Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: TANIRLIK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: TANIRLIK
    Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2022 Saat 00:43
Bazen insan kendini gösterme ve kendini gerçekleştirme gereksinimi ya da arayışı olabilir ki buna riya diyorum.. rüyet gibi.. rüya gibi.. re'ye gibi bir gerçek bu riya da.. buna gösteriş demiyorum.. gösterişten gibi görününebilir fakat bu yazılarda https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1930&PN=1 gösterecek bir kendim bulamıyorum.. insan başarılarıyla kendini gösterir.. deliliğin ve hastalığın ürünü olan bu çalışmalar başarı sayılmaz ki gösterişe girsin.. kendisi üretip başkaları yararlanılan bir mal ve hizmet varsa gösteri olur.. kendim tüketip kendin yararlandığım bu ürünler sadece YBA reklamını ilişkindir.. gösteriş değildir, diye düşünüyorum. Fakat aksini düşünenleri olursa onlardan da sadece dua beklerim, kurtulmam için.




Paul Graham tarafından ortaya atılmıştır. Tartışmada kim nasıl davranır yada kişinin anlaşmazlık durumundan gösterdiği tepkilerinin düzeyi ile ilgili bir piramit.
Teşekkür ederim.. bende onu öğrenmek istemiştim. Tanrı tanırlık ve Tanrı tanımazlık tartışmalarında taraflara TANIRLIK olayının kendisine dikkat çekerim. Oradan da Tanrı tanırlık sorununu çözdükten sonra Tanrı TANIKLIĞINA yönelmelerini beklerim. Günlük dilin mantığı ile bilimsel dilin matematiği, her ne kadar nisbi matematik kutbi mantıktan çıkarılsada, birbirinden ayrı alanlar. Tanımında belli; nisbi ve kutbi.. dediklerimin anlaşılmaması günlük dilin mantığı ile bilimsel dilin matematiği üstündeki çok yönlü ve yanlı katmanların bulunduğunu gösterir. Bu da bizi felsefi ve dini dilin tartışma ve çatımalarına götürür.

İşte halkın olmasa da aydının bu dörtlü katmanın farkında olarak konuşmamızın esası olan konuların işleneceği alanın ve yöntemlerinin araştırılması ve bulunmasının önemli ve değerli olduğunu.. alan ve yöntem farklarının kullanılması ve yararlanılmasına da TANIRLIK adı veririm.

PRAMİT yapılan TARTIŞMALARIN bilimsel olmayan taraflarının sesilmesini ve süzülmesini amaçlıyor. Ancak TANIRLIK bundan fazlasını kapsamına alarak sav ve kanıt arama ve bulma işleminde kurulan katmanlara göre ilke ve uygalamalarının değişeceğini ön görerek daha yararlı ve verimli bir platformun önünü açıyor.





https://www.youtube.com/watch?v=WKYi4g3zAVw
Tanrı Zar Atıyormuş: Einstein'ın Neden Yanıldığını Anladınız mı?
Evrim ağacı
Bilim yanılarak ilerler.. çünkü en temel öğrenme aracımız deneme ve yanılmadır.
Tanrı, ne determine fizik (rölativite) ne de istatistik fizik (kuantum) çerçevesiyle elinde cetvel ve zar ile dolaşan bir kimse değil.. elbette nesne de değil.. sadece O'nun yaratılış ve evrim ile gösterdiği belirli ve sıralı BİRLİK tecellilerinin ve belirsiz ve sarasız TEKLİK cilvelerinin seyircileriyiz.

Bu gün macro (uzay) dünyada Einstein Kuramının geçerli.. midi dünyaya Newton mekaniğinin meri.. micro (atomaltı) dünyada Kuantum mekaniğinin.. cari olduğunu görüyoruz. Bunların hepsini tek bir çatı altında toplamak gerekli olmadığı gibi.. birbirinden çıkan günlük dilin mantığı ile bilimsel dilin matematiğini ayrı göstermekte doğru değildir.

Bu çeşitlilikleri ve türlülükleri tek bir çatı altında toplamak.. dini dile özenerek ve onu dini geçersiz kılma çalışmaları ya da Tanrının varlığına kanıt göstermek çabalarını ifade ediyor. Biz her ikisini de doğru bulmuyoruz. Tanrı varlık kapsamı altına alınamadığı gibi O'na yokluk içlemi de verilemez.
OSMANZİYA
https://www.youtube.com/watch?v=1vGO3hSJxIE
10 yılda hangi 10 teknoloji gelişecek?

Barış ÖZCAN’a dedim ki:
Teşekkür ederim.. yaşlılar geçmişte.. gençler gelecekte dolaşırlar.. bizde nette dolaşıyor ve sizlerden istifade ediyoruz.
Sunumda Yapay Zeka’yı en başa koymuş.. benim çevremde doğal zekanın illüsyonuna uymuş.








YONTEM BILIMSEL ANALIZ
Yontem Bilimsel Analiz

Dogum Gunu
Ne zaman ?
Bilmiyorum.

Bu yıl içinde olagini saniyorum.

Bu Osmanziya'nın dogum günü de olabilir Mustafa Buğuçam'ın ölüm günü de..

Ancak yapılabilecek olanları.. yapabileceklerimi yaptim.. kaderin ve tahsisi kabiliyetin bir sınırı bulunur.. ihtisas-ı ikbalin bir hududu olur. Meraki aşk dercesine ulaşmış birisinin kendisine verilen bu aşude-i ömurümde.. fildişi kulemde.. yayımlarımı siber uzaý araciligiyla gelecege gondererek merakâver beşere ve harrat ehline gonderdim..

Karen ARMSTRONG'un Tanrı'nın Tarihi'ni okudugunuzda kendi tarihinizi okursunuz.. Kur'an-i Mu'cul-Beyan'i okudunuzda onu Kendinizin yazdıgıni anlarsiniz.. ancak hanginizin kul hanginizin sanrı hanginizin Tanrı oldugunuzu bilemezsiniz.

Fakat sınav plani ve yaris platformu geregi bu karmaşadan bir çıkış yolu ararsaniz YBA hızli anlam sürucusu ve kolay anlatım aygiti barindiran diliyle size yardimci olacaktir.
Ben sadece onun reklam ve propagandasini yapabildim ekonomik ve politik bir emelim olmadigi halde.. zaten olsaydı.. Hazir açik ve srcim Sehil konusmaktan ve yazmaktan dolayi YBA insa etme firsati bulamazdim.
Ancak K ve P başlikli yazimda belirttigim surelerde planlanan asamalar Inşaallah gerçekleşecektir.

Saygılarımla.. saglicakla kalıniz.

Osmanziya 31.10.2022 Ücyol-İzmir



Nermin Hanıma
Çok şükür.. iyiyim.. sağlık sorunum bulunmuyor.. alakanız için teşekkür ederim.. ancak benim için davamda ilerleme olmayınca yaşamanın da gereği kalmıyor.. elbette verilen hayat bizim değil emanet.. onu taşımak için gereğini yapmak kulluk görevimiz.. insanların    merak çizgisinde hareketsiz ve öğrenme noktasında duyarsız olmaları bir sorun.. Benim kendimi kontrol altına alamam ve kendime güvenimin olması başka bir sorun.. Yukarıdaki'nin kırk yıldır çalışmama partner ve ortak olacak bir tâlib ve yoldaş göndermemesi başka bir sorun.. bu durumda ya özel hayatıma dönüp yeni bir yol.. yeni bir arkadaş.. yeni bir yaşantı seçmem başka bir sorun.. tüm sorunların ortaya koyduğu ZORLUK'u aşmak başka bir BELİRSİZLİK.. çok şükür emekliyim.. param var.. YBA ile uğraşacak vaktim var.. Elhamdülillah sıhhatım var.. Harama gitmeyen ve tenezzül etmeyen salahım var.. bu varlar onun rahmeti ile oluyor.. buna karşılık bir hizmet olarak düşündüğüm YBA.. harekete geçemedi.. yani herhangi bir kimse YBA öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya ADANAMADI.. eskiden dört beş öğrenici arıyordum.. şimdi 1 kişi bile olsa razıyım.. o bile olmayınca.. elbette yaptıklarını boşa giden bir çalışma olduğunu düşünmüyorum.. amma hiç olmazsa bunları sürdürecek bir emanetçi bulamıyorum. Alakanız için tekrar teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız.
KENDİM HAKKINDA ANALİZ

Insanlar ikiye dagda ya da kirda tek başina ya da aile icinde yasayanlar ve ve bir cemiyet ve şehir içinde yasayanlar.. bir şehir ya da bir cemiyet içinde yaşayanlarda ikiye ayrilir; bir topluluk ( cemaat.. takim.. set şirket.. partı.. okul.. universite.. dernek.. vakif ) içinde yaşayanlar ya da tek başina yaşayanlar... benim gibi adamlar boyledir. Toplumsal uretime katilmazlar. Bir kuruş para kazanmazlar. Genellikle emeklidirler. Yaşlı olduklarindan oturdukları yerden ahkam keserler.. ögut verirler. Devlet kurar millet kurtarirlar. Akilli olup çalısan emeklileri bunlardan istisna tutyor ve tebrik ediyorum.



MANA-YI HARFİ VE İSMİ

Deliler başarirlarsa dâhi olurlar.. başaramazsa deli olarak kaliŕlar. Hiç olmazsa hain olmaktan iyidir bu.. çünkü karamanlar başarmazsa hain olarak asılirlar. Bu durumda en karli yol.. ORTALAMA kalarak INSAN olmaktir.
Dahi ve delilerle birlikte bir de Nebiler ve Veliler bulunuyor. İmamı Nursi'nin belirttiği gibi Nebiler ve veliler eşyaya ve eşhasa mana-yı harfiyle bakar Hakka götürür.. dahiler ve deliler ile eşyaya ve eşhasa mana-yı ismiyle bakarlar halka götürürler.





Biz bir haftadır bu dosya üzerinde çalışıyoruz.. İnsanbilim yapan Mustafa Buğuçam sayfasında dedim ki Insanbilim çalışmamız bazen boyle somut ve yoğun tablolarla sonlaniyor. Sade ve anlaşilir olanlari reklam olarak işe yaradigi gibi anlaşilmaz olanlarda gelecege gonerilmek uzere arşive taşinir.





Düzenleyen osmanziya - 31-Ekim-2022 Saat 01:47
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk