş ağırdır" demiş oluruz ? Sonuçta yıllardır söylediğim türküye geliyorum: Hakikatı hikaye etmek kolay olmadığı gibi hikayetin hakikatine erişmek zordur. Bu durumda ikilemem şu üçleme oldu: Hakikat-İMKAN-Hikaye Şimdi artık hepimiz öğrenmeliyiz ki Yaratılış öyküsü ile evrim masalı arasındaki körü körüne tanrı tanırlık ve tanımazlık inançlarının.. ya da dincilik ve bilimcilik arasındaki boşu boşuna savaşlarının hiç bir kıymeti harbiyesi bulunmuyor.. kendimizi tatmin etmekten başka.. ancak bunlara ilişkin olarak hocaların ve yazarların hazır açık ve seçik sehil yani anlaşılır yazıları bizi düşünmekten uzaklaştırarak uyutmaya devam etmesi de ayrı bir sorun. öyle ise denklemimizi tamamlayalım: HALK : hikaye İMKAN hakikat : HAKK ÇALIŞ X İMAN Y GÜVEN osmanziya 06.05.20225 01:59 ![]() Değerli Yazer Meslektaşım EMEKLİ Selim Ateş Meslektaşımız yazdı: 5 MAYIS NOTERLER GÜNÜ KUTLU OLSUN Biz, kelâmı mühürle tartanlarız! Bir imzanın ardında duranlarız! Ne kalem satılır bizde ne vicdan, Ne de eğilir bir harf, hukuka isyan! Masa başında değil, mevki önünde, Adaletin nöbeti var kalemimizde. Bir söz akarken akitle mühür olur, Bir hayat başlar, bir dava son bulur… Şahit değiliz yalnızca biz, Bir milletin sözleşmiş iradesiyiz! Bazen bir miras, bazen bir vasiyet, Bizde başlar sessiz bir emanet… BUGÜN 5 MAYIS! Saygı duruşundadır defter, kayıt ve tutanak! Adımıza yakışır bir vakar ve sükûnetle KUTLU OLSUN NOTERLER GÜNÜ — BU MEMLEKETİN SESSİZ HUKUK ERLERİNE… – Emekli bir noter kaleminden, Adanmışlığın ve dürüstlüğün selamıyla… Em. Eskişehir 4. Noteri Av. Arb. Selim Ateş ![]() 03 Mayis dogum gunum (1952) (2017) 05 Mayıs noterler bayram 06 Mayıs Hızır-Yaz gunlerinin başlangici 19 Mayis kurtuluş bayrami 27 Mayıs 1960 ilk IHTILAL 29 Mayıs 1453 Istanbulun fethi Beden ve toprak ve vatan ve dunya EŞİTTIR başkasini ele gecirme savaşları.. her ne kadar hukuk ve ahlak ve vicdan ve din desende KAVI olan seni yer.. ister bu dişi ve dişiyle yesin ister külturel ve sosyal özümleme ile olsun.. her iki halde de seni kendinin bir parçasi yapar ya da seni kendine benzetir. Bu evrensel bütunlugun ve birligin ve bizligin bir yansimasidir. Ancak bu guzel şey ÇIRKINLIKLE.. olur. Ancak bu iyi şey KÖTULUKLE..olur. Ancak bu olan şey ÖLÜMLE olur. Dogum gunu olanlarin DÜĞÜM gunu de olur. Peki ölmeden evvel ölmek ve düğümu çözmek nasil olur ? Iskender düğumu çozdu ve 10 yil içinde akdenizi yunan golu haline getirdi ve ölümdem kurtuldu mu ? Size sadece bir gun olan dogum ve dügüm gunu arasinda bu gün ve her gun olan DÜĞUN gününu hatirlatirim ve dikkatinizi çekerim. Bu anımsatma ve aykınızi çekme ne anlama geliyor ? Anladiklarinizi eleştirmenize muntazir ve anlamadiklarinizi sormaniza muterabbisim.. YBA ile ilgilenmenizi bekliyorum ! osmanziya yontembilim.com CUMA ÖZÜSAN ağabey dediki: eleştirsem sizi kaybederim. Gönderi Sahibi Mustafa Buğuçam Cuma Özusan Estağfirullah Abicim.. hakaret dışındaki eleştiriler sayenizde beni ilmen zenginleştirir ve size daha çok bağlar. Cuma Özusan Mustafa Buğuçam peki, ben de affınıza sığınarak söyleyeyim ki -şahsiyetinize saygım berkemaldir ama- fikirlerinizle bir Don Kişot'sunuz. Gönderi Sahibi Mustafa Buğuçam Cuma Özusan Abcim.. çok haklısınız.. teşekkür ederim. YBA mahveden de bu Don Kişot'luk. Fakat bu DELİLİK olmasa.. akıllılıktan beklenen tutum ve davranışların ve sonuçta kazanların alacağı emek ve zamanı YBA harcayamazdım. Saygılarımla. Cuma Özusan Mustafa Buğuçam peki, selam ve saygılar. Gönderi Sahibi Mustafa Buğuçam Cuma Özusan Eyvallah Aziz Ağabeyim. Sağlık ve Huzur ve BAŞARILAR dilerim. ![]() 19.cü HAFTA 05 Mayıs 2025 07 Zilkade 1446 03:36 Pazertesi Haftanin 1.günü 24 Saat Gün Izleme Programı ![]() İnsanin hasilati kadar haysiyeti.. urunu kadar onuru olur. ![]() FACE DUNYASI Face Sahifesi ve Face'deki Zaman Tuneli.. olmak uzere iki bolumden oluşuyor. 16 yıllik face kullaniciligindan sonra ancak bu ikisinin ayriligini yeni fark ettim. Bu ikisi arasindaki fark benim resindeki dıs suveterime ve iç kazagima benziyor.. birbirinden ayrilmasi kolay degil.. hele umumi dünya ile kendi özel dunyamizin birbirinden ayrilmasi daha zor.. hele şu genel dunya ile hususi dunyamiz arasina giren Face Dünyasi karşısinda özel ve genel dunyalarin fark edilmesi zorun zoru haline geldi.. Bu face dunyasi gibi diger sosyal medyalarin gerisindeki internet dunyasinin bileşenleri olan web site ve sayfalarin YAPAY ve SANAL gerçeklikleri harmanlayan yeni kalemi ve yeni kelami bize yeni yeni ONE ÇIKMA ve GOSTERI YAPMA olanaklari çıkardikca.. ![]() Dedediklerimi burada gösterdim.. muradim bu yapay oyun ve sanl öykuden ibaret dunyayi dolabin sag alt köşesindeki diri ve canli âleme çevirmek. 05.05.2025 ucyol izmir 16:05 ![]() Hani gören olur gormeyen olur diye.. dolabin sag alt köşesindeki muhuru buraya ÖNE çıkarttik. Halil DALMAN yazerim dedi: I don't understand dedim ki: understand olması için stand'ın under olması lazım.. yani duranın altında ve ardına sağına ve soluna.. önüne ve üstüne bakılması gerekiyor. Yoksa STAND'ın üstünde sergiden başka ne görebilirsiniz ki, ancak öncelikle "FACE DUNYASI Face Sahifesi ve Face'deki Zaman Tuneli.. olmak uzere iki bolumden oluşuyor. 16 yıllik face kullaniciligindan sonra ancak bu ikisinin ayriligini yeni fark ettim. Bu ikisi arasindaki fark benim resindeki dıs suveterime ve iç kazagima benziyor.. birbirinden ayrilmasi kolay degil.. hele umumi dünya ile kendi özel dunyamizin birbirinden ayrilmasi daha zor.. hele şu genel dunya ile hususi dunyamiz arasina giren Face Dünyasi karşısinda özel ve genel dunyalarin fark edilmesi zorun zoru haline geldi.. Bu face dunyasi gibi diger sosyal medyalarin gerisindeki internet dunyasinin bileşenleri olan web site ve sayfalarin YAPAY ve SANAL gerçeklikleri harmanlayan yeni kalemi ve yeni kelami bize yeni yeni ONE ÇIKMA ve GOSTERI YAPMA olanaklari çıkardikca.." sunum yazımdaki genel ve özel dünya.. konusunun anlaşılması gerekiyor. sonuçta GENEL bir ANLAMADIM.. yerine hangi cümleyi ya da kelime anlamadınız belirtirseniz.. eleştiri her iki tarafa da yararlı olur. osmanziya 06.05.2025 üçyol izmir 00:36 ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 01:59 |
|
![]() |
|
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4115 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() |
![]() Her kemal ve cemal sahibinin kendini görme ve göstermesinin sırrı bulunur.. neden bu kadar çok kendimizi göstermek istiyoruz... acaba yuruyuşumuzden mi kaynaklanıyor ![]() sanırım burada bir MÜBİN sırrı bulunuyor ![]() tabi siz bu tabloları anlamadınız.. ancak bu tabloların gerisindeki elliye yakın tabloyu buraya yüklüyorum: 20250506_005946_06_mayis_2025.zip Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 01:58 |
|
![]() |
|
osmanziya
![]() ![]() ![]() |
İlhan Tavalı kardeşim Selami Yüreğin yazısını paylaştı:
Ecevit sağ kolu olan, Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’i, ABD’ye yalvarmaya gönderir.. İhsan Sabri Çağlayangil diyor ki; Bakın burası çok önemli.. “ilk kez ERBAKAN sayesinde Bakanlık zevkini tattım.” Bundan sonrasını, İhsan Sabri Çağlayangil’den dinleyelim... Amerika’ya gittim, Başkan Jimmy Carter’dan 10 dakikalık bir randevu için 20 gün bekledim, nihayet randevu alabildim. Odasından içeri girdiğimde Carter, odasında elleri arkasında, ayakta ve camdan dışarı bakıyordu, selam verdim, dönüp bakmadı bile anlaşılan azarlanacaktım, bana yüzünü bile dönmedi ve ben cesaretimi toplayarak daha önce ezberlediğim kısa metni konuşmaya başladım. ‘Sayın Carter malumunuz uyguladığınız ambargo ekonomik olarak bizleri son derce zor durumda bıraktı, bunun kaldırılmasını istiham ediyoruz, falan filan... Carter hiç oralı değil, ve ben son derece tedirginim o sırada Carter’ın masasının üzerinde duran 10 kadar telefonun, kırmızı renkli olanı çaldı. Telefonun kırmızı renkli olması önemli bir hat olduğunu düşündürdü. Carter telefonu aldı, ahizeyi kulağına götürdü bir kaç saniye sonra yüzünde hayret ve endişe ifadesi belirdi. Telefonu kapadı ve bana doğru dönerek, ‘Sayın Çağlayangil böyle önemli bir konu ayak üstü konuşulmaz, isterseniz bunu akşam yemeğinde görüşelim’ dedi ve zoraki gülümsedi. Ben hemen anladım ki; bizim lehimizde ve bunların aleyhinde bir durum gelişmişti. Dedim ki; - ne oldu sayın Carter demin hiç pas vermiyordun, beni adam yerine bile koymuyordun şimdi de akşam yemeğine davet ediyorsun..?? Carter dedi ki; - sizin geçimsiz ortağınız Prof.Dr.Necmettin Erbakan ve arkadaşları bakanlar kuruluna baskı yaparak, ABD’nin Türkiye’deki tüm üslerine el koydular. Bir anda kendimi Carter’dan üstün gördüm. O ezik halimden hiç bir iz kalmamıştı. Göğsüm kabarmıştı. RAHMETLİ ERBAKAN BÖYLE BİR DEVLET ADAMIYDI.. ALLÂH (CC) ERBAKAN’A RAHMET ETSİN. Üsleri kapatma konusuna gelince..!! Hoca, 74’te Kıbrıs’a çöktüğü vakit tüm Cihan durdurmaya çalışmış, hatta NATO bile sert tedbirler almıştı, lakin yine de durduramadılar hocayı Durdurabildiklerinde ise, Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’ın yarısını almıştı.. bunun üzerine ceza olarak Türkiye’ye silah ambargosu uygulandı, bir tek mermi dahî satmadılar bize.. (Libya Devlet Başkanı) Muammer Kaddafi’nin dışında tabi, bir tek o adamcağız bize silah desteği sağladı. Türkiye Avrupa ve ABD ile çetin pazarlıklar etse de, hiçbir sonuca ulaşamadı.. Hoca da restinize rest ulann diyerek; İncirlik dahil ülkemizde bulunan 5 ABD üssüne el koyarak kapatmıştır.. taa ki, 80 darbesine kadar Bizim çocuklar dedikleri Kenan Evren ve ekibi darbe yaparak hocayı indirmeyi başarmışlardı.. İlk iş olarak kapalı olan ABD üslerini açtılar tabi. vaktinizi aldım helal edin hakkınızı.. 👋 dedim ki: Dinsizin hakkından imansız gelir derler ama her zaman olmuyor.. dinsizin hakkında böyle imanlılar da gelebiliyormuş.. ancak zorla yapılan güzellikler güzellik olmuyor.. 1400 yıldır biz CİHAD savaşları yapıt.. onlar HAÇLI savaşları yaptık.. bir türlü bütün semavi kitabların tek bir kaynaktan geldiğine birbirimizi ikna edemedik.. çok basit ve yalın ilk kitap bizde.. son kitap bizde.. savından başka bir tez ve çözüm üretemedik.. osmanziya yontembilim.com |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |