Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: ZORDUR insan ve islam olmak. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ZORDUR insan ve islam olmak.
    Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2023 Saat 18:15
ZORDUR
BBirincisi anlamak ve anlatmak ve anlam zordur.. ikincisi de insan ve islam olup kurtulmak...

Her bir insan tek başına bir âlem.. tek başına bir dünya.. tek başına bir tür ve tek başına bir MEMLEKET olduğuna ve her memleketin de bir dili bulunduğuna göre.. o dilin kodlarını çözmeden.. o insan ile iletişim kurmak zordur.

Bir Kardeşim dedi :”Benim için insan olmak kolay değildi” bende dedim.” Benim içinde zor Kardeşim.. bende kendimi bu yüzden İNSAN sayamıyorum.. samimi ve ciddi bir insan olmak.. bilek ister.. safi ve halis bir islam olmak.. yürek ister..”


Bir Kardeşim ABSÜT ne demek de zordu.. dedim ki Absürd.. demek istemiştir.. saçma ve anlamsız manasında bir sözcüktür. Absolid.. ise mutlak ve salt anlamındadır. Bilinmez ve anlaşılmaz manasını taşır. İkisinin de birlikte kökü ABES sesidir bir zamanlar bilimde zirve müslümanlardan alınan Arapça kökenli kelimedir. Abiliyt.. ise KABİLİYET anlamındadır.. yani hem ses hem anlam bakımınından yine müslümanlardan alınan bir sözcük ve bunun kökeni daha önce İbrani yani en eski müslümanlardan çıkmıştır. İsa aleyhisselam gelmeden önce bütün yahudiler müslümandı. Muhammed Aleyhisselam gelmeden önce bütün hristiyanlar müslümandı.. bir din 600 sene yaşar.. başlangıç ve bitiş arasında üç yüz gelişme ve üç yüz gerileme.. bundan sonra geçerliliğini ve yürürlüğünü yetirir. Ancak bu altı yüz seneden sonra geçerliliği kalmamış "insanlar" dini ekonomik ve politik çıkarlarının aleti ettikleri için her biri din müntesipleri.. ilk kitap bende siz kafirsiniz.. son kitap bende siz kafirsiniz.. suçlamaları ile birbirine düşman haline gelirler.. bu düşmanlıktan yararlanan dünyanın efedileri.. bu dil ve din ve kültür karşıtlığını kullanarak insanları birbirlerine düşürürler.. ta ki bölüp parçalayarak kolay yutulan lokmalar ve dilimler haline getirirler. Sonuçta tüme semav kitapları tek bir kitapta toplayıp insanların eline vermek lazım.. ta ki herkes aslında dinlerin bir bütün olduğunu anlasın. Bunu yahudi ve hristiyanlar yapmaz.. bunu müslümanların zenginlerinin bir KİTABEVİ kurup yapması lazım.. Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'da Allah azze ve celle nin KELAMULLAH'ı okunduğunda.. okuyanlar anlayacak ki son kitab önceki kitabları ve nebileri doğruladğı gibi önceki kitaplarda da son kitaba ve nebiye göndermeler bulunur.. Hüseyin Cisri böyle 114 işareti Risalet-i Hamideye isimli eserinden göstermiştir. Hadi burada şunu da haber vereyim.. benden sonra yazılarımı toplayıp ondan da bir din çıkarmak isteyenlere haber vereyim ki artık DİNLER dönemi kapandı.. Son kitab ve son nebi'den 600 sene sonra din bitti.. Son nebinin resmi ve sivil risalet ve velayet yükü her bir müslümanın omuzuna bindi. Nedeni de yukarıda söyledim: Bir anlamak ve anlatmak ve anlam zordur.. bir de insan ve islam olup kurtulmak...
Her bir insan tek başına bir âlem.. tek başına bir dünya.. tek başını bir tür ve tek başına bir MEMLEKET olduğunu ve her memlekemetin de bir dili olduğuna göre.. o dilin kodlarını çözmeden o insan iletişim kurmak zordur.

YANİ gelişmiş insanları artık tek bir DİN altında toplayamasınız.

İNSAN olmadan islam olmaz.. İSLAM olmadan da insan kurtulmaz.





Burada ajite eden iki sözcük var.. birisi insaniyet diğeri islamiyet.. islamiyete yapışanların insaniyete yapışanları dinsiz.. islamiyete yapışanların insaniyete yapışanları gerici saymasının da bir anlamı yoktur.. çünkü ister dinsiz olsun ister gerici.. birbirininden hiç bir farkı yoktur.. ancak onlar kendilerini kutsuyarak insanı ve islamı birbirinden ayrı görmeyi sürdürürler o kadar...desem bu sefer de her iki taraf beni kendini beğenmiş sayacaklardır.. fakat ne yaparsınız ki BEĞEN tuşuna bir kere basıp kendimi bir kere beğenebiliyorum




Allah azze ve celle bizim ve sizin akibetinizi ve ahiretimizi güzel ve iyi etsin. Amin.





SİYASAL İSLAM

Abdullah Turabi Paylaşımı

Düşünsene ...!
Dünyanın önde gelen Bilim Adamlarından birisisin. Profesörsün... Başarılarla , ödüllerle zirve yaptığın SAYGIN bir hayatın var. Evleniyosun , eşinde çok zengin saygın bir ailenin kızı... Makina Profesörüsün. Almanyadan ve dünyanın biçok yerinden teklifler geliyor onlar adına çalışman için.
Para mı? Miktarı SEN belirliyorsun...

Ve tüm bu variyet , huzur , saygınlığı , rahatını bırakıp ülkende onca İmam , müezzin, kayyım, VAİZ MÜFTÜ İlahiyat Profesörü varken Ümmeti birleştirmek ve kalkınarak güçlü bir Millet hâline gelmek için taşın altına elini değil gövdeni koyuyorsun...
Sonrası mı? hep çile ve çilenin içine gizlenmiş ZAFERLER !

Özlemek mi? Hemde Nasıl...
Yetiştirdiğin Adam
Açtığın Yolda Gösterdiğin Hedefe Yürüyor
HOCAM

Allah rahmet eylesin
Mekanı CENNET Olsun.
AMİN AMİN İNŞAALLAH


Siyasal Islamcilikta bu böyle ve bu da boyle gerekçeleriyle gelenekçi ve yenilikćilik olarak ayriliyor. Fakat ayrica en az bunlar kadar imani gerçekleri ve islami gerekçeleriyle Kulturel veya Askeri ISLAMCILIK dahi bulunuyor. Şu da var ki totaliter ve otoriter olmakta sadece İslamcilik bulunmuyor.. kapitalizmin masonlugu ve sosyalizmin marksizmi de oluyor. Işte bunlarin hepsi temelde duran INSANLIGI unutuyor. Halife- i Arz olan.. zulm ve israf gibi arizalara muhalif insan devreden çiktimi zalim ve cahil olarak emaneti yuklenmiş insan beliriyor.. sonucta INSAN olmadan islam olunmaz. ISLAM olmadan insan kurtulmaz.

MUHYİDDİNİ ARABİ
“Denizden bir bardak su al; işte o bir bardak sensin. Şimdi o suyu tekrar denize dök, hadi kendini arabul…”
Demiş Muhyiddini Arabi.. fakat pratik ve ameli ehli tarikatın yapamadığını teorik ve nazari Vahdet-i Vucudu ilişkin “ilim” dolu eserleriyle islam dünyasında “bilim” bitirmiştir.
Çarpıcı bir misal.. ama sonuçta bu örnegin bir simge ve sembol ve remz olmaktan ote bir degeri bulunmaz. Konunun epistemik..etik.. emik.. etnik.. ontolojik ve .antropolojik FARKLI okumalari bulunur.

Bir bardak suyun kultur ve uygarligi olmaz ama insanin bulunur. Insani ve uygarligi hafife alan islam dunyasini bin yildir bilimi durdurdugu ve hukuku dondurdugu da ve bu kirk yildir içinde bulundugumuz ulkenin hali de orta da...

Resmi teolojinin ve filolojinin sivil teozofi ve filozofi ile ilişkilerinden ortaya çikan ahlak ve hikmet.. kulturumuze ve uygarligimiza zenginlik katar.. lakin dilin intikal ettiği bilim ve dinin intikal ettigi hukukun yerini tutamaz.
Şu da var ki ticaretin çikarttigi teknoliginin insani doğaya yabancilastirmasinin ve siyasetin çıkardigi ideolojinin insani insandan uzaklastirmasinin önune nasil gecilebilecegini bilemiyoruz. Deccalin acele ortaya çikaracagi yapay zekanin neler yapabilecegini kimse öngoremiyor.

Birbirine düşman ve intikam yemini etmiş dillerin ve dinlerin çatışmasina.. kulturlerin ve imparatorluklarin çarpişmasina engel olacak insan modelini halifei arzdan çikaracak bir girişim goremiyorum.

Ahseni takvimde ahseni amele gidecek bir ahseni kasas bulamiyorum. Dunya rahati ile ahiret istirahati arasinda kalmişlarda Esmai Hüsna' dan İsm-i A'zama goturecek bir proje bulamiyorum. Bulunuyor da ben körum goremiyorum.

Bu yuzden mehdi bekleyen muslumanlardan umudumu kestim.. kimden gelirse gelsin ardaki israf ve zulum ve haksizliklara muhalif beklenen SALIH insanlarin yolunu gözluyorum.

Osmanziya
12.01.2023 Üçyol-İZMİR





Düzenleyen osmanziya - 17-Ocak-2023 Saat 13:20
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk