Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: IRADE TERBIYESI Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: IRADE TERBIYESI
    Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2021 Saat 12:38
JULES PAYOT'un İRADE TERBİYESİ kitabI..


Kitabı Ali Fuad BEŞGİL'in Gençlerle Başbaşa yapıtında bahsedildiğini öğrendim.. okumak için getirttim.. okumaya başladım.. Yazar Kitabını Hocası Armande RİBOT'a adamış..

Kuramsal üzerine terbiye üzerine kırk yıldır çalışıyorum.. Yazar dört yıl içinde yazmış ve geçen yüzyıl içinde de populer olmuş.. fakat güncelliğini yitirmemiş.. elbette yeni bilgilerimiz ve yeni yaklaşımlarımız var. Fakat işin esası EĞİTİMİN ve TERBİYE'nin hocaların ve dindarların tekelinden çıkıp uygarlığın EĞİTİM BİLİMLERİ haline gelmesidir.


Hukuk, ahlak ve din... üç büyük kurum.
Elbette daha önce ahlak ve hukuk DİN içinde idi.. ancak zamanla bağımsız alanlar ve disiplinler haline geldi.. sade ahlak ve hukuk değil.. bilim ve tıb dahi dinin içinde idi.. zamanla bağımsız araştırma ve geliştirmelere konu oldu.. Bununla DİN önemini ve değerini yitirdi mi ? Asla.. hatta daha önemli ve değerli bir konuma yükseldi.. bir hadis dinin onda dokuzunun AHLAK olduğunu söylüyormuş.. keza mahşerde mizanda AHLAK'tan daha ağır basanı yokmuş.. elbette terazinin gözünde lâ ilahe İlla Allah Muhammeden Rasulüllah bulunuyorsa.. bunu anlamanız için şu şu RUBUBİYET tablosunu buraya bindiriyorum:



Bu tabloyu tamamiyle ve kemaliyle anlamak için buraya sıkıştırılmış RAR dosyasın yükledim 44 tabloyu versiyon sırasıyla incelemeniz ve izlemeniz gerekecek.. fakat bunu yapmadan da yukarıdaki RUBUBİYET tablosunu baktığınızda manzarayı çakacaksınız..

20210722_123231_ISTENCEGTM.rar

Tablodan bile anlayacağınız gibi irade terbiyesi.. çağdaş dille İSTENÇ EĞİTİMİ.. alleme hocaların.. çok bilmiş yazarların.. din adamlarının.. diyanet papazlarının.. ilahiyat hahamlarının eline bırakılmayacak kadar önemli bir konu.. çünkü ancak insanın KENDİSİ bu işi çözebilir.

YBA ve YBA ile yaptığım İNSANBİLİM.. o yetmedi İSLAMBİLİM.. bu konuda yardımcıdır.. yani insanbilim ve islambilim ile verdğim içerikler değil.. bu içerikli örneklerle öğrenecekleri YONTEMBİLİM'i KENDİLERİNİN kullanılmasıyla sayısız yarar ve fayda sağlamalarıdır...


Bu hedef bu gün için.. gerçekleşemedi.. ancak yarın böyle olmayacak.. biz buradan tüydükten sonra YBA önemi ve değeri anlaşılacak.. bu ehemmiyet ve kıymet şuradan kaynaklanacak; insanlar kimlik ve kişiliklerini YBA ile daha sağlam.. bireysellik ve başkanlıklarını YBA ile daha sağlıklı hale getirecekler.

İşte buna katkı sağlandığında benim ahiretteki bayramım başlayacak.. Şimdiden görür gibi oluyorum.. Ali Fuat Başgıl, Ribot, Payot Hocalar bana el sallıyorlar. Sağ olsunlar var olsunlar.. onların çaba ve gayretleri olmasaydı.. benim çalışmalarında olmazdı.

Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya Namı diğer Dinnur YAŞAR ve de asıl ismim Mustafa BUĞUÇAM..

22.07.2021
12 Zilhicce 1442
Kurban bayramının 3.günü
Üçkuyular-İZMİR 12:49

Düzenleyen osmanziya - 22-Temmuz-2021 Saat 12:49
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk