Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 3992 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 20:06 |
ÇANAKKALE'NİN ANLAMI..
IKINCI DUZELTME; Tarim toplumu.. kentleşme.. misir ve yunan ve roma ve islam medeniyetlerinden sonra ortsya çikan rönesans ve reform olgularinin ardindan patlak veren aydınlanma ile ortaya çikan SANAYILEŞME ile dev bir MAKINAYA dönen AVRUPA nın alman va fransiz elleri italya ve ispanya ayaklari INGILTERE başi ile VOLTRAN'a dönüşup PETROL için üç islam imparatorlugu.. babur ve safevi ve osmanli topraklarina saldirdi. Bu saldirilarin en ciddisi ve büyugu olan ÇANAKKALE'yi GEÇMİŞLER ve ISTANBULU işgal etmişler.. nasil ? Bu olaylarla betimlenebilir. Bunu yaparkende dil ve din ve kultur çeşitlerinin ISIMLERI kullanilabilir.. nitekim bende öyle yaptim burada.. alman ve fransa dedim.. katolik ve protestan.. ortadoks ve anglikan ya da sünnî ve şii.. suudi ve fatımî de diyebilirdim.. fakat tüm bunlarda INSANIN adı ve onun ebeveyn ve evladeyn yadı.. işçi ve köylu ile ögretmen ve memur yadı.. dillere ve dinlere ve kulturlere peşkeş çekildi. Din varken.. dil varken.. ideoloni varken.. islam şehidi ve devrim şehidi varken.. dünyevi ve gećici.. onemsiz ve degersiz.. öğretmen ve ögrencinin.. babanin ve ogulun lafimi olurdu... Tanri gibi yüce bir yarar ile ahiret gibi koca bir çikari birakip.. şunun göz yaşına bunun acisina mı bakacağiz.. zaten ölecekti.. hiç olmazsa Yuksek ve yüce ve koca bir AMAÇ ugruna ölüversin. Onlar ölürken de.. reto yukselsin feto insin.. feto yukselsin reto insin.. ömemli mi ? ikisi de sünni ve ikisi de musalli ve ikisi de türk.. hadi o bile hak ve dogru degil islam icin amma biri sunni bir şii.. bir turk biri kurt olsa bi derece.. Şimdi biz bu çok benzer feto ve retonun kanli bicakli olmasini nasıl açiklacagiz ? Buna diyebilir mi yiz geleneksel islami temsil eden Reto daha degerli idi.. ya da kulturel islami teblig eden Feto daha degerlidir.. ya da askeri islami yegliyorsaniz bu aldatmacilarin hiç bir onemi ve degeri bulunmaz.. bu tamamen sizin sorumlulugunu aldiğiniz seçim ve yargi ve karariniza baģli. Bununla beraber ekonomik ve politik koşullarin yuzyillar.. belki sosyal ve kulturel sureçlerin bin yıllar devam eden tabiat ve tarihi ile bu gune gelen olumsuzu agir basan olumlu durumdan SUÇU sadece bu iki ACIZ adama baglayabilir ve onlari şamar oğlani ve gunah keçisi yapabilir mi yiz ? Sadece biri birini gücuyle yargiladiginda.. turk ve kurt sagi ve solunun durumu dunyanin ekonomik ve politik konumunun medya ile yansitmasina göre biri hukuken SUÇLU bulunacaktir. Hatta Trump ve Netenyahu suçlu bulunduklari halde görevlerinin başindadir.. nićin ? Öyle ise yargılanip suçlu olduklari halde dunyanin biri katil digeri onun yardakçisi iki devlet başkani işlerini nasil surduruyorlar ? Söz konusu olan dilLER.. dinLER.. kültürLER.. miletLER.. devletLER ve UYGARLIK oldugu için.. amma biz uygarlıgin INŞA ettiği insanı unuttuk. insan olmadan islam olmaz. Islam olmadanda insan kurtulmaz. Ya ortada kurtulacak insan bulunmuyorsa ? Peki bu gorduklerimiz ne ? Guce tapan ya da gućten korkan kalabaliklar.. çikara banan ve çanak yalayan ahali.. Bununla beraber nunlar böyle olmadilar ve dunyanin her yerinde her dilden her dinden 7 ekim katliaminda ayaga kalktilar.. ama bir sonuç verdi mi ? Elbette bende biliyorum ve inaniyorum bir MAHKEMEYI KÜBRA gelecek.. fakat o gelinceye kadar yeşil cehalet ve kizil zaruret ve mavi ihtilaf bizi delecek.. osmanziya 18.03.2025 not: Postmodernizm'in şeyhi Baudrillard ın dedigi gibi.. "kendilerine sunulan ya da dayatilan her şeyi muazzam bir kayitsizlik ve umursamazlikla kabullenen kitlelerden her hangi bir şey ummak mumkun degildir. Uyuşukluk ve edilgenlik kulturu almış yurumuştur. Modernitenin kirlettigi kulturden beklenecek bir şey yoktur" Nur Vergin Siyasetin Sosyolojisi sh316 Oyle ise bize yani okumus ve yazmiş AYDINLARA yeni bir okuma ve yazma gerekiyor. Osmanziya Osmanziyaoğlu 18.03.2025 ![]() Öyle Kİ bu platform etrafında müslüm ve gayri müslüm.. inanan ya da inanmıyan.. toplanıp konuşması gerekiyor.. ![]() ![]() Kitabin son bolumu olan modernite ve postmodern bölumunu okumayi öne alip iki bölümu geri bırakmiştim..bu 30 sayfayi da 3 gunde okumuşum. ortalama gunde 10 dsyfa okuyorum demekki.. tablo soyut konularin içine somut konulari koymusum.. dış çevre ve iç merkez tarafinda yer aliyor ve AKADEMIK Dünya bu GEOMETRIK kavramlardam kurtulamiyor.. potansiyel.. kinetik.. mekanik.. dimamik ve statik fizik zaten bu zaman ve mekan kadrolarindan kurtulamadigi gibi bizde sosyoloji ve siyaseti GEOMETRİ den dısari düşumemiyoruz. ![]() ![]() Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 01:38 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |