Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: beraat gecesi 1446 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 3823

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: beraat gecesi 1446
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 21:03
Değerli Dost, Kardeş ve Arkadaşlarım, Rabbimizden sağlık ve huzur ve başarı içinde nice kandiller diler, duanızı beklerim.

osmanziya   13.02.2025 üçyol izmir 21:35
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2646

Bu gün Değerli bir Hocamız bizi ziyaret ettiler.. YBA kendilerine tanıtmaya çalıştım.. ve dedim ki:

Aziz Hocam.. yerleşmiş görüşlerin ve düşüncelerin inançlardan ayrılması o kadar zor ki.. örneğin nebilerin misyonu olan insanların Allah'a çağrılması ve Tanrı'nın tanınması ve tanıtılması.. Ancak zaman insanlıktan uzaklaşan ve zaten kendilerinin birer "Tanrı" sanan SANRI'ların.. İmamı Nursi'nin tabiriyle ene atına binip dalalet vadilerinde koşan kimselere Tanrı çağrısı değil insanlığa dön diye insanlık çağrısının yapılması gerekiyor. Üç yüz sene önce başlayan HÜMANİZMI bile en uzun süren din diye yeren ve eleştiren ve zamanın teknolojisini ve ideolojisini ve gücünü alan insanlara "din"e dön ÇAĞRI yapmak yetersiz ve gereksiz kalıyor.. üstelik dilden ve dinden.. bilimden ve hukuktan.. hikmekten ve ahlaktan nasibimiz bulunmuyorsa.. sonuçta her şeyi ve konuyu ve kavramı yeniden ele almadıkça.. fazla bir başarı ve şansımız kalmayacak.. diye düşünüyorum. Doğrusunu Allah bilir. Saygılarımla osmanziya 13.02.2025 19:00 üç yol izmir

"Mehdi" konusu nedeniyle böyle söyledim.. Biz MÜSLÜMANLAR kainatın maddi ve manevi bütün muhteviyatının Zat-ı Muhammediye (ASM) 'yi hasıl eden NUR-U MUHAMMEDİ çekirdeğine..inanır   ve bu çekirdeğin ağacı olan HAKİKAT-I İNSANI maddi ve manevi mükevvenatı..tahayyül eder.. ve bu ağacının meyvesi olan ZAT-ı Muhammedi (ASM) yi en son nebi ve rasül kabul ederiz. Onun ile inzali kitab ve nebi irsali sona ermiş bu ip düğümlenmiştir.

Artık bundan sonra her bir müslüman onun velayet ve risalet yüklerimini omuzuna almıştır.. Mehdiye bekleyen müslümanlar değil beklenen insanlar olmayı ve insaniyeti kübra olan islamiyete doğru yol almayı sürdürüyoruz.

Tabloda ahseni takvimden ahsene amel giden yol gösterilmiş.. ahsen-i kasas ile hüsnü hatiyeme doğru inen   yatay HATT ile esma-i hüsna'dan ism-i a'azam inen dikey HAYT göstergelenmiştir.    

Bu son tabloya giden 16 tablo da buraya bindirilmiştir. Yalından karmaşığa doğru versiyon sırasıyla inceleyebilir ve izleyebilirseniz siz de imgeleyebilir ve irdeleyebilirsiniz.

20250213_210457_BERAT.zip

Böylece YBA çalışmasının öğrenilmesi ve kullanılması ve yararlanılması yolunda yaptığımız reklamların birisini de görmüş olacaksınız.

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 21:38
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 21:45
12.02.2018 yedi yıl önce:

Gosterge ve işaret ile delalet ve gorungu

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:51

https://www.youtube.com/watch?v=KScyeUIBojw&t=14s

Kur’an’ın Allah’ı / Maide Suresi 83 / Katherine Craig / Kılavuz Kuran

ARA ve bul.. söyle ve dinle.. uyu ve uyan.. yat ve kalk.. aslında yaptığımız fazla bir iş bulunmuyor.. ancak hepsi alaka, bilgi ve sevgi ile oluyor. Hepsinin başı da ARA.. bu kelimenin başı AR.. sonu RA.. Tanrı RA meşhurdur dünyada.. İslam da ünlüdür.. Rab.. Rahman.. Rahim.. Rezzak.. burada da 4 tane "R" bulunuyor.. zaten rüyet ve re'ye ile riya ve rüya da R'leri destan destan yazdım. AR ise HarF kelimesine verdiğim türkçemizde benim verdiğim karşılık.. yani isim babasıyım AR'ın.   ART san'at ve san'atın tezahürleri olan çeşitli audio-video harfler.. sonuçta yaşam öykümüz ve hayat oyunumuz ar'larda ra'ları aramak. Kısaca ARA. Ne yazık ki insanların aradıkları çoğu şeyler sadece GEREKSİNİMLERİNİ ilgilendiriyor.. gereksinimlerini ilgilendirmeyen ARAYIŞLARI da bulunmuyor. Gereksinimlerin çoğu da PARA ile karşılanıyor.. bak burada da paRA var. Biz çağdaşlar pa'yı RA edinmiş kimseleriz. İşte bu PA bize RA'yı örtüyor. Bu demektir ki PARA olmasın.. bu demek istiyorum. Ancak para asgari düzeyde bir arayış.. NAKİT olmadan olmaz.. ancak her şeyi nakite çevirmeyelim.. ne ise sözü uzatmayayım.. ARA'mak ASİL bir eylem. Aramayan zaten insandan aşağı düşüyor.. aramakla insandan yukarı çıkıyor insan. Aramakla bulunmaz.. bununla beraber bulanlar ancak arayanlar içinde olacaktır.. Arayanlarında bazıları bulacak.. bazıları bulmayacak.. bazıları ASLA bulamayacaklar. Rabbimizi bizi onlardan etmesin.. Ancak aradığımızı bulduktan sonra da OLMAK gerekiyor. Rabbimiz bizi aradığını bulanlardan ve olanlardan etsin. Amin. Osmanziya 14.02.2025 00:49 üçyol izmir 0505 896 63 62
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:10

https://www.facebook.com/reel/1063845195544951

Tasmalı bir KÖPEK yangını söndermeye çalışıyor videoda

Hayvanların akıllı ve ahlaklı davranmaları.. onların YÜKSELME yönündeki çabalarına karşılık BEŞERİN insan olma yolunu bırakarak ALÇALMALARI'nı görüyoruz.. maddesini şekilde şekile sokarak KEYF etmeyi deniyorlar.. çeşitten çeşite pislikleri tadarak ZEVK almaya çalışıyorlar.. ne gariptir insanı SUKUTU terakki ettikten sonra başlıyor.. insanın SUUD'u da tedenni ettikten sonra başlıyor.. psikolojide bir şey keşfedildi.. eğer insan arayışını yitirirse gereksinimleri artık ora tat ve zevk ve keyif vermiyor.. hatta şöhretli ve servetlilerde intihar daha çok oluyor.. https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2646&PID=4843#4843 BEŞER gelişmesini çoğalma ve beslenme gereksiniminden üstündeki SESLENME ile elde etti.. dil ile.. lisan ile.. konuşma ile.. söyleme ve dinleme ile.. düşünme ile.. arama ve bulma ile.. insanı bu OKUMA ve YAZMA ile başlattığı kültür ona uygarlıkların kapısını açtı.. ancak bu açılan kapılardan elde ettiklerini güç ve bunun sağladığı kolaylık ve rahatlık ile GEVŞİYOR.. bu bütün uygarlıklarda gerçekleşen bir olgu.. küfür ve iman ile teori ve pratik dönüşerek birbirini oluşturuyor.. aslında bunlar farklı şeyler sanılıyor lakin biz HER ŞEYİ ÇİFT YARATTIK ayeti yana PARİTE gerceeği ile ZEVCİYT birbirini doğuruyor.. açık yazamadım.. lakin benim tarzım KAPALI yazmaktır.. ta ki kapanan DÜŞÜNME v DÜŞÜNCE kapıları açılsın.. bunu daha sonra anlayacaksınız. osmanziya 14.02.202501:09
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide