Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: amac ve hedef Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: amac ve hedef
    Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2022 Saat 07:13
20220904_071229_AMACHEDEF.rar

CANLI öğrenme olursa BİLME hızlı olur
DİRİ düşünme olursa ANLAMA kolay olur

AMAÇ VE HEDEF


Bir ömür boyu hacat ve hedef ile harrat ve gayeyi ayırmaya ve aramaya çalıştım.. sonunda ortaya çıktı ama götte ne çekti.. yani kırk yıl geçti.. ben buldum ama başkalarına buldurmayı başaramadım.. işte onlarda böyle kırk yıl uğraşmasınlar diye YBA ortaya çıkardım.

Bu dizin içinde 44 numaralı tablo var.. iki de temel tablo ile 46 sayısını çıkar ki bu insan KROMOZOM çiftini ifade eder. Buraya yapıştırdığım s=amacerek13 numaralı tablonun cila vurulmuş şeklidir.

Ünlü MAŞLOV’un İHTİYAÇLAR ÜÇGENİ var biliyorsunuz.. en tabanda fizyolojik ihtiyaçlar en tepede kendini gerçekleştirme gerekesinimi bulunur. Burada bunların hangisinin gereksinim ve hedef.. hangisinin arayış ve amaç olduğu gösterilmemiştir. Hatta fizyolojik ihtiyaçlardan da daha temel olan GÜVENLİK gereksinimi gösterilmemiştir. Şu dünyada krallık ve kölelik düzeninin temelinde insanın (kölenin) güvenlik gereksinimi ve kendini gerçekleştirme (kralın) ihtiyacı birlikte ve bir arada ele alınamamıştır. Bu da gayet doğaldır bir kısım insanlar olmayan sonsuzlukla Tanrı’ya taparlarsa.. bir kısım insanlarda bulunmayan özgürlük peşinde koşar ve Tanrı’yı tanımazlarsa olacağı budur. Tüm insanlara gördüklerinin ördükleri olduğunu gösterinceye kadar insanlığı götü ne çekecek Tanrı bilir.

Dünyayı iki kutup yönetir.. bir tarafta yasa dış terör ve yasal spor kısaca MAFYA sektörü.. bir tarafta gayrı meşru porno ve meşru moda kısaca FUHUŞ sektörü.. ticaret ve siyaset bu ikisinin etkisindir.

Dünyayı yönlendiren iki kutup daha var. Bir tarafta nebiler ve veliler.. bunlar mana-yı harfi yönünde çalışırlar.. Bir tarafta da dâhiler ve deliler.. bunlarda da mana-yı ismi tarafında çalışırlar. Bu güne kadar gelen PARADİGMA ve DOĞMA.. bu dört kutubun asla bir araya gelmeyeceğidir. Dünya ve ahiretin bir araya gelmemesi anlamına da geliyor. İslamın dört sorunu isminde yazımda belirttiğim gibi elbette köklü sorusalları ve sorunsallarımız bulunuyor. Ancak bize düşen.. sorular ve sorusallar.. sorunlar ve sorunsallar arasında dalgalanırken dünyamızı cennete çevirmeye çalışmak olacak ki ahiretimiz de cennet olsun.

Evet, denilmiştir Yaratan iki iyiliği bir arada vermez.. yani hem dünyada hem ahirette iyi olacak mümkün değildir.. Bu düşünce ayet olmayabilir ancak bunu manayı veren hadis kitabın manasını anlatıyordur.. hatta bu dünyada kesinlik ve gerçeğin.. mutluluğun ve kutluluğun.. haklı olmanın ve güçlü olmanın.. asla ve asla bir araya gelemeceğini eskiden söylemiş ve saptamışım.. ancak tüm ekonomik ve politik faaliyetlerimiz.. sosyal ve kültürel etkinliklerimizi bu iki ucu bir araya getirmek değil mi ? Bu iki ucu bir araya getiremezsek dünyada savaşlar ve gargaşalar (iç savaşlar) ortaya çıkmıyor mu ? Tanrı tanırlar ve tanımazlar arasındaki körü körüne çatışma.. dinciler ve bilimciler arasında boşu boşuna çelişme.. bunlar için çıkmıyor mu ?

Boyutlara yüklenilen evren.. evrene bindirilen dil ve dile indirilen din ile ortaya çıkan insanın sorunluluğu ve sorumluluğu günlük dilin düz yazının kötü ve kötüye kullanılması yüzenden heder edilmişse bundan biraz olsun sıyrılmak için din ve felsefe arasında ortak bir dilin bulunması gerektiğini aklı başında çoğu kimse söylüyor.
İşte bizde buna giriştik ve YBA bulduk.. bu sefer bunu kimseye anlatamıyoruz. Biliyorum anlamak.. anlatmak.. ve ANLAMA kolay bir iş değil.. fakat umulur ki canlı öğrenmeyi ararsak BELLEMEK kolay olacak.. diri düşünmeyi bulursak ANLAMAK kolay olacak.. işte YBA hızlı anlam sürücüsü ve kolay anlatım aygıtı da bu işe yarayacak.. İnşaallah.

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

Osmanziya 04.09.2022



IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk