Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: tamir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: tamir
    Gönderim Zamanı: 02-Şubat-2023 Saat 15:59


TABLOLAR versiyon sırasıyla yalından karmaşığa yürür sadece tablolar mı ? Her nesne ve her kimse basitten mürekkebe doğru ilerler.. varlıklar ve olaylar böylece giderek tamamını ve kemalini bulur. Nasıl ?

Önce başlat sonra bitir yasası çerçevesinde..

Sav ve kanıt ile soru ve yanıt arama ve bulma ileci ve vesilesinde .. deneme ve yanılma süreci ve vesilesinde değiştirip düzelttiği.. genişlettiği ve geliştirilen bir kazanım bulunuyor.

Bu birikim ve kazanım bir sonrakine aktarılarak ortaya dil..din.. kültür.. millet.. memleket.. devlet.. medeniyet dediğimiz bir kavramlarla INSANLIK adı verilen bir UYGARLIK ortaya çıkıyor.   

Bu insan uygarlığında her birimiz de payımız ve katkımız oranında iyi olanlarından onurumuz kötü olanlardan sorumluluğumuz bulunuyor.

Şimdi bu sonucu bazıların yerin dibine batırabilir kimileri ise göğün üstüne çıkabilir. Bu bir ayırt etme bilinci ve değerlendirme istencidir.

Ancak önemli olan insanın çalışmasını bir ürüne.. ürünü de bir başarıya çevirmek suretiyle bir ONUR kazanmaktır.

Bu bilim ve san'at ürünlerinin sonuçlarını da insanlar oskar ya da nobel ödülleri ile alıyorlar. Böylece sıradan insanlardan ünleri ve saygınlıkları ile ayrılıyorlar. Çalışmalarından dolayı sayılıyorlar.. ürünlerinden dolayı seviliyorlar.. Başarılarından dolayı da kendisi ve yakınları kıvanç duyuyorlar.

Peki sonunda ne oluyor ?
Hiç !

Peki siz ben zaten şimdiden "Hiç"im diyorsunuz ?

Keşke olabilsek.. ama olamıyoruz.. başka başaranlara karşı "hırs" veya başaranlara "hased" duymaktan da kurtulamıyoruz. Bu ikiliye bir başka ikili daha ekleyeyim: HEVAS ve HEVES...

Kuşku, keşki ve küskü ve kızgınlığımızın karanlığında İŞTAH'ımızın hevası.. iştiyakımızın hırsı.. merakımızın hevesi ve aşkımızın hasedi ile yanıp tutuşarak ortaya çıkan KİMSE'miz bulunuyorsa.. size müjdemi vereyim: İşte bunlar karşı çıkarak İNSAN olabiliyoruz.

Eğer bunlar olmasın diyorsanız.. uçmasında sürtünerek ona engel olan havaya kızan bir kuş gibiyseniz.. bunlar olmasaydı pat diye yere düşeceğinizi de haber vereyim.

Bizler atmosfer basıncını ve kan basıncıyla dengede tutarak yaşayabilin canlılarız.. bedenimiz ve hayatımızla birlikte şuurumuzun ve imanımızın da kendine göre İKİLİ uyum ve ılımları bulunur.. ve bizde bu intibak ve adaleti sağlayarak ayakta kalabiliyoruz.

Şimdi reklam bitti gelelim saadete.. bu paylaşımdaki TAMİR adlı çalışma üç 15'er dakikalık çalışmayla HANIMLA birlikte yaptım.. kendisi çalışmaya benim hatırıma İSTEMEYEREK geliyor.. elbette fikren ve ilmen de yararlanıyor. Yoksa kimse ZORLA ilim ve irfan edinemez.. bilirsiniz marifet ALMAK iltifat VERMEYE bağlıdır..

iŞTE sizde önce biraz zorlayarak bu tabloları izlemeye ve incelemeye başlarsanız.. bir süre sonra imgeleme ve irdelemelerinizin.. düşünce ve görüşlerinizi değiştirmeye başladığını görecekseniz.. ancak bunu denemediğiniz için bilmeyeceksiniz.. oysa tabloların dizinini bilgisayarınız indirip word uygulamasıyla incelediğinizde aslında o kadar da anlaşılmaz.. öğrenilmez.. olmadığını da göreceksiniz.. fakat önce bakmak lazım..

işte tablolar:

20230202_160119_31_OCAK_2023.rar


Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

Osmanziya
02.02.2023 Üçyol-İZMİR       





Düzenleyen osmanziya - 02-Şubat-2023 Saat 16:02
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk