Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: koordine Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: koordine
    Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2022 Saat 12:43

Dünyanın gidişi.. zaman treninin yol açılışı.. nesne ve kimse taşıyan öznenin yürüyüşü.. ar ve ad yüklenin atın koşuşu..





İsmet pelen
Babalar Günü Tarihçesi
Birçoğunuz belki de, Babalar Günü'nün bir tarihçesi olduğunu bilmiyor ve Anneler Günü'ne karşılık ortaya çıktığını zannediyordunuz. O halde biraz şaşıracaksınız…Çünkü, annelerinki kadar eskilere dayanmasa da, babalara ait bu günün de 90 yıllık geçmişi var.
Her yıl Haziran ayının üçüncü haftasının Pazar günü kutlanan Babalar Günü için iki ayrı kaynak gösteriliyor. Kimi araştırmacılar tarih belirtmeksizin, Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin, annesi öldükten onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediğini söylüyor.
Diğer bir kısmı ise, 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd'un, altıncı çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyorlar.
İddiaların hangisi doğru bilemiyoruz ama, Babalar Günü'nün ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'ın Spokane kentinde kutlandığı, o tarihten sonra da ABD'nin diğer eyaletlerine yayıldığı kesin bilgiler arasında. Resmi başlangıcı ise 1924 yılında, ABD Başkanı Calvin Coolidge yaptı ve bu girişimi desteklediğini halkına açıkladı. 1966 yılına gelindiğinde, o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildirge yayınladı.
Katoliklerin Babalar Günü'ne getirdikleri yorum ise bambaşka… Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Peygamberleri Hazreti İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19'unu St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ediyorlar. Ülkemizde 80'li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü, bu yıl da Haziran ayının üçüncü Pazar'ına denk gelen günde kutlanacak.

İsmet pelen

Mustafa buğuçam
Eril ve dişil..
kız ve kızan..
kadın ve erkek..
bay ve bayan..
kari ve koca..
ana ve baba..
usta ve hoca..
Size ZAMAN treninin raylarini çizdim.. traverslerini kendiniz koyunuz.. abba ve aba'dan gelen BABA ve PAPA.. evrensel bir sözcuk.. bu baba çizgisini.. yatay "apsis" çizgisine dikey ordine ederek.. ortaya çikan koordinatlara "abilite" ederek YBA ortaya çıkardim. ( + )
Sonra bu iki çizginin gölgesini ( x ) ekleyip.. ana ve baba ile kiz ve oglan AILESINI elde ettim.
Sonra bunlar başka ailelerle birlikte teknikler..yontemler.. diller.. mantiklar.. matematikler.. oluşturdular.
Sonuçta.. ana olup dogurmakta.. baba olup doğrulmakta.. birbirimize muhtaç olmakta.. zor. Butun bunlar da.. sevilen tapilasi guzel karılar vasitasiyla ve sayilan kulluk edilesi iyi kocalar vesilesiyle..EHAD olan lem-yelid'i ve SAMED olan lem-yuled'i tanimak icindir.
Butun bunlarda işimizi samimi ve ciddi olmakla.. içimizi safi ve halis tutmakla ortaya çikiyor.
Mustafa Buğuçam

Buradaki KOORDINE dizin içinde yirmiyi yakın tabloda (dosyada)aile ve koordinat ilişkisi göstergeleniyor.









20220620_124136_KOORDINE.rar

Düzenleyen osmanziya - 20-Haziran-2022 Saat 12:51
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk