Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: ayna Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2728

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ayna
    Gönderim Zamanı: 02-Ağustos-2016 Saat 13:10
OLANAKLAR




AYNI dizini içindeki dosyalar
20160802_131004_AYNI.rar



Bizler olanaklardan çıkan olasılıklarız.. yetilerden çıkan yetenekleriz.. becerilerden çıkan başarılarız.. bunu yaparken kullandığımız temel olan insan ve taban olan dil.. bunları iyi kullanan kimseler tarafından oluşturulmuş bir uygarlık “iç”inde bulunuyoruz.. “niçin” ?

Çünkü dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan dili öğrenen kimseler.. iyi ya da kötü veya doğru ya da yanlış kullanan kişiler.. kötü ya da kötülük için yararlanan birileri.. yazarlar.. teknologlar.. ideologlar.. filolojiye filozofi haline getirenler.. teolojiyi teozofi haline götürenler.. çağına ve yerine göre değişen gelişen bir TEKNO-logi ve ideo-LOGİ ortaya koydular.. bunlar bilim ve hukuk haline geldiler.. ve bunlar da tarafından ticaret ve siyaset haline getirildi. “ne” ile ? Hürriyet ve meşveret ile.. “neden” ?

Bu gün hürriyete LAİKLİK.. meşverete DEMOKRASİ adını verdiler…
İmamı Nursi hürriyet-i şeriyye ve meşveret-i meşrua adını vermişti.

Dil.. diyalektik.. line.. LİSAN .. mel.. sal.. yani tüm salavatlar Allah’a aittir.

Bu HANGİ anlama geliyor ?
Kur’an kitabını.. kainat kitabı ve insan kitabı ile birlikte okudunuz mu ?
Peki rasul kitabından haberiniz var mı ?

Lisan’ı ters çevirirsen NASIL olur.
Lisan ancak “nasıl” sorusuna yanıt verebilir.

Niçin SUALLERİNİN CEVABI ve Neden SORULARININ YANITI bizim lisanımız üstündeki İNSANLIĞIMIZ tarafından verilir lakin onu da dil ile ifade edebiliyoruz dilin ibarelerinin izin verdiği kadar.

Günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiği teknoloji ve ideolojimizi bir yere kadar getirdi.. ama bundan ilerisi için.. yani çok yönlü ve yanlı konularda.. insanda.. hikmette..felsefede.. dinde.. yetersiz ve verimsizdir. Ticarette reklam ve siyasette propaganda olarak kötüye kullanılan dil felsefe de edebiyat yaparken.. dinde vaaz yaparken kötü kullanılmaktadır. Dilin büyüsünden yararlanan teknolog ve ideologlar.. siyasetçiler.. hukukçular.. felsefeciler.. vaizler.. ekonomik hedefleri bulunan kişileri ve politik amaçları olan kitleleri bir yerden bir yere.. hangi nedenle ve hangi amaçla.. bilmiyoruz.. götürebilmektedirler..genellikle niçin ve amaç bizim iç katmanlarımızda ve intim sferimizdedir. Nazarımız.. niyazımız.. niyetimiz.. başarımız.. basiretimiz.. iç gözlerimiz derindir.

Dili kötü ve kötüye kullanmanın en etkilisi ve aynı zamanda en zararlısı olanı kuşkusuz din alanında olanıdır.. bilimin ve siyasetin kötü ve kötüye kullanılmasının sonuçları dünyevidir ve fakat din din söz konusu olduğunda uhrevidir.. Din alanında yapılan işler ve söylenen sözler mahiyeti ve alanı nedeniyle kutsalllaşmakta.. koşulsuzlaşmakta.. kuralsızlaşmakta.. saltlaşmakta..sonsuzlaşmakta.. tanrısallaşmakta.. ve bu yüzden de tartışılmaz..ellenilmez.. konuşulmaz.. eliştirilmez hale gelmektedir.


Dine aykırı söylediğin her HANGİ bir söz.. senin inançlı ve amelli olup olmadığına bakılmaksızın.. niyetinin ve amacının ne olduğu göz önüne alınmaksızın hemen “dinsiz”likte yaftalanmakta.. ya da tersine şeriat.. din.. iman.. Allah.. peygamber ve   islam söz konusu ettiğine hemen “gericilik” ile suçlanmaktadır.. ikisi de yanlış.. çünkü ilki dünyanın ne olduğun bilmemekte.. ikincisi dinin ne olduğunu bilmemekte.. ve sonuçta her ikisi dahi, kullandığı dilin ne olduğundan.. iyi mi yoksa kötü mü kullandığından haberi daha olmamaktadır.

Peki herkes kötü kullanıyor da ben mi iyi kullanıyorum ?

64 yaşında bir insanın 50 yıl içinde kısa ve orta vadeli ekonomik ve politik bir hedefi gütmediğinden ve amacım olmadığımdan KÖTÜYE kullandığım söylenemez.. fakat kötü kullandığım çok açık ve seçik.. çünkü bırakamadığın bir kötü söz dizim alışkanlıklarım var.. çünkü düşüncemin hızına elimin yazma hızı yetişemiyor.. çünkü soyut konuşuyorum kimse beni anlamıyor.. çünü derinden konuşuyorum kimse beni işitmiyor.. bu yüzden imza yerine şu sözü kullanırım:

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

çünkü yazar değilim.. yazar olmakta istemem.. çünkü ilgilendiğim.. araştırdığım.. soruşturduğum alanda günlük dilin mantığı ve söz dizimi yetersiz ve bilimsel dilin matematiği ve semantiği verimsizdir.

Yeni bir dil arıyor.. yeni bir anlam sürücü kullanıyor.. yeni bir anlatım aygıtından yararlanıyorum. Bunu anlatmak içinde günlük dilin ve matematiğin söz dizimi ve anlambiliminden faydalanarak reklam ve propaganda yapıyorum.. elbette bunlar asıl mal ve mel olamazlar.. bu yüzden a-mel ve e-mel de olamazlar.. amaçlanan fikri ve zikri veremezler.. asıl mana ve lafz olamazlar.. sonuçta bu yeni maan ve beyan gelecek yıllara kalıyor.. elli yıl sonraki ANADOLU BİRLEŞİK DEVLETLERİNİ programlıyor.. daha YÖNTEMBİLİMSEL ANALİZ kitabımı henüz yazamadım.. adıyla meşbu ve meşgulüm.. Ancak böyle zaman zaman zihin haritamın.. bilinç aynamın.. düşünce platformunun ürünlerini siber uzaya atmakla meşgulüm.. geleceğin kimseleri.. kişileri.. birileri için.    

Sağlıcakla kalın.


OSMANZİYA

TERZİNİN diktiği kötüdür.. onu güzel gösteren ÜTÜ’dür.

Umarım yazıyım beğendi iseniz ekindeki tablolara bir göz gezdirirsiniz.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim



Düzenleyen osmanziya - 02-Ağustos-2016 Saat 13:11
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk