Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: ANODOLUNUN COCUKLARI Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ANODOLUNUN COCUKLARI
    Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2023 Saat 07:16
Bu gün akşam hanımla dolaşmaya çıktık.. lokantalar tıklım tıklım.. evlerin önünde arabalar dizi dizi.. bu milletin neresi yoksul.. 27 Ocak Cuma günü akşamı ilk defa saat 21 den 24 kadar AHABER de ÇARPITMA başlıklı belgeselde 1980 den bu güne kadar olanları ERDOĞAN LEHİNE anlattı.. başkaları da aleyhine anlatıyor.. Bir zaman haram yemeyen Ecevit vardı.. çevresini de HÜSAMATTİN'in hırsızları doldurmuştu.. devletin başında HIRSIZLAR.. domuzlar hiç eksik olmaz.. amma bir de ortada görülen ve yaşadığımız işler var.. işte bu adamda onu söylüyor:
https://www.facebook.com/ahsentvspikeri/videos/662119268992775
millette kararını seçimde verecek. Akibetimiz Hayr olsun. İnşaallah.



Milletin Yarısı böyle DOĞUCU düşünüyor.. yarısı böyle BATICI düşünüyor.. pek ben ne düşünüyorum.. Hatta web sayfamda "edinmek" başlıklı bir yazı da bulunuyor.. o yazıya gidenler görür ki Feto nerede yanlış yaptı.. Reto nerede yanlış yapıyor.. gösteriyor.. fakat milletin öğrenmeye ve düşünmeye niyeti bulunmuyor.. tuttuğu yanı kanıtlayacak ve kanatlayacak bilgileri ve belgeleri paylaşmaya bakıyor.

Fakat şunu hiç unutmamak lazım ki doğu ve batı kavgası BİN yıldır ve daha fazla bulunuyor.. bin yıl önce doğu ve batı arasındaki bu ANADOLU'yu vatan edindik.. şimdi bize bin yıldır buradasınız.. iyi.. öyle olsun.. güzel güzel oturun mu diyecekler.. daha önce bin yıllarda frigayalılardan lidyalılara.. asteriskselerden hopdedikslere.. yunanlılardan romalılara.. farslılardan hittitlilere.. kadar dillerin, dinlerin ve kültürlerin YOL GEÇEN HANI olan bu topraklar artık kan ve gözyaşından bıktı ve usandı.. irandan yunanistana.. iraktan ve israile kadar tüm halklar BARIŞ istiyor.. bunu nasıl sağlanacak.

Mintaksla değil canım.. öğrenme ve düşünmeye HIZLI anlam sürücü ve KOLAY anlatım aygıtı takan YBA.. fakat önce bizim canlı öğrenme ve diri düşünme noktasında bir karar vermemiz lazım... amma seçimler yaklaşıyor.. kimsenin bunu düşünecek hali bulunmuyor.. seçimlerden sonra belki.. ölmezsem bekleyeceğim. Kırk yıldır bekledim.. bir yirmi yıl daha beklerim.
Uraratulardan farslilara.. gobeklitepelilerden.. çatalhoyuklulere.. hıtitlilerden türklere.. INSANLIGIN BEŞIGI olan ana-tolia.. uygarligin ana-bolizmasidir.
Turkun ve Kurtun ve Arabin KARDEŞLIGIDIR.
Musevinin ve İsevinin ve Muhammedınin BIRLIGIDIR.
Bu yereli batinin ve dogunun yani küreselin bozmasi mümkun mü ?
Mümkun.. ikinci bir israil çivisi çakarak.. turkiyenin ve suriyenin ve iranin tam arasina ve ortasina PKK kazigi sokarak.. amma BU GUNE KADARV başaramadilar.. Inşaallah BU GUNDEN SONRADA başaramayacaklar. Alparslanin torunlari ve Eyyubinin çocuklari oldugu sürece başaramiyacaklar Amerikanin.. Avrupanin.. Rusyanin.. Çinin çocuklari..
Osmanziya
30.01.2023 Üçyol-İzmir





https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1958&PN=1






Edinmek, NEFSİN sahib olmak ve ENESİNİ hakim olması anlamına alınabilir.. fakat mala ve mülke sahib olmakta bir dili ve dine hakim olmakta başka türlü ed-in-mek dahi söz konusu olacaktır. Tabloda ise ayrıntı olarak nakte ve vakte sahib olmakla sıhhat ve salaha hakim olmakta edinmek kapsamına alınmıştır. Böyle ortada on türlü bulunuyor.

Şimdi bir insanın ne kadar malı varsa o kadar derdi olmuyor mu ? Oluyor.

işte bizde buradan işe başladık ve dedik ki:

SORUN VE ÇÖZÜM

Bir yerde dedim ki Degerli kardeşim.. dunyayı ulusal 200 devlet başkanlari degil 200 uluslar arasi sirketin CEO'su 300 adam yönetiyor. Ulusal partiler ise dunya ve ulke arasindaki ekonomik ilişkelere TAşERONLUK etmeye aday oluyor ?

Nasil .. ortak INSANI DEGERLER olan dil ve din ile emek ve özgurluk aksiyomatiklerini partilerine paravana ve alet yaparak ve ideolojilerine paratoner ve bayrak ederek...

Eger bu boyle ise bize duşen ne ?

Kulturun olmazsa olmaz bileşeni olan dilin ve dinin evrimle geliştigini.. dinin emek ve hakkinin.. dilin ozgurluk ve hakikatinin.. ancak BARIŞ ortaminda olustugunun.. geliştiginin.. surdugunun bilincinde olarak başkalarinin ideolojik gorusune ve siyasi secimine saygıli olmaktir.

Birde ince hessplarin farkinda olmak..dunyada ve ulkede solun basina dinsizlerin.. sagin başina hirsizlarin.. neden geldigini.. neden bu yuzden halkin butunlesemedigini.. anlamaya çalişmaktir.. diye dusunuyorum.. dedim.

Burada da diyorum kibgun bu KULTUREL çelişme ve EKONOMIK çekişme ve POLITIK catişma ÇOK kritik hale geldi.. basta liderler olmak üzere insanlar.. aydinlar.. zenginler.. yoneticiler birbirine ÇOK saygisiz.. sayet bir yerde ÇOK bulunuyorsa orada DUNYAYA ve maddeye aşıri ve manaya ve AHIRETE abarti olur. Bunlarda insanlar arasinda SAYGISIZLIGA neden olur.

Bu da ORTA yolun ve istikametin yitirilmesi demektir. Ne yazik ki çogumuz bunun farkinda olmuyoruz.. kavi ve zayif arasinda orta ve dogru ve kisa iliskinin kurulmasini gercekleştiremiyoruz.. kadin ve erkek ile birey ve toplum ilişkilerindeki orta yolub ailede ogretemiyoruz.. iktidar ve muhalefet ile emek ve sermaye ilişkilerinde doğru yolu toplumda gosteremiyoruz.. akil ve kalb ile ruh ve nefis bagdastirmasini beden ulkesinde kısaca giyinemiyor ve sonra şirketin.. partinin.. cemaatin.. takimin.. setin.. timin yonlendirilmesine soyunuyoruz ve ciplak kaliyoruz. Kral çiplak dediniz mi sövguleniyorsunuz.. eger demeye cesaretiniz olursa.

ÇOK MU KONUŞTUM ?

Dünya nasıl ki sorun ve çözüm olarak ikiye ayrılırsa insanlarda yakınan ve yüklenen olarak ikiye ayrılır.
Aslında dünyayı sorun çıkaran tabiat ve çözüm bulan tarih olarak ayırmak isterdim.. amma çok uçuk olur bulur.

Öyle ise insanlarda yakının akıllar ve yüklenen kalbler olarak iki buçuk ayıralım.

Bir ve çeyrek akıllar gözledikleri sorunlardan sürekli yakınırlar.. bir ve çeyrek kalbler ise düşündükleri çözümleri yüklenmeye çalışırlar.

Peki..   çözerler mi ?
Peki.. buradaki belgelere göre bin yıldır iki bin yıldır çözülmüş mü ?

Eğer çözülmemiş olsaydı.. bizler hala mağaralarda yaşayan toplayıcılar ve avcılar olacaktık.. çözülmüş olsaydı insanlar yakınıcılar ve yükleniciler olarak ikiye ayrılmazdı..
Fakat şu var.. çözümü yüklenenlerin kalbinde hiç olmazsa çözüme dair bir reçete var; dile, dine, emeğe, özgürlüğe, barışa dayalı bir AKSİYOMATİĞİ bulunuyor ve buna dair de bir SİSTEMATİK geliştiriyorlar.. buna göre yakınıcılardan oy topluyorlar. Fakat ne yazık ki bunlar aynı zamanda bir düzeltirken üç bozuyorlar ki yakınmalar giderek artıyor.

Ne yapalım mağaraları mı dönelim ?

HAYIR KENDİMİZE DÖNELİM:
DUNYA işlerinde toptan kabul ve IYI ile toptan redd ve KÖTÜ mantigina gore karar verilmez.. mutlak hayir ya da mutlak şer yerine EHVENI ŞERR kurali ile hareket edilir.. mahşerdeki mizan gibi yükünun şerri AGIR ise o kotudur.. bu hiç hayrı bulunmaz demek degildir. Yükünun Hayrı AGIR ise o iyidir.. bu hiç şerri olmaz anlamina gelmez. Ancak bu durumu akil ve bilgi gorur. Kalb ve sevgi ve duygu.. sevdiginin kusurunu gormez.. gormek istemez.

Bu adamlar seçim yaklaştikca bu konulari karşilikli ortaya atarlar.. seçim bitince birbirinin kötüluklerini unuturlar. Hic bir şey olmamış gibi yollarini surdudurler.

Bize de bundan karşılikli ortsya çikartilan kötuluklerden YAPILANLARIN KAYD EDILDIGI ibretini almak ve geçmisi unutmadan GELECEGI DAHA IYI HALE GETIRMEK dersini çıkarmak düşer.


Aslında biz bu reklam yazısına neden olan çalışmayı yol arkadaşımla yapmış ve en yalından en karmaşığa doğru 41 dosyada ortaya çıkarmıştık. işte bu dosyalar yani tablolar.


20230129_163126_EDINMEK.rar

Bu 41 dosyayı bilgisayarınızı indirin ve teker teker yalından karmaşığa doğru imgeleme ve irdeleme suretiyle tefekkür ve tezekkürünüzü artırdıkça sorunların bir bir içinizde de çözülmeye başladığını göreceksiniz.. görmez misiniz.. hiç olmazsa bir deneyiniz.. denemezseniz zaten görmeyeceğiniz kesin.. amma denerseniz bir görme ihtimaliniz bulunuyor.. onda bir.. yüzde bir.. binde bir.. fazla uzatmıyorum.. güneşin ışığının bir milyonda bir mi mu yoksa milyar mı birmi bilmiyorum.. o "bir" dünyayı ihya ediyor. Belki yazımdaki bu ışık ihtimali size canlandıracaktır.. çünkü ışık eşyayı aydınlatır insanlar ise insanlara gerçekleri anlatır.. bu ikisin de başka bir açıklaması bulunmuyor:

AYDINLATMA

ANLATMA

AÇIKLAMA

İLKİ karanlığı giderir.
İKİNCİSİ vakti geçirir.
ÜCÜNCÜSÜ ise kapalıyı açar.

Siz bilirsiniz ?




Düzenleyen osmanziya - 30-Ocak-2023 Saat 07:18
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk