Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: din ve uygarlık Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3358

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: din ve uygarlık
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 20:42
din ve uygarlık


Dinin uygarlikla savaşmasini.. uygarligin din ile çatışmasıni yerinde bulmuyorum. Keza dilin külturden soyutlanmasini ve külturun uygarligi dıslamasini isabetli gormuyorum.
Elbette 80 lerdenberi özellikle ülkemizde kureselcilik ve ulusalcılik tartışmasi bulunuyordu.. hatta 1. Ve 2.ci
Küresel savaşlarin ortaya çıkmazi bile kavmiydtçiligin devami olan milliyetciligin doneminin bittiğime işaret degil mi ?
Elbette başta aile olarsk zumreler ve kavimler ve milletler bulunacak. Ancak bunlarla oluşturulan DEVLETLERLE kuresel sorunlara çozum bulmskta zorlaniyoruz.
BIR SENEYI AŞKIN KATLAMI çozemeyen ve milletlerini dinldmdyen devletler BUKUK SINAVINI gecemediler ve savaş makinasi olarak kuersel guçlsre hizmet ediyorlar.
Funyayi 200 ulusal pRinin degil 200 uluslar arasi şirketin yönettiği bellj olmadj mi ?
Sorumlu devletler mi yoksa şirketler mi yoksa her ikisi mi ?
Aile nasil bir cemiyete dönuşebilir... ferd nasil bir millet olabilir ? Bu sorulari tarih bilgisi olanlar yanitliyabilir. Fakat size fizik biliminden örmek vereceğim.
Çekirdek.. ETKISI kuvvdtli ve zayif guçleri sadece nünleer ALANDA ğeçerli.. bunun

Bunun tam karşisında ETKISI en kücuk olan çekim gucu ise butun kainat alanind gecerli.. şimdi bu kainat ile çekirdek arasini ile dolduram IŞIK yani EM radyasyon kisaca RADYASYON.. nasil radyolarimizin sesi haline geliyor.. hiç mersk ettinix mi

Çagdas fizik bilimi.. zaman ve mekan kadrosu içinde kutle ve enerjiyi yapı ve işlevdiren kuramlandiran çalişmalariyla ortam koşullarini bazi temel yasalarla ve modellerle belirlemeye çalişmiştir. Bunlar termodinamik yasalar.. standart atom modeli cercevedinde alanlar.. parçalar ve kuvvetler.. uzayin makro dunyasini determine izafiyet kuramı.. atom altınin mikro dunyasini istatistik kuantum kurami.. halinde bilimin dili olan MATEMATIKLE tayin etmiştir. Ben bu evrenler KAINAT TASVIRLERI adini veriyorum




Uygarlik evriliyor.. medeniyet oldugu gibi kalmıyor evriliyor. Bunu İmamı Nursî şöyle ifade etmiştir."Eski hal muhal ya yeni hal ya izmihlal" Ideolojik olarak çekişmelerine rağmen insanî var oluşta "Benim karakterim hurriyet ve istiklaldir." Diyen M.K. ATATURK ile ayni çizgidedir. Çunku Imami Nursî "Ben ekmeksiz yaşarım fakat hurriyetsiz yaşayamam." Simdi bu farkli ideolojiye sahib bu iki insanı özgur ve bağımsiz olarak nasil bir araya getirebilecegiz.



Sorun Ö Z G Ü R nsanlari ve islamlari bir araya getirebilecek koşullari ve kurallari oluşturabilmektir.
Birbirinden ayrıştirilan nebiler ve veliler ile deliler ve dâhileri birbirini imha etmeden bir araya getirebilmektir.
Her ne kadar bu once başlat donra bitir yasasina tabi bu dunya diyari kalici olmasa bile SONSUZ degerdedir. Çunku hem burasi ebedi yaşamin başlangiç koşullarini oluşturur hem bulunmayan sonsuzlugun ve olmayan özgurlugun golgesinde ozgurlugu kokenini sorgulama firsatı ve sonsuzlugun temelini araştirma şansıdir.
Bunun için dil ve din ile emek ve ozgurluk degerlerini oluşturulmasi ve yasanması ve korunmasi icin tek şart olan sulhun ve BARISIN kurulmasi hem önemli hem degerlidir. Zaten butun savaşlar baris icin yapilir. Çunku iyilik aslî kötüluk tâlidir.



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk