Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: EYFEL KULESİ Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: EYFEL KULESİ
    Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2021 Saat 14:05




EYFEL KULESİ


https://tr.wikipedia.org/wiki/Eyfel_Kulesi?fbclid=IwAR03AJWjmlgUabrtePo2dauiTia4PzFckfWw3oebay6gbwg_K52h0DqHW8A

Fransa ihtilalinin 100.cu yiĺina yetiştirilmis.. 1889 yılinda açılmış 1930 kadar en yuksek kule olarak kalmış.. LÜTFEN ikiz kule hakkındaki vikipedia yı okuyunuz.. BABIL kulesinden sonra ikinci kule olduğunu görürsünüz.. ya üçüncü kule ne olabilir ?





Bu da bizim ülkemizin ikiz kulelerimizden birisi.. dün FOLKARTtowers ikiz kulelerini hayranlikla seyrettim.. girişte sordum.. yukarida İzmir'i seyrecek kafe gibi bir yer var mi ? Hayir dediler





Bu da Folkart altindaki cadde de bulunan camiimin halısı.. yunan san'at korint sutunlarini anımsatiyor.. sutun ve kule dikeyleri.. dikey ORDINAT EKSENLERİ.. amudî mihver.. Nebe suresindeki “cibali evtaden” demek dağlardan oluşan direkler demektir.

DAĞLARI yer küreye çakılmiş direklerin işlevini veren.. yer yuzunde karalari deniz yüzeyinden (0 metreden) kaldırmış.. bizler de Folkart gibi rezidanslarda şehir nüfüslarını yukarı kaldıran dağlar.. inşa ettik.. bin metreler dağları yüz metreler kuleleri ifade ediyor.

Sanırım burası dunyanın damı.. peru daki Salkantay daği





Çağımızda sağlanan insan hak ve özgurlukleri az bir iş degil.. Amerika kurulmadan önce insanlar mal gibi alinip satiliyordu.. şimdi artik hayvanlarinda hakları bile yasal teminata bağlandı.. hayvanlar rezidans ve apartmanların kapılarında ve caddelerde serin yerlerde.. rahat rahat yatabiliyorlar gündüzleyin.. geceleri ise havlayarak sokaklarda kimseyi geçirmiyorlar… yarin belki bir hayvanı yasadişi olarak kesip yiyemeyeceksin.. metro hatlari sehir ulasiminda bizi dolmuş ve otobuslerden kurtardi.. şehrin en ücra köşesine kadar gidebiliyoruz.


Günümüzde kadinlar bacaklarini diledikleri gibi gosteriyorlar.. erkekler o kadar çok ve çeşitli bacaklar ve çoraplar gorebiliyor ki bu kadar turlu ve bol bacak ancak her halde cennette olabilir. Bu ikiz kulelerin.. pardon bacaların ve bacakların dikeylerinin İKİ ANLAMINİ buluyorum.. BİRİNCİ ANLAMI bacaklarımız her birimizin beden yükünü kaldiriyor ve taşiyor.. bunun için onlara barinaklar yapiyor.. dısarida hayvan severler yiyecek ve su veriyorlar.. pardon hayvanlarla insanlar karıştirdim.. asıl konuya gecersem bacaklarım İKİNCİ ANLAMI kadin ve erkek her birimizin yarim oldugunu hatirlatiyor.. çunku kadin ikiz kuleleri GOSTERMEK istiyor erkek GORMEK istiyor.. ve çağdaş özgürlük ortamı bunu bize bunu sagliyor.



Şimdi 300 metre yüksekliğinde ve 200.000 metre kare alanda kurulu Eyfel Kulesinin DÖRT BACAĞİ var.. yani uçlü saç ayaği yapmamislar.. iki ayak zaten saglam olmazdı.. dört ayak sağlam bir tutunma zemini verir ve bu yüzde omurgalılar genellikle dört ayaklıdırlar.

Tek ayaklı dikili taşlarda bulunur.. yeterli zemini bulunursa.. ancak hareketli zeminler için eğer zıplayarak ilerlemeyecekse en az İKİ BACAK (ayak) gerekmektedir. Hareketli bir KULE olan insanın iki bacağı üzerinde ayağa kalkması.. ayının oyuna ve atın şaha kalkması gibi kısa süreli değil.. sürekli olarak iki ayak üzerinde yürüyebilmesi.. olağanüstü bir DENGE durumu ve YÜK hesabı gerektirmektedir.

Bu MU’CİZE nasıl gerçekleşmiştir ? Bunu olguya   YARATICI evrimin milyonlarca sürmesine ya da YARATICI’nın ilmine ve kudretine bağlamak.. iki bacak üzerinde yıllarca güvenli bir şekilde ayakta durmanın önemini ve değerini ne düşürür ne de yükseltir.. ancak şu fark çıkar: Bacaklar evrimin yaratıcılığından idiyse ondan dilediğimiz gibi yararlanabiliriz.. eğer bacaklarımız Yaratıcı’nın bir ni’meti ise cehennemin odunu olabilecek bu ni’meti onun külfetine göre kullanabiliriz.


Bu akşam AŞK İÇİN isimli bir film seyrettim.. konusu iki bacağı sakat fakat aktif bir kadın ile yaşlı ve maratoncu ve yalancı bir erkeğin.. kendi AYAKLARI üzerine birbirlerini değerlendirmeleri idi.. gözlerimiz ve kulaklarımız bizim alıcılarımızdır.. bir tür kızlarımızdır. Ellerimiz ve ayaklarımız bizim vericilerimizdir.. bir tür oğullarımızdır. Onlar kadar ve hatta yaşlanınca onlardan fazla önemli ve değerlidirler…

İnsanın varlıkları ve olayları ayırt etmesi ve bilgilenmesi   yanında nesneleri ve kimseleri önemsemesi ve değer vermesi.. bulunur. İlkine fark etmek.. ikincisine kadr etmek diyoruz. Yer yüzünün kulelerini fark eden insan kendi bacak kulelerini de kadr etmelidir.

İNSAN KULE’sini anlama ve değerlendirmede bacaklarımız ve ayaklarımız ilk KAPI’dır.

İnsanlar EYFEL kulesinden sonra yer yüzünün büyük şehirlerde binlerce avm merkezleri ve rezidans kuleleri yaptılar.. yüksek konumlarda yer yüzünde bu gün manzara vermekle beraber havalandırmada engelli rezidans kulelerine dönüşen evlerimizin ve elde edilmesi giderek pahalı hale gelen konutlarımızın geleceğini düşünebilir mi siniz ?

Bunların apartmanları aratan ve tek katlı bahçeli ve müstakil konutları özleten bir HAPİSHANE’ye dönüşmesini ancak orada altı ay kalan birisi anlayabilir.

Ki bu konutlar insanların doğal yürüme mekanlarından yoksun bırakarak bacaklarında ve kilolarında ve metabolizmasında ağır hasarlar ortaya çıkarıyorlar. Onun için bu insana havasız bırakan bacaksız rezidans yaşantısına REZİLDANS diyorum.




Paris in denizden yuksekligi yani rakımı 35 metre imiş.. uzerinde de 27 metrelik radyo anteni varmış.. benimde universite numaram 330… 300 metrelik Eyfel kulesinin.. altında 35 metrelik RAKIM.. üstunde 27 metrelik bir YÜKSELTI var.. paris rakımı 35.. kule anten rakam 27.. okul numara farkım 30.. (savcılik meslek sicil nosu: 21330).. şu an İzmir in Üçyol tepesinde 10.cu kattayım.. 2,5 × 10= 25 metrelik sonuçta her nesne ve kimse bir KULE ya da KALE ustunde bir yer yerde olur ve konumlanır.. bir oylumda konutlanir.
Kısaca her bir nesne ve kimse bir ev KONUTUNDA.. evre KONUMUNDA.. "evren" de bulunur.
Biz oraya KABIR diyebiliriz.. işte bizim 2 metrelik yatayımiz ve yatağımiz.

Bizler de beşer KALEMIZIN ve Insan KULEMIZIN altinda uyuyup uyanıyoruz.. bir kutuya binip işe gidip geliyoruz.. sonunda iki metrelik KABİR KUTUSUNA koyacaklar. işe gidip geldiğiniz KONUT KUTUSUNU şübhe ifratı ya da teşbih tefritiylae bir HAPISHANE yapabiliriz.. Zikir ışığiyla ya da fiki aydınlığı ile şüpheyi sabaha çevirip konum ve konutumuzu bir SARAY'a çevirebiliriz.. bu bizim bizim elimizde.. ellerimizi ve ayaklarımızı.. bacaklarımızı ve kollarımızı.. gözlerimizi ve kulaklarımızı.. hafıza ve zekamısı.. dilimizi ve dişimizi sağlam ve sağlıklı kullanarak ve yararlanarak.


Bu da bizim INSAN KULESİ.. nin zemini.. bu tabanda dört köşe TAŞI bulunuyor..




Düzenleyen osmanziya - 19-Eylül-2021 Saat 14:11
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk