Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: Sehvet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Sehvet
    Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2021 Saat 12:32




İştah ve şehvet.. sadece bir kapıdır.. kocaman bir binaya açılır. En büyük binası HAYAT'tır. Onun içinde ise ŞUUR bulunur. Hayat aktiviteleri ve şuur mentaliteleriyle o binayı koca bir şehire hatta bir ülkeye çevirirler ve fakat biz bunun farkında olmayız. Eril kadınlığını ve dişil erilliğini anlayıncaya kadar bir ömür geçer.. evet yanlış söylemedim.. erilin erkek olması bir çaba.. dişilin kadın olması başka bir çaba.. ister. Sonra kadının karı ve ana.. erkeğin koca ve baba olması ayrı bir hikayedir. Sonra kadın çaba istemeyen usta.. erkek yasa istemeyen hoca oluncaya kadar fırınlarca ekmek yemesi gerekecektir.. çünkü tüm bu işler EMEK ister. Öyle kolayca kadın ve erkek olunmuyor.



Web sayfamdaki rar dosyasındaki 40 a yakın tablo ile bu öyküyü kısaca anlattım.. tabi düz yazı ile değil tabloların dili ile.. bu güne kadar bu dile erişemeyenler içinde bu yazı ile reklam yaptım.



Dişilin kadın olması ve erilin erkek olması onun İNSAN olması anlamına gelmesi için ailede karı ve koca olmasından sonra ana ve baba olmasını mı gerektiriyor ?


Bu KÜLTÜR konusunu değindiğimiz zaman ortaya çıkacaktır sanırım. Beşeriyetin yapısında bulunan dil ve din ortaya KÜLTÜR çıkardığında bu kültürün BİLİM ve HUKUK'u inşa etmesi ve böylece MEDENİYETİN ortaya çıkması insaniyetin inşasının da başlaması demektir. Bilimin temeli olan iktisad ve hukukun esası olan adalet (adalet mülkün temelidir, sözüne dikkat) ticaret ve siyasette ortaya çıkartılması insan olmanın kriteri olarak gösterilebilir.







ŞEHVETİN iştahı (cinsellik) ve şefkatın aşkı İZA yani ara sıra ETKİN..
cesaretin iştiyakı ve cesasetin merakı ise Fİ yani sürekli ETKİN..
Burada sözü edilen CİNSELLİK; var oluşun yarısı olan hayatın (var oluşun diğer yarısı ise şuurdur) yarısını teşkil eder. Yani insan midesi boşaldığı zaman dolduracak yiyecek peşine düşür ve testisi dolduğu zaman boşaltacak KUTSAL KASE arar... bu hassasiyet aşkıdır.. bu bir hacat ve gereksinimdir.. manevi ve platonik aşk denilen hissiyat aşkı ise aslı başka olan bir taharri ve arayıştır.. diye düşünüyorum.

Bu gün için cinsellik konusundaki çağdaş kurumların durumu nedir bilmiyorum ancak bildiğim kadarıyla cinsellik genetik ve hormanal bir olay.
ERKEK ; Y kromozomundan ve   tes-to-steron hormonundan kaynaklanır.
KADIN ; X kromozomundan ve Östro-jen ve proge-steron hormonuna dayanır.

Ve tüm bunlar psikolojik bir kuram olarak İD denilen bir “yapı”yla ilişkilendirilir. Erotik bir teheyyücü ve seksüel bir gücü olan İD.. eskilerin NEFİS dediği bedensel ve bitkisel ve hayvansal bir güçtür. Belki de ide.. idea.. ideal da bu sözcükten türetilmiştir.   Bunlar bilinen bilgiler.. ya bilinmeyenleri!





Eskilerin kuvve-i şeheviye (harareti gariziye) ve kuvve-i gadabiye (harareti gazabiye) olan “hassasiyet”in KIZLIK VE KIZGINLIK kuvvetlerinin hayvansal olan duyarlıklarını “hissiyat”ın muhabbet ve hürmet dediğimiz ilim ve irade ile oluşturulan uyarlıklarıyla bağdaştırılması zor bir konu. Bu yüzden kızlık ve kızgınlık ile sevgi ve saygı karıştırılır.

Kızlık (dişil ateş) ve kızgınlık (eril ateş, öfke) duygusunun sevgi ve saygı duygusundan ayrıştırılması kolay bir olay değildir. Çünkü bu vektörün çeşitli aktörleri ve türlü aktörleri vardır. Bildiğimiz kadariyle BİOLOJİK genetik ve mutasyonal faktörler.. ŞİMİK (Kimyasal) nörolojik ve hormonal faktörler.. FİZİK optik ve geometrik faktörler.. olayın özgünlüğüne ve özgülüğüne ve özelliğine ilişkin bireysel ve toplumsal aktörler.. gerçeğin örülmesi gerekir ki biz burada bir denemesini yaptık.

ŞEHVET ve gadab kuvveleri ile muhabbet ve hürmet latifelerini birbirinden ayırmak için.. ilmi bir repertuvar ve akedemik bir litaratür bulunmuyorsa.. biz eskimiş fikirleri yeniymiş gibi söylemeyi sürdürür ve bağlandığımız ideolojik yapı (Müslümanlık, masonluk ve marksiszm) kendimizi yitiririz.

Bu nedenle şehvet konusunu kırka (40) yakın tabloda analiz ederek insanın insan oluşunun ailede sağlandığını göstermeye çalıştık. Aile olmadan tarladan hasat ya da fabrikadan imal edilerek ortaya bir İNSAN çıkmayacağını.. çıksa bile onun sahte bir insan ve sözde bir adam olacağını kanıtlamak istedik.

İnşaallah tabloları versiyon sırasıyla inceleyerek soru, görüş ve eleştirilerinizi yaparsınız.
Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalanız.
Osmanziya
09.07.2021 Üçyol-İzmir




Düzenleyen osmanziya - 19-Temmuz-2021 Saat 11:38
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2021 Saat 11:38
20210719_113008_SEHVET.rar

Yukarıda söz konusu olan AİLE yapılanması bu rar dosyasında sıkıştırılmış tablolar halinde dir.. onları buradan indirerek ekte inceleyebilirsiniz



Düzenleyen osmanziya - 19-Temmuz-2021 Saat 11:39
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk