Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: dil tartismasi.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: dil tartismasi..
    Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2023 Saat 16:44



Dil Tartışması

Benim dilim senin dinini döver..
Benim dinin senin dininden üstündür..
Benim dünyam senin dünyandan zengindir..

Benim "GÜZEL" Türkçe'm deyince.. bir arkadaşım bana sordu kaç dil biliyorsun.. haklıydı.. dedim ki:


Değerli Kardaşım. Düşünecek kadar Arapça ve İngilizce.. orta öğrenimde de Fransızca okudum.. www.yontembilim.com sitemin FORUM kısmında dil ve düş ile uğraşırım.


Dedi ki; Türkçede ki arapça, farsça ve Fransızca kelimelerini kaldırsan geriye cılız bir dil kalır dedi.. dedim ki dedikleriniz doğrudur. Ancak çağdaş uygarlığın yapılanmasında katkısı olanlar bize tarihin bildirdiği kadardır.
Bilimsel bilgiler yanlış.. tarihsel bilgiler yarım.. sosyal bilgiler yanlı.. dini bilgiler yalandır. Ancak yalan ve yanlı ve yarım ve yanlış derken hepsini değil "çoğu" sıfatı da eklemek lazımdır.


Diller ve nutuklar birbirine çevrilebilindiğine göre onların ortak bir mantık ve düş tarafı bulunur. Bizler insan olarak doğduk ve kendimizi bir "dil" içinde bulduk ve insaniyet-i kübra olan islamiyeti doğru bir yolculuğumuz bulunuyor.


Yaratan boyutlara evrene ve bedene dünyayı yükledikten sonra bedene beyni (AllemelKur'an) ve insana dili bindirdi. (talim-i esma). Dilin üstüne de dini indirdi. Bu suretle dünyaya belirleyen ve tini tanımlayan dil.. ahir zamanda iyice ortaya çıktı.. Felsefe insan ve evren ilimlerini BİLİM’e bıraktı.. dilin ve dinin kökenini arıyor.


Kültürün olmazsa olmaz bileşeni olan dil ve din ile milletler.. devletler.. imparatorluklar ve medeniyetler ile ortaya çıktı. Beşeriyetin bu kültür yapısından ortaya çıkan medeniyetin inşa ettiği en yüksek tower insaniyettir. Şayet insaniyet yapılanması gerçekleşmezse asla islamiyete erişme şansınız olmayacak. Belki de insan ve makine karışımı üçüncü tür ortaya çıkacak. Bilemiyoruz.


Türklerin mısır medeniyetine yol açan eski medeniyet kayıptır ve daha başka medeniyetler de bulunmuştur; mu ve lemurya.. el dorado.. atlantis.. viland.. camelot.. avalon.. agarta.. thule.. shanri-la gibi bilemediğimiz diller ve kültürler araştırılmakta ve incelenmektedir.


Tarihi çağlarda bildiğimiz birbiri içindeki TÜRK (Kazım Mirşan 17 bin yıllık geçmiş öngörüyor), mısır.. yunan.. roma.. fars.. helen.. bizans.. islam (semitik.. ikinci Âdem a.s. Nuh a.s.ın üç oğlundan Sami.. Hami.. Yafes yani TÜRK dilleri çıkıyor).. fransız.. alman.. ingiliz.. uygarlıkları bu gün İNGİLİZ İMPARATORLUĞU içinde birbirimize mezc olmuş halde HİBRİD bir yapı ortaya koymaktadır. Bu konuştuğumuz bu "güzel" ve "gizemli" TÜRKÇE ise bunların temelinde yer almaktadır.

Binler ve yüzbinler ve milyonlar türün kayıb olduğu gibi binlerce dil de kayıptır. Çünkü önce başlat sonra bitir yasası içinde her var oluş.. dünya.. dil.. din.. kaybolmayla yazgılıdır. Bu gün görünen ise şuur altında ve üstüne gizlenen ve görünen AYSBERG.. ve biz bu görünen ŞUUR'u bile tam bilemiyoruz.. kuramların gölgesinde öğrenmeye çalışıyoruz.


Sorun da aslında öğrenmek ve bilmek değil anlamak. E.İ.Hakkı'nın dediği gibi anlarsak, uzağımız yakındır. Anlamazsak yakınımız uzaktır.
Saygılarımla sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 28.04.2023 Üçyol-İzmir





Düzenleyen osmanziya - 28-Nisan-2023 Saat 18:18
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk