Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: üretme ve başarma Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: üretme ve başarma
    Gönderim Zamanı: 24-Kasım-2022 Saat 19:28
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1781&PID=3000#3000

ATATÜRK ve BEDİUZZAMAN liniki..

https://www.facebook.com/watch/?v=677086532807828


ÜRETME VE BAŞARMA

CUMHURİYET saltanat ve meşrutiyetten sonra geldiğimiz, bütün dünya ile birlikte, önemli bir nokta.. değerli bir evre.. dünya ile birlikte GERÇEKLEŞTİRİLMESE VE AŞILMASI gereken bir dönemeçtir.

ÖZAL ile birlikte dünyaya açıldık.. ki bu seksen darbesinden sonra demektir.. bu iş on yılda bir yapıldığına göre seksenden önce yetmiş ve altmış vardır.. ki çocukluğum altmışta gençliğim yetmişte geçti.. seksenden sonra da doksan ve iki bin var.. her biri de önemli bir kırılma noktası.. iki bin üçte AK PARTİ iktidarı başladı ve bu on yıllık peryod değişmedi iki bin 11 ve 12 de cemaat ve parti dalaştı.. on beşte cemaat etrafında tüm muhaliflerle birlikte gayrı meşru yola yani darbeye bulaştı.. kabak cemaate patladı..

Peki bütün bu on yılların ardında ne var ? İngiltere ve Amerika.. diğer çin, rusya, avrupa ve israil faktörlerini nazara almıyorum.

On yılda bir TÜRKİYENİN ipinin UCUNU ya ingiltere ya amerika ele geçirmek istemiştir.. şu anda ip ingiltere de ve amerika onun elinden kapmak istiyor.. bütün bunlar M.KEMAL ATATÜRK'ün vefatıyla ipi bırakmasından sonra oldu.. işte sır burada

M.Kemal ATATÜRK ACABA nasıl güçlü bir sistem kurdu ki sağ YEŞİL şeriat ve sol KIRMIZI komünizm ve renksiz MAVİ masonluk bir türlü ipleri ele geçiremiyor ?

İşte ben bunu gerçekten bilmiyorum ?

Fakat bildiğim bir şey var.. hürriyet-i şeriyye ve meşveret-i meşrua olan laiklik ve demokrasiyi.. dilin ve dinin bileşeni olan KÜLTÜR'ün dinamiği bilim ve hukukun ortak dilini ortaya çıkartıncaya kadar dünya ile birlikte deneyeceğiz.. ta ki BİLGİ TOPLUMU ve HUKUK devletine varıncaya kadar.


Ancak o güne kadar oturmak hiçbir üretim ve üretim projesi olmadan son nebi PEYGAMBERİMİZİ gösterip iktidar koltuğuna sürdürmek mümkün değildir… keza istiklal savaşımızı başlatıcı ATATÜRK’ü gösterip iktidar koltuğuna oturmak yine mümkün değildir. Bunlara kanan bir solu bir sağı iktidar yapan kuşak.. benim nesil benim. Son nesil. On yıl sonra bizler de yokuz.


Öyle ise ülkemizi bıraktığımız ve yetiştirdiğimiz nesle bakalım.. ne kadar türetiyorlar.. ne kadar tüketiyorlar.. NE KADAR ÜRETİYORLAR…
Ne kadar eğitiyorlar.. ne kadar yönetiyorlar.. NE KADAR BAŞARILILAR.

Türetim araçlarını biliyorlar mı ? Tüketim amaçlarını biliyorlar mı ? Eğitim ilkelerini biliyorlar mı ? Yönetim ülkelerinin biliyorlar mı ?

Bu sekiz maddenin hangi yavaş ya da hızlı değişiyor ve dönüşüyor biliyorlar mı ?

Artık geçmişte olduğu gibi dilini sevmek.. dinini sevmek.. barıştan yana olmak.. emekten yana olmak.. özgürlükten yana olmak.. okumayı sevmek.. öğrenmek.. yetişmek yetmiyor.. Çünkü bunlar zaten insanın insan olması için gereken insaniyetin ortak değerleri..

Peki ne gerekiyor ?

İnsan olmak gerekiyor.. ancak olmak içinde aramak ve bulmak gerekiyor.. içten, etkin, özgür ve dürüst bir insan olmanın zorluğunun bilincinde olmak gerekiyor.

Bilgi toplumu ve hukuk devleti ülkesine giden ulusal kalkınmaya sağlayacak TOPLUMSAL DEĞİŞİMİ anlamak gerekir.. Çünkü sorun küresel ise çözüm bireyseldir.. küre ile birey arasında TOPLUM.. sorun ile çözüm arasında DEĞİŞİM vardır.


Osmanziya 31.07.2019

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk