Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: insan pinari Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: insan pinari
    Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2022 Saat 11:17


14.09.2022 günü Psikolog Pınar Hanım'a annemi götürdüm.. Değerli ve Nazik bir Hanımefendi idi Hocamız.

O gün ve ertesi günü insanbilim konusunda yaptığım çalışmaları 35 ve 45 tabloluk çalışmaları buradaki dizin içinde sunuyorum.

İnsan deyince ben HUZURU anlıyorum. Peki hazır nedir ?
HUZUR

Çeşitli yazılarimda dillendirdim.. mutluluk huzurun sadece bir parçası.. kişi ayni zamana kutlu olmakta ister.. mutluluk almaksa kutluluk vermektir.


Hacatimiz gereği olan bu SORUNLULUGU.. kaliteli mal ve hizmet sunumuyla karşılariz. Yani kaliteli mal ve hizmet alip vermekle!


Bu işin en mutlusu.. kari ve kocalik hizmeti alip vermektir.. en kutlusu da kararkterli ebeveyn ve evladlik hizmeti vermektir.
Huzuru temin eden bir başka faktör ise harratımiz geregi olan SORUMLULUGU karşılamaktir. Sorunluluk geçim ise sorunluluk seçimdir. Bu seçim fazilet ve kemalat teşhirinde ortaya çıkar.


Insanin kimlik ve kişiligini geliştiren erdem edinimi ve yetkinlik kazanimi biraz daha kompleks yetenek ve beceri.. karmaşik başari ve yetki.. sureçleri gerektirir.

Bu da sorunlulugun ortaya koydugj iç ve iş savas ve barişlarinda sınavı SAFIYET ve HALISIYETLE geçmek ve yarişı SAMIMIYET ve CIDDIYETLE kazanmaktir.

Işte HUZUR bu mutluluk ve kutluluktan ÖNEMLI bu erdem ve yetkinlikten DEGERL bir pay alabilmektir.. diye düşünuyorum.

Saygilarimla.. sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 15.09.2022 Üçyol-İzmir

Peki HUZUR nasıl kazanılır.. onu da buradaki tablolarda anlatmaya çalıştım.





Bu çalışmada insan toptan gösteren bir çalışma.. aynı zamanda atölyemü gösteriyor..


.

15 Eylul 2022 PERŞEMBE 18 safer 1444
Iyi gunler.. güzel işler.. bol kazançlar

SUPER sesi SABIR sesinin arkadası.. "sabar" sesi tersinden RABAS okunur. Bekleme anlamina gelir.
Burada kulanilan S ve B ve R harflerinden BASAR sesi çıkarılmiş.. görme anlamina gelmektedir.
Sabır ve Basar ve Rabas sözcuklari bir araya geldiginde MUKEMMEL bir adamı inşa ederler.. biz bu adama ne diyoruz ? SUPERMEN !
Demek ki sabr ederek bekleyen adam SÜPER gözleriyle bir konuyu.. bir alanı.. bir katmani göruyor.. düşunüyor.. anlıyor ve inaniyor ki hiç mi hiç sesini çıkar mi yor..
Demek neymiş ?
Süpermen.. sabırmen imiş.
Sabr eden derviş murada ermiş.. sabretmeyen de yolda gebermiş :)))



Süpermenler.. sabırmenler.. üstinsanlar.. insanı kâmiller.. inşası.. teşebbühü billah ya da teşebbuhü bi ahlakillah yolunda iki teşebbüstür. İki teşebbüs de bir birini tekfir eder. Ancak bu işe hangi katmandan baktığına bağlı;
Kişiler
Olaylar
Olgular
Adlar...
Tanrıya benzemek yâ da tanrınin ahlakiyla bezenmek..iki ayrı seçim;
Ya
Ahseni takvimle çıkılan yolda ahseni amele giderken.. ahseni kasasta iyice pişersin ve husnu hatimeye ulaşirsin. Esma Hüsnanı Ismi A'zamina çıkarirsin.
Ya da
Ahseni takvimle çıkilan yolda yusufı zamana.. miladi zamana.. hicri zamana.. takibi zaman.. ugrayıp.. yetmiş yıldir yuvalanan taşı cehennemin dibine.. esfeli sâfiline düşürursun...
Seçim senin.. dedigin yoldan gidebilirsin.
Her iki yolda bir birinden zor.
Allah azze ve celle yâr ve yardimcımız olsun. Amin.


NAZ ve NAZ icindekilerde 8 pilindrom bulunuyor; mizan ve nizam.. zaman ve namaz.. nefis ve nesif.. nazif ve nüfuz.. bunlada nazar ve niyet ile basar ve sem' dörtlüsu içindeler...


Tasfiye sonucu kurbiyet..
Kurbiye sonucu velayet..
Velayet sonucu risalet..
Risalet sunucu:
Makamı Mahmudiyet ki bu kainat ağacinin meyvesi muhabbet ve onun cisimleşmişi MUHAMMED aleyhisselatü vesselamdır.

Saygılarımla, Sağlıcakla kalınız.

Mustafa BUĞUÇAM 16.09.2022 Üçyol-İZMİR


Düzenleyen osmanziya - 19-Eylül-2022 Saat 12:13
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2022 Saat 08:10


S.A. Iki daire var.. tablonun altinda gorunuyor.. esbab ve itikad dairesi ile daire-i imkan ve daire-i vucub.. dediklerimi anlamaniz gerekmez.. zaten alanı olmayan pek çok profesor de anlamaz.. ancak anladiginz bir kaç sözcuk hem benim hem sizin için kazançtir.. çunku yenilerine yol açacaktir. Tabloyu da benim yanimda kalmasin.. sizinle birlikte daha ileri bir zamana gitsin diye gonderiyorum. Saygilarimla.. sağlicakla kalıniz. Osmanziya

Ahale'ye sordum.. bunlari ben zekamla mi yapiyorum ya da çok bilgim bulunuyor.. öyle mi oluyor ? Yok dedi boş degilsin.. 3 ler.. 5 ler 7 ler çalışiyor.. sen farkında degilsin.. Elbette böyle bir şey olmuyor.. olsa söylerim.. çalişsa çalişsa bende 2'ler.. 6'lar.. 8'ler çalışır.. ilhamla arilara bal.. böcege ipek.. örümcege çelik dokutan Allah azze ve celle.. dahilere ve benim gibi delilere keşif ve icadı dokutturuyor.. ihtira ve telifi okutturuyor. Yerin ve göğun ordulari Alîm ve Azîz ve Hakîm olan Yaratan'ındır. Nebiler ve veliler ile dahiler ve delileri DÖRT KOLDAN caliştirir. Rabbimiz bizim ve sizin akibet ve ahiretini guzel ve iyi etsin. Amin.

İNSAN İNSAN BİLİMLERİNE TERK EDİLEMEZ

Paylaşım için teşekkür ederim. Uyduruma diye eleştirilmiş yazınız.. oysa hepimiz örüyoruz.. hatta gördüklerimiz bile algıda seçicilik nedeniyle bir türyapılandırma.. varlıklar olaylarla "yapı"ladırılır.. olaylar varlıklarla "edi"lendirilir. Ben ne yaptım şimdi "uy"durdum.. amma güzel uydu.. "cuk" diye oturdu. Kültürün olmazsa olmaz bileşeni dil ve dil birine güzelce UYARAK kültür denilen muhteşem yapıyı ortaya koyar.. şimdi konu bir de biz yapılandıralım.. Evrenin program ve protokollerini yapılandıran dört yasa bulunur: Çoğalma.. beslenme.. seslenme ve sevinme. Bunların en başatı ve sizce yüzde yetmiş değeri verilen ÇOĞALMA yasasıdır.. bunu maddeye uygularsak KARANLIK ENERJİ olur.

Çoğalma yasasının başatlarında eşeyli üremeyi temin eden CİNSELLİK elbette kalın bir kabuk gibi insanı örter. Buna geçmiş psikolojide İD adı verilmiş.. daha eski psikoloji KUVVE-İ ŞEHEVİYE ve GADABİYE demiş.. ben kızlık ve kızgınlık diyorum.

Kelimelerin etimolojik kökeninden.. hatta diller arası ortamdan.. bilgi çıkarmak ve sacre ve sekreter ve sakral arasında bağ kurmak elbette mümkündür.

Eğer güzel bir sekreterim ve iyi bir menecerim olsaydı bende yazarlar kümesine katılır İNSANBİLİM konusunda yazdıklarım yazarlar arasında tartışırdı.. sonuçta İNSAN.. hiçbir yazara ve hocaya, mantık temelli PSL (Psikoloji, Sosyoloji ve Linguistik) insan ilimlerine teslim edilemeyecek.. Funun ve Hukuk ile San'at ve Hikmet etkinliklerine terk edilmeyecek kadar önemli bir yapı ve değerli bir olaydır. Bu yüzden her bir insan teker teker kendi kendileriyle ilgilenmeli ve bilgilenmelidir. Bunun için içerikleri reklam ve propaganda yaparak YBA biçimini inşa ettim. Bu yemeğin pirişilmesi için de mutfak olarak YBA öneriyorum.

OSMANZİYA


Çakra sistemine göre Sakral, bedenimizdeki dokuz ana merkezden biridir ve bakın Human Design bu merkezi nasıl tanımlıyor kısaca:
SAKRAL: -Yaşam Kuvveti ve Dayanma Gücü- Aynı zamanda jeneratör merkezi de denen, yaşam kuvveti enerjisiyle çalışan motor odasıdır. Büyümeyi, genişlemeyi ve yaşamı tetikleyen, yaşamın zorluklarına dayanma gücü veren hiçbir farkındalığı olmayan bir enerji kullanır. Bazen buna “cinsel merkez” dendiği de olur. Dünya nüfusunun %70 lik bir kısmının, durdurulması imkânsız potansiyele sahip tanımlı sakralı bulunmaktadır. Cinsel istek ve dürtü bu merkezden yayılır ve insan etkileşimi ile birlikte yaratma arzularına fırsat verir.
İşte böyle, doğanın bizlere bahşettiği durdurulması imkansız ve üstelik farkındalıksız bir enerji kullanan bu güç merkezi, adeta kozmik bir şaka gibi önümüzde yükselen bir engel haline geldi. Daha önceki yazılarımda sık sık bahsettiğim; “tekamülün hizmetkarları” oluşumuz tam da bu merkezle ilgili.
Bu güç, öyle muazzam bir etkidir ki, insanın aklına hayaline gelmeyecek şekilde her ediminin her sözünün arkasına saklanır ve onu iştahla gökyüzüne yönelmiş alevden bir dil haline getirir.
En ilkel canlılardan en tekamül etmişine kadar tüm varlıklarda bulunur. Eğer bu güç ve iştah olmasaydı gezegenin geçmişteki vahşi şartlarına karşın ona tutunmamız mümkün olamazdı.
Yaratmanın, zorluğa dayanmanın, gelişip büyümenin itici kuvveti olan Sakral merkezi dünyadaki insanların yüzde yetmişinde tanımlı imiş. Neden cinsellikle ilgili tüm konuların ve onun ikamecisi savaşa ilgili her şeyin, tüm zamanların en reyting alan konusu olduğunu anlayabiliyorsunuzdur.
Bu merkezin yaratımdan anladığı bi şey yok; çünkü bilinçsiz!
İnsanın farkındalığını genişletmesi sonucunda sakralın kullanım alanları da değişip genişler, çocuk yapmaktansa sentez yapmaya iter öncelikle, fakat bu kez de kimin sentezi kiminkini döver şeklinde yarışa ve kavgaya giriştirir bu enerji Yorulmak bilmez, asla pes etmez!
Ah evrimin bu şahane enstrümanlarına bayılıyorum. Bu mekanizmaların dahiyane yapıları gözümü kamaştırmaya devam ediyor.
Sa 2011
Sibel Atasoy
Çakra ile Sakral arasında hiç bir ilgi yok. Tamamen farklı kavramlar. Çakra sözü Farsça Çark sözünün Hintçe söylenişidir. Çark sözü Türkçeye de girmiştir ve "dönen dairesel yapı" anlamındadır. Nitekim bedendeki çakralar dönen enerji merkezleri olarak kabul edilir. Sakral sözü ise Fransızca kökenlidir ve fransızca Sacre' sözünün anlamı "kutsal" demektir. Sacre' bir kavramdır Sakral ise "kutsal olan" demektir ki, kavramın maddeleşmiş halini belirtir. Cinsel merkez kavramı bir uydurmadır. Çakra ile karıştırılmamalıdır.
Haluk BERKMEN


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk