Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: 12 TEMMUZ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 12 TEMMUZ
    Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2021 Saat 12:53


AFRİKA

Aman Dieu.. ne güzel beau.. Aman Tanrım.. bu ne güzel güzellik.. güzellik yüzde ve özellikle gözde tezahür etmesi.. artık güzelliğin iyiliğe gitmesi ve ardından yetkinliğe yol alması anlamına geliyor. Sonuçta.. hüsnü suret ve cemali sîret.. yani dış ve iç güzelliğin birleşmesinden bir HASENAT var ki bu da bizim yaşantı ve davranışlarımızda ortaya çıkan bir kimlik ve kişilikle sonlanıyor. Bu güzellik buradan bireysellik.. başkalık.. başatlık.. başkanlık ile TARİHSEL güzellikleri doğuruyor.. erillik ve dişillik bitiyor.. kadınlık ve erkeklik bitiyor.. benlik ve senlik kalkıyor ve BİZ'im güzelliğimiz başlıyor.. bu bir ferhat ve şirin öyküsü olduğu gibi bir başka AİLE'nin yazılmadık öyküsü olabilir. En meşhuri Leyla ile Mecnun ki sanırım asla bir araya gelememiş ve aile bile olamamış ve çocukları bulunmamıştır. Güzelliğin ve iyiliğin YETKİNLİKTE birleşmesini en iyi gösteren manzara AİLEDİR.. sonra şirket.. sonra parti.. bu ekonomik ve politik TAKIM'dan sonra sıra cemaatlere ve cemiyetlere gelir.. Toplumların ve Devletlerin güzellik ve iyiliklerinin ölçütü Bilgi Toplumu ve Hukuk Devletidir.. ki bu ideal ve ülkü.. bütün aileden devlete bütün topluluklarda gerçerli ve yürürlü iktisad ve adalet ilkelerinin tahakkuku ve temini olacaktır. Ve bizim genetik kodlarımızın yolculuğu bu kara ve siyah güzellerden başladı.. Son araştırmalar gösteriyor ki Afrikanın doğusu ve batısı arasındaki genetik çeşitlilik ve zenginlik.. Asya ve Avrupa arasındaki genetik farklılık ve türlülükten çok daha fazladır. Sanırım gelecek Afrikanın olacak.. bu siyahi güzel de zaten beyazlara taş çaktırıyor.






SEÇİM

Lutfen daha sonra yazacaklarımı okumadan beğenmeyin.. ben de zaten yaz sıcağini bahane edip bacaklarini saçanları da ben begenmiyorum.. ben de burada düşuncelerimi saçıyordum...

Her SEÇIM bir saçımdir.. ister ozgur olsun ister değil.. ister mantikli ve makul ve makbul ve kârlı olsun ister saçma.. dileyen istediğini ortalama SEÇER.. iyi saçar.. kötü sıçar.. seçimin sorumluluğuda kendine yüklenir.

Eğer paylaştığım metni okursanız ÖZGÜR İSTENCİN (hür iradenin) varlığı ve yokluğu bir felsefenin paslı kilidi olan bir tartışma ve dinin gizemli bir münakaşasıdır.

Benim felsefeme gelince bizim var sayma ve yok sanma yetimiz, var ve yok deme yetisine, becerisine ve yetkisine sahip değildir. Sadece var veya yok sanabilir ve sayabiliriz. Bundan öte KESİN bir bilgi sahibi olamayız.

Ancak toptan kabul ve toptan redd yetisi ile bir hükmü ya da var saymayı veya yok sanmayı hiç-leyebilir ya da hep-leyebiliriz.
Bu da bizim inanç yetimiz ve yetkimizdir. Bilgi için uygun olmayan bu yetkiyi inanç alanında DUYARLI olarak kullanabiliriz.

La yukellifullah nefsen illa vüsaha
Allah vüsati kadar nefse teklif ve külfet verir.

Leha ma kesebet ve aleyha ma kesebet..
Kazandığı kendine kaybettiği kendinedir.
Yatsı namazının sonunda okunan bakara suresinin en son üç ayeti bize ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN bulunduğunu ve sonuçta seçimimizin ve sorumluluğumuz olduğunu söylüyor. Biz de âmennâ diyoruz.




MİLAD
Kainat.. mekan.. zaman.. madde.. nar.. kutle.. kuvvet.. siklet.. sür'at.. imkan.. buud.. tabiat. tarih.. takvim.. kavm.. millet.. devlet.. medeniyet.. tüm bunlar bunlar hakkındaki bilgin.. anlayışın.. görüşün kadardir.
Demek istedigim asla her şeyi bilmek degildir.. belki Aristo.. Descartes.. Kant.. hem bilim hem felsefe bakimindan çok şeyi biliyorlardı.. Imamı Gazali.. Mevlânâ.. Imami Nursî hem bilim hem din bakimindan çok şey biliyorlardı.. ancak bu gun için 2000 milenyumu ve insan Genomu tarihi itibariyle bilgi YAPAY ZEKAYA geçmiş bulunmaktadir.. elerinizdeki dijital AJAN itibariyle bunu gözlemektesiniz.. konuşmadiginiz kişilerin kayitlari ve kayitlari telefonunuzdan silinmektedir.

Tüm bu içerikle yazılar bir reklamdı.. asıl biz size bu rar dosyasını yüklediğim ve zevcimle birlikte oluşturduğum tabloları çağırıyoruz.. Rahmetli Nurşen hanımı hatırlayarak...


20210713_125054_ZEVCEM.rar

Hatta 13.ncü tablosunu buraya resim olarak yaşıptırayım tamamı 23 tabloya yakın..

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk