Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: ikiye ayrılır Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ikiye ayrılır
    Gönderim Zamanı: 02-Şubat-2023 Saat 12:32


Madde canlı ve cansız
Mana imanlı ve imansız
Müslüman salli ve salsiz
diye ikiye ayrılır. OZO

BENLİK
Beyin aslında zor ikna olur. Emin oldu mu bir daha onun geri dönüşü yoktur. Maymun gözünü açtı mı bir daha uyumaz. Şimdi sıra sende sevgili kardeşim. Eski ve sana hakikat diye dayatılan şeylerden kurtul!.. DEDİ R.BAYHAN hocam.. dedim ki:
Alışkanliklari ve alışkınliklari degiştirmek zordur Azizim. Istese de damarın.. dilese de sinirin..üstesinden gelemiyor.. akil ve irade kâr etmiyor.

Ancak bu madde ve mananın ötesinde sorunlu ve sorumlu bir "ben" bulunuyor. Canlıyı cansıza sahib ((HAYAT) hale .. imanı kufre hâkim (ŞUUR) kale.. namazı zamana galib (IMAN) havl ü kavle getirmek emanetini taşiyan bu ENE denilen bir cahil ve zâlim karşısindayız.

HANNAS dedigim bu gunun ilmiyle id.. EGO ve süper ego olarak üçe ayriliyor. Başka bir anlatımla alt.. orta ve üst beyin. Alt beyin olan ripitual kompleksin nefis.. orta beyin limbik sistemin kalb.. üst beyin olan neo-korteksin akil.. trinitisine ( Comte buna KADIN adıni verdi) karşı RUH denilen bir sultanın emrine girmesi ve HÜR olması projesi de bulunmaktadir. Öyle ise içindeki GAIA'nın sesini dinleme.. RÜŞDÜ bul.. kurtulacaksın.

Biz buna savas ve barıs sınavi ve yarişı diyoruz. Ekibini kur.. sizi hakk ve hakikat ile hurriyet ve halk arayişina çagıriyoruz... dedim.


ÖZ
Dilimizde zat.. cevher.. lüb.. terimleriyle ifade edilen "öz".. Hilmi Ziya Ulken Hocanin felsefeyi öz felsefeler ve var oluş felsefeleri ayırişinda dikkatimi çekmişti.. Kant'ın boş kavram ve kör göru elestirisinden kurtulabilen Tanrı.. Kainat.. Insan.. kavramlarinin temellendirilmesi bu öz kabulune bir başka örnek.

Bilimler geliştikce kainat ve insan hakkinda ayrintili bilgilere eriştikce.. bu bilgilerden yararlarak kulturumuz geliştirip uygarligimizi genişletti.. önce Tanrı kavrami insan kavrami özde degil sözde kavramlar haline getirildi.. din açidindan bakildiginda durum bu sefer tersine döner. Tanrı öz varlık evren ve insan sözde varlıklar hükmüne geçer.

Biz YBA ile bu çekişmeyi bırakarak gözun özu ile degil örmesi ile ilgilendik ve bu yuzden VARLIGIN iki yüzu olan bilgi ve deger içeriğinin özü ile degilde dili ve düşüncenin BİÇIMI'yle ilgilendik.

Iyi de oldu.. bir tek öze ilişkin içerik kavgalarindan kurtulduk. Hem de saglam ve saglikli bilgi ve deger taşiyan sözlere hassasiyeti öne çikardık. Öz inmeyi de kişinin özel ve özgun ve özge çabasi olarak kendi bıraktık.

Dört yüz yıldır süren Tanrı Tanırlık ve Tanrı Tanımazlık kavgalarının.. dincilik ve bilimcilik tartışmalarının bize ve barışa karından ziyade zararı dokunmaya başladı.
Saygılarımla, sağlıcakla kalınız. Osmanziya 01.02.2023 Üçyol-İZMİR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk