Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: insanlık Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3305

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insanlık
    Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2020 Saat 07:39
İNSANLIK

Insan insan olmadan önce beyin ve beden taşıyan bir hayvan mı idi ? Kurbanda kestigimiz koyunlarin bedenini ve beynini YERKEN acaba ne hissediyordunuz ? Hatta çogumuz kurban kesmedik bile.. hatta gelecek nesil kasap bile görmeyecek.. eti ve cigeri marketten alacak.. kadavra uzerinde anatomi dersi bile görmeyecek tıp öğrencileri.. sanal gerçeklik üzerinden uygulama yapılacak.. diye bekliyorum.

Bu resimde insanin manevi bedeninin ve beyninin teşrihi ve anatomisi yapildı.. insan analitik duzlem masasina yatirilirken.. kafası aşagı getirildi.. ayakları da tersine yukari geldi..
Böylece Voltran oluşturuyoruz.. ancak bunu gölgelerin gücü adına değil gölgeden kurtulmak için yapıyoruz. Volt ve Vitr ve Vit.. vitrî vesileler ve vital vasitalar.. diller ve dinler USTUNDE ortak ve müşterek olanı İNSANLIĞI gör..


İNSAN VOLTRANI.. TABLOSU
maalesef sorun olduğundan bu tabloyu yükleyemedik..




Tarih boyunca birbirlerini doğuran ve INSANLIGINI unutan müslümanlar (buna yahudiler ve hristiyanlar ya da museviler ve iseviler ve muhammediler de diyebilirsiniz ancak insanlıklarını göz ardı ettikten ya da yok saydıklarından ya da unuttuktan sonra bunların birbirlerinden farkları yoktur) ve masonlar ve marksistler birbirini suçlamaktan.. dinlerini ekonomik ve politik çikarlarinin aleti IDEOLOJI yapmaktan.. felsefelerini ve ideolojilerini dinin yerine ikame ederek ortak dili bağnaz retorik yapan ve müşterek dini yobaz diyalektik eden TEKNOLOJI kullanmaktan çekinmeyen bir DÜŞMANLIGA gidiyorlar.


Böylece uygarligin ve insanligin sonunu getirmeye ve birbirinin kafiri ve munafigi ve mümini olmaya doğru gidiyorlar.


İşte şimdi halife-i arz olarak yaratilan yani arzdaki zulme ve israfa kısaca bilim ve hukuk dışı icra edilen tüm haksızlıkları muhalif olarak görevlendirilen INSAN.. kulturunun temeli olan ortak dili arayıp müşterek dini bularak etnik ve etik ile özgurluk ve emek ortak degerlerinin yaşayabildiği BARIŞ ortamini ve sevgi alanini ve saygi koşullarini sağlamalı.. cehalet ve zaruret ve ihtilaf düşmanlarini sollamalı.. insanlıği öne geçirmelidir.



Beşeriyet yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği en yüksek binanın İNSANLIK toweri olduğunun farkında olmayanların.. bilgileri yüzeysel ve sathi.. inançları boş ve taklid.. samimi ve ciddi bulunmayanların güçe tapması veya ondan korkması gibi sıradan insanların şöhret ve servet çıkarına banması ve maaş çanağını yalaması.. gayet normaldir ve belki bizler ve bende dahil olmak üzere   bu büyük çoğunluk içinde bulunabiliriz. Ancak buna rağmen sonuçta hepimizin payı oranında katkısı olan bir SÜREÇ var.. ve doğal olarakta kimsenin kimseyi suçlamayacağı bu süreç ve sonuçtan kurtulmanın yollarını konuşmak ve tartışmak ve eleştirmekten kaçınmak için bir mazeretimiz yoktur.


İşte YBA bu konuda işe yarayacak hızlı bir anlam sürücü ve kolay bir anlatım aygıtı sunuyor.. ve bizi gerçeklerin efsunundan ve bilgilerin büyüsünden ve sözlerin retorik ve diyalektiğinden kurtarıyor. Dinlere ve mezheplere âmâde.. partilere ve örgütlere angaje.. medyaya, teknolojiye ve ideolojiye adanmaktan çıkarıyor .Çünkü artık sorun küresel ise çözüm bireyseldir.. toplumsal değişim ve ulusal kalkınma ve yerel çözüm ve küresel çareyi beklemeden.. sevgi ve saygı ve hoşgörü dininin ve çalışma ve üretme ve başarma dilinin değer ve ülkülerini kendimizde ve ailemizde gerçekleştirmeye çalışmak durumundayız diye düşünüyorum. Bunun yolu da sağlam bir yöntem ve sağlıklı bir inanç sahibi olmaktan geçiyor.

Bu ene (ego, ben) emanetinin iki kanadı var; özdeşlik (ayniyet) ve özgürlük (hürriyet).. özdeşlik ve nedensellik ile BİLİM yapar.. temeli iktisattır. özgürlük ve amaçsallık ile HUKUK yapar.. temeli adalettir. eşyayı kullanırken iktisat yapmadığında ortaya ısraf çıkar, eşhası çalıştırdığında adalet etmediğinde ortaya zulum çıkar. Ayet insanı "Zâlim" ve "Cahil" olarak niteliyor. Demek ki var sayımımız doğru yolda. Zaten tahhiyatta "Ettahiyyatü lillahi.." denilmekle BİLİM ve hikmet zirvesi.. "Esselamü Aleynâ" denilmekle de HUKUK ve ahlak zirvesi yapmış Rasulullah.

28.10.2020 Osmanziya    









Düzenleyen osmanziya - 28-Ekim-2020 Saat 07:40
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk