Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: hakaik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3764

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hakaik
    Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2014 Saat 12:07
HAKİKAT

HAKIKAT dizini içindeki dosyalar

20140827_120717_HAKIKAT.rar

Hakikat deyince o kadar çok nesneleri ve kimseleri içine katarız ki bundan daha büyük bir KÜME düşünülmez.. Gerçek deyince o kadar çok varlıkları ve olayları içine atarız ki bundan daha büyük bir DAİRE olamaz.. bütün bilgileri ve buyrukları.. sözleri ve değerleri topladığımız BÜYÜK DAİRE ve KOCA KÜME öylesine YÜCE   bir hakikat olur ki içinde artık hiçbir şey olmaz ya da her şey olur.. sadece YUVARLIK bir söz söylemiş oluruz.. amma hakikatın içine yukarıda “sözleri” de katmıştık.. parça nasıl bütün olur ki ?

Eğer bir avukat ya da felsefeci karşısında iseniz.. ya da bir politikacı ve bilgeye muhatab iseniz sizi oradan buraya getirebilir.. doğru bildiğiniz yanlış.. yanlış bildiğinizi doğru görebilir ve gösterebilir.. bütün bunlar günlük dil ve düz yazı platformunda iseniz olağan durumlar ve sonuçlardır.. Napolyon atfedilen bir söz var.. bana bir kelime söyleyin sizi onunla idam edeyim..

Dili kullanmak… dili iyiye ve kötüye kullanmak.. daha beteri dil tarafından kullanılmak… eğer dünyaya ve dine dil tarafından açılan bir pencere ile bakıyorsanız ki böyle yapmak zorundayız bu mahkumiyet ve mahpusiyetin bizi getireceği yer kuşku ile sarsılma ve inançsızlık mı kurtulma mı olacak ?

Eğer insan dilden ibaret olsaydı korkarım ki öyle..

İnsan.. dilden fazladır.. insan dünyadan fazladır.. ve hatta insan din’den de fazladır.. ki bu fazlalığı onu YARATAN’a muhatab kılmış ve tenezzül-ü kelamıyla O’nun tebliğine müstemi’ olmuştur.

Leküm diniküm ve liye din.. sizin dininiz size benim dinim banadır…

Eğer hakikatı yakalamak istiyorsan ve onu kendini sana teslim edecek bir karşı cins sanıyorsan.. aldanıyorsun.. öyle olsa zaten almak istediğin değil seni kullanmak isteyendir o.. hakikat sana sunulan değil senin aradığın ve bulduğundur.. menfeat elde edebilişin.. faideyi elde edebilirsin.. hayratı elde edebilişin.. hasenatı elde edebilirsin.. kemalatı elde edebilirsin.. fazileti elde edebilirsin… amma hakikati elde etmen öyle kolay olmayacaktır. Ya bunlardan birini hakikat kabul edeceksin ya da bunların toplamından oluşan hakikatı arayacaksın.. seçim sana aittir.

İşte bunun için düşünenleri ve arayanları ayırırım…

Düşünenler hakikatın büyük dairesi ve koca kümesi içinde bir İMKAN olarak bir yerden bir yere gidiyorlardır.. nereden gelip nereye gittiklerini de biliyorsa sorun yok.. biz Müslümanlar:

İnna Lillah ve inna ileyhi raciun

Deriz.

“Allah”dan geldik ve O’na dönüyoruz “GERÇEĞ”İ içinde “hakikat”a mütemessik ve “HAKK”a salik olarak yürürken bazılarımızın düşüncesi arayış halinde bitmez aşk ve tükenmez merak içinde bilgi ve sevgi kanatlarıyla yükselmeyi sürdürürler.. eğer doyumsuz nefis ve ölmüş kalb taşımıyorlarsa..

Şimdi bu günlük dil anlatımı içinde geçen Allah,gerçek, hakikat ve hak sözcüklerine dikkat ederseniz.. külli kavramlar ve tümel terimler.. genel manalar ve cami gayeler.. bunları adlamak.. tanımak.. tanımlamak.. bilmek.. anlamak.. inanmak noktasında günlük dilin ve düz yazısının yetersizliğini çoğu zaman vurguladım ve bu konudaki düşünme ve araştırmada yeni bir dil yol davetive yeni bir yöntem çağrısı yaptığım on yıl içinde YAKINMALARIMDAN başka bir kazancım olmadı.. yöntembilimsel analizi öğrenme.. kullanma.. yararlanma noktasında bir talep ve gayret ile karşılamamış olamamda benim himmetini etkilemedi.. çünkü kendi ürettiğimi kendimin tüketmesinin hazı ve keyfi bana yetiyordu.. ürettiklerimin başkalarının tüketimine sunma aşaması olan ÜRETİM safhasının gerçekleşmemesi yakınlarımın BOŞA çalışıyorsun tepkisini çekse bile biz yine çalışmalarımızı siber uzayda toplamayı ve biriktirmeyi sürdürmemizi engellemiyor. Ve ısrarla insanları analitik düzlem temelli tabloları versiyon sırasıyla izlemeyi sürdürmelerini istiyorum. Çünkü ARAYANLAR terim ve kavramları paralel ve simetrik olarak bağlayıp onların ANLAM’larını bulacaklardır.. Çünkü onlar bilinenlerin öğrencisi değil bilinmeyenlerin öğrenicisidir. Bu taliplik ve öğrenicilik sürecinde MANA / Anlam, gerçek, hakikat, hakk ve ALLAH terimlerinin delalet ve işaret ettikleri hakaiki hikaye edecek dirayete zamanla sahip olacaklardır. Bu suretle beş on kişilik bir talip ekibi ve öğrenici partisinin oluşturacağı sinerji içinde yöntembilimsel analizi ÖĞRETİCİ kişilerde çıkacak ve yöntembilimsel analizi öğreneceklerdir.. İnşaallah.

Sağlıcakla kalın

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr

http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder