Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: 4444 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 4444
    Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2021 Saat 06:46


4444
Biz bu daireyi kırk yılda elde ettik.. Hanıma anlatmasi dört dakka sürdü.. siz tedkik etmek için kırk dakika verseniz oyle hakikalar öğreneceksiniz ki bir tanesini anlamak için kırk yılımı verirdim. Bu Rabbimin bir fazlıdır.

Öğrenmek ve biriktirmek ve kazanmak için çeşitli yollar bulunur.. saha DA gözlem ve araştırma kadar masa DA okumak ve düşünmekte söz konusu olur. Kasa DA sözcük bilgisini ve kelime haznesini genişletmek kadar Kafa DA düşünme ve konuşma yöntemleri öğrenmek İLMİ ZİYADELEŞTİRMEYE etkilidir. Tâ Hâ suresinde Rabbi zidni İlma diye bir dua var. Rabbim ilmimi artır. Bunun anlamı ilim yollarında yürü demektir.

İlim arttıkça irfan.. irfan arttıkça ilim.. ARTAR.. bunları zamanla ARITTIKÇA bilgi ve ilim aydınlığınızın isim ve ad ışığına bağlı olduğunu da ANLAYACAKSINIZ.. kaliteli İNANACAKINIZ.. ancak anlama ve inanmanın sağlam ve sağlıklı olması içinde diri öğrenmenin yollarını arayacak ve canlı düşünmenin kapılarını aralayacaksınız.. ancak İLİM bir yoldur.. MAKAM da bir yoldur.. MAL da bir yoldur.. hangi yolda yürürseniz o yolda istikrarlı.. inhirafsız.. kısa İSTİKAMETLİ yürüyeceksiniz.. aksi hlde yolların sonunu ve kapıların ardını bulamazsınız.



CEHENNEM

Biz Seyyid Kutubdan değil İmamı Nursî den öğrendik iman ve islam ve Kur'anı.. Kuşkusuz her imamın yaklaşımı farklıdır. Ancak sorun teklif (seçim) ile külfet (geçim) ve mesuliyet (sorum) ve mesail (sorun) sözcüklerine bunlarda KLF-SEL seslerine intikal eder.

Sorundan önce zorluk ve sorudan sonra da soru vardır. Tüm bu kavramsal çabalar sürerken dil sepetini ve düş çorabını kafandan çıkardığında geriye kalan ONTİK alanın yanlarındaki bilgi (episteme) ve değer (aksiyomatik) kanatları da kestin mi cas cavlak VARLIK alanı cuk diye düşersin.. işte zaman anlarsın konyayı (cenneti) ve cehennemi (hanyayı).

Ne demiş mübarek "İBADETİN sebebi emri ilahidir neticesi rıza-yı ilahi.. dünyevi ve uhrevi fevaid (cenneti) ve semeresi (cehennemi) zayıflar için müşevvvik hükmündedir." yani MIR ve RIZ kökleri birleştir.. ortaya MARAZ çıkar.. yani hasta İNSAN dünyayı ve dili ve dini hasta görür.. bak kendini düzelt ortalık nasıl düzelecek ve böyle sorular aklına bile gelmeyecek Azizim.


YETİ VE YETKİLERİMİZ
Bey Kardeşim bizim ancak var sayabilme veya yok sanabilme YETIMIZ bulunuyor. Çok yok ya da az var diyebiliriz. Ancak vardir veya yoktur demeye gucumuz yetmiyor. Bununla beraber var saydigimizi hiçlemeye veya yok sandigimizi heplemeye de YETKIMIZ oluyor.

Bay DIN 1915 olaylarını SOYKIRIM olarak nitelemiş.. 1919'dan sorna Kurtuluş Savaşı ile canımızı Ermeni ve Rumdan zor kurtardık.. şimdi de kırk yıldır KÜRTLERİ peşimizi taktılar.. ARAPLAR da sırada.. bunu bütün tarih biliyor.. hasılı kelam guçlu hep guçlu.. dayanıklı hep dayanıklı kalmıyor.. her kimse ve nesne tersine dönüyor.. bu seruvende dersini aldı.. aldı.. almadı.. tekrarı olmuyor.. ne derdi rahmetli.. olacak olacak o kadar.. tam yerine geldi.. MANZARA koyduk. Eger adamin MUBSIRASI da bulunmuyorsa.. işareti tercume.. delaleti tevil.. edemiyorsa.. kavileri hep kavi tahayyul.. zayıflari hep zayif tevehhum.. etmekten başka yolu da olmayabilir.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2021 Saat 15:08
Bazı aydınlar bir düşünme ne kadar rasyonel olur ve bir düşünce ne kadar sistematik bulunursa onu o kadar gerçekçi ve işe yarar sanıyorlar. Oysa bu aksiyomatik düşünme ve sistematik düşünce bilimden ziyade ideolojileştirilmiş dine (Siyonizm) ve dinleştirilmiş felsefelere (Marksizm) yakışır. Çünkü inançlar ve ideolojiler ancak bu aksiyomatik inanç ve sistematik bilgi ile popülüze edilebilir. Bu tür düşünme yaklaşımı gençler içinde zevkli bir öğrenmedir. Bunların anlatımlarının gerçeği rasyonel bir yanını vulgarize etmesine rağmen toplumun diri bir öğrenmesine dayanmadığı ve canlı bir düşünmesine dayanmadığı için bilimsel bir geleceği bulunmaz.
Gerekçesi ne kadar güçlü olursa olsun KİŞİSEL hoş bir fikri başarı olarak tarihte kalır.. SPİNOZA deizmi.. Leibniz MONADOLOJİSİ misali.. SOROKIN sosyolojisi.. . Bu bakımdan YBA böyle içerikli bilgileri olan inançlar ya da bilgi içerikleri barındıran düşünceler yerine inançlar ve düşüncelerin tartışılmasına olanak sağlayan biçimsel ve içeriksiz TANIRLIK üzerinde durur.
Her ne kadar dini inançlarım ve bilimsel düşüncelerim bulunsa da bunları YBA reklamı ve propagandası için kullanırım. İnanç ve düşüncelerimi tanıtmak ve benimsetmek yoluna gitmem. Fakat siyonizmin üçgen YILDIZ’ın “suret”i ve Marksizmin Hegel’den aldığı DİYALEKTİK yöntemin “şekli” evrensel envanterde yerine almış BİLİMSEL araçlardır.
Bunları herkes gibi kullanırım. Ne yazık ki aydınlar bunlara kapılarak, imanı usul haline getirerek ya da usulü ve yöntemi iman yerine ikame ederek bu ideolojilere angaje oluyorlar.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2021 Saat 15:37
Cennet ucuz olmadığı gibi cehennem de lüzumsuz değil.. nitekim zalim hapisten çıkınca da kurtulamamış.. KADININ ELİNİ KESENİN başka bir zalimce canı almış.. (ZULUM OLMUŞ ÇÜNKÜ ELİ KESİLMEMİŞ BOYNU KESİLMİŞ) ahirette iki zalimin hesabı görülür. Bütün bu zülumlar insanın kendini TANRI yerine koyup öyle hareket ettiklerini gösteriyor. Başta eşi ve çocukları olmaz üzere emanet verilenlere haksızlık ettiği anlaşılıyor. DÜNYADAKİ Zülumlar.. haksızlıklar.. kötülükler.. olumsuzluklar din, ahlak, hukuk ve idare alt kurumlarının yönetimlerini barındıran SİYASET (yönlendirim) kurumu tarafından SON MERCİ olarak çözüme bağlanırlar. EKONOMİ nasıl sermaya ve emek odağı üzerine cereyan ederse POLİTİKA da iktidar ve muhalefet odağı üzerinden işletilir. Bu süreç ingiliz ekonomi-politiği denilen yapılanma ile fransız sosyalizmi ve Alman idealizmi denilen birikim üzeri ortaya çıkan MARKSİZM ideolojisiyle çözülmeye çalışılmıştı.. 1970 para birimi altın yerine döviz olunca.. 1990 da rus sosyalizmi bitince Meydan ELLERİ KESİK (batının varlık ve irade medeniyetini temsilen) Amerikan Kapitalizmi (Atlas) ve (doğunun yokluk ve telkin medeniyetini temsilen) Çin Komünizmi (Pasifik) ODAĞINA kaldı.. bu ikisi arasında da İSLAM DÜNYASI "afrika" ve "asya" ile birlikte kendi iç sorunlarıyla uğraşmakta.. elleri kesik dişleriyle etrafı korkutmaktan başka bir iş yapamayan bu kültürler yanında hem doğuya hem batıya dönük İNSANİ çözümler üretibilirsek.. belki gelecekte İSLAMI yeni bir türetim de yapabiliriz. İnsan olan, ERKEK ya da KADIN fark etmez, insan başkasının elinizi kesmez, dilini kesmez, boynunu kesmez.. fakat eli kesenlerin eli.. dili kesenlerin dili.. boynu kesenleri boynu kesilmezse.. ki kesilmiyor, bu zülum alır yürür, sahiplerini ateşe döker.   

Düzenleyen osmanziya - 25-Nisan-2021 Saat 15:39
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk