Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Din | |
YöntemBilim Forumu | Diğer | Din |
Konu: dil ve din | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3404 Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
Konu: dil ve din Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2024 Saat 03:04 |
DIL ISLEVLERI
EVRIM HAKK MUHAVERE NEBİ ZİHİN başlıklı dizin ve alt dizinleri içinde sanırım yüz elliden fazla dosya yani tablo bulunuyor.. 20240918_024630_16_EYLUL_2024.zip Burada sadece EVRIM dizini içindeki bir tabloyu buraya yükleyeceğim: dil ve din evrim ve yaratılış bilimci ve dinci TANRI TANIMAZ VE TANRI TANIR Solcu ve Sağcı ticaret ve siyaset bilim ve hukuk TEKNOLOJİ VE İDEOLOJİ akıl ve kalb dünya ve ahiret kadın ve erkek Bu İKİLİK karşılaştırmaları ve yakıştırmaları sizce rastgele bir uyumlaştırma ve gelişigüzel bir dengeleme olabilir mi ? Ya da benim uydurduğum bir liste sayılabilir mi ? Bunların dış bir GERÇEKLİĞİ var mı ? İki tehlikeli sözcük kullandım “gerçek” ve “var” “Gerçek”ten var olan var mı ? Var olanın bir gerçekliği bulunur mu ? Eğer kuşkuya düşmüşseniz “doğru” yoldasınız.. çünkü sağlam ve sağlıklı için uyanmış ve bir kapı aralanmış demektir.. Peki bu “iyi” bir şey midir ? Bana göre iyi olabilir fakat size göre “güzel” olmayabilir.. YBA ile bu gerçek, doğru, iyi, güzel, var gibi YUVARLAK kelimeleri en kuşkuluları ikna edecek derecede tanımladım da onun için sizi tereddüde düşürüyorum.. Şübhe.. şek.. rayb.. ve tereddüd sözcükleri EŞANLAMLI sözcükler olarak düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.. bunların ayrı anlamları olmasaydı zaten dil tarafından sizlendirilmezler idi. Siz bu anlamları ve değerleri ve kavramları bilmiyorsunuz diye bu sözcükler hepsi KUŞKU kelimesinin eş anlamlı arkadaşları olamazlar. Öyle ise sizin yapacağınız iş KUŞKU kuyusuna düştükten sonra sizi oradan çıkaracak bir KUŞ aramak olacaktır.. işte bu YBA kanatlarıdır. Onu öğrenmek ve kullanmak ve yararlanmak için geç kalmadınız.. Saygılarımla Osmanziya 18.09.2024 üçyol izmir 03:03 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |