Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: KADER VE IRADA Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: KADER VE IRADA
    Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2022 Saat 23:30


ARKADAŞLARI 'BİZİ KURTARIN' DİYE BAĞIRDI
Oğlu Yener’in işi olduğu için gündüz vardiyası yerine 4-12 vardiyasına gittiğini ifade eden Saygın, “Arkadaşları 'bizi kurtarın' diye bağırınca dayanamayıp geri dönüyor. Geri dönünce daha fazla gazı almış oluyor. Madende oyalanma olmaz. Bir an önce dışarı çıkabilirsen kurtulursun. Arkadaşlarını kurtarırken bayılmış, düşmüş ve sendelemiş. Maske ağzından düşmüş ve o şekilde bayılmış. Onu da kurtarıcılar dışarı çıkartıyor. Oğlumun kurtardığı adamlar dışarı çıkıyor, kendisi çıkamıyor” diye konuştu.

KADER ve İRADE

Tablo biraz karışık görünüyor.. siz bakmayın onun karışık göründüğüne yukarıda YARATILIŞ görünüyor.. aşağıda BUYRULUŞ yazılmış.. ortada YÜRÜYÜŞ bulunuyor. Bu 38 nci tablodan çok daha önceki tablolarda; geliş=gidiş yazılan yerde YÜRÜYÜŞ yazıyordu..
ilk tabloda dört kelime vardı; yaratılış ve buyruluş ile dayatım ve deneyim.. sonra hayat ve şuur ile kader ve kaza da işin içine girinle.. işler karışmadı.. karmaşıklaştı.. fakat siz YBA dilini bilmediğiniz için size karışık hatta karma karışık görünebilir.. bu da normaldır. Hadi siz gene iyisiniz.. ayniyet ve hürriyet ile ebediyet ve hakimiyeti de okuyorsunuz.. ingilizce bilmeyen fransıza ingilizin söylediği GÜRÜLTÜ geldiği gibi Fransızca bilmeyen bir ingilizin yazdığı kitab da ona GÖRÜNTÜ gelir.. hepsinin ellerinde gelen bir GÖRÜLDÜ olacaktır.

Ya görmeyen ve duymayanlar.. onlar nasıl bir karanlıktalar bilmiyoruz.. hem görmeyen hem duymayan nasıl bir karanlıkta.. sonuçta hepimiz bildiklerimizin aydınlığında ve bilmediklerimizin karanlığındayız.

Fakat bu asrın asıl karanlığı nedir biliyor musunuz ? Dünyaların evrim ve yaratalış uçlarında kutuplaşmasıdır. Çünkü birine göre "gerçek" olan diğerine göre değildir. Her iki tarafa da sorsanız "gerçek nedir ?" "Gerçek aydınlığımızdır" diyeceklerdir. Fakat şurası da bir “gerçek” ki "gerçek ve yalan ile karanlık ve aydınlık" dörtlüsü birbirine "bağlı"dır.. yalan bulunumadan GERÇEK.. karanlık olmadan AYDINLIK.. belli olmayacaktır.

Fakat insanları çoğu böyle AGNOSTİK kalmaz.. yanlardan birini tutarak yaşama tutunur. Belki de onlar "Doğru" yapıyorlardır.. peki doğru ile gerçek arasında ne fark var.. bakın burada biraz belirdi.. gerçek "alt" bir dil ise doğru onun "üst"ünde bir dildir.

Dediklerimiz biraz anlıyorsunuz.. biraz anlamıyorsunuzdur. Fakat bir kısmımız anlaşılır yazmıyorsun diye kızar.. bir kısmımız da ya bu adam boş konuşmuyor.. bişiler biliyor ve fakat anlatamıyor diyordur.

Fakat inanın amacım HAZIR açık ve seçik ANLAŞILIR yazan hocalardan ve öğretmenlerden olsaydı.. en anlamayan adama da meramımı ifade ederek maksadımı ibare ederdim.. fakat benim muradım üzüm yemek yemek değil bağcıyı dövmek…

Geliş gidişe.. geçmiş geleceğe hiç (=) olur mu ? Olur.. valla ben söylemiyorum.. bilim söylüyor.. İzafiyet kuramı ve rölativistik evren bunu söylüyor: Evren simetriktir. Aslında KADERİ anlatıyor ve iradeden yüz çeviriyor.. fakat bilimin diğer yarısıda bunun tersini yapıyor; İRADE'yi anlatıyor ve kaderden yüz çeviriyor yani KUANTUM kuramı.

Allah azze ve celle sizi inandırsın YBA ile ikisini birden görüyor ve gösteriyorum...
Saygılarımla.
Sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 17.10.2022 Üçyol-İZMİR

TÜM DOSYALAR (TABLOLAR) BU DİZİN İÇİNDE

20221017_233029_YARATILIS.rar
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk