Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: faks Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: faks
    Gönderim Zamanı: 24-Mayıs-2023 Saat 20:23
Aşağıdaki FOTOĞRAFI bir paylaşımda okunyunca aşağıdaki yazıyla karşılık verdim: Kur'an-ı Muciz-ül-Beyan FAKS ile gönderilmiş değildir..

Kitap Faks ile gönderilmiş değildir.. boyutlara yüklenen evrene bindirilen insana yani dile indirilmiştir. Bindirilen dil bilime.. indirilen din hukuka.. intikal etmiştir.

Külturun olmazsa olmaz bileşeni olan dilin ve dinin 6 bin yıllik YAZILI birlikteliginden önceki 60 bin yıllik SESLI birlikteligi de bulunmaktadir ki 124 bin enbiya rivayeti de bu görüşü dogrular.

Son alti bin yıllik yazili kultur tarhinden.. ozellikle son uç bin yıllik donemden anlasiliyor ki dinler uçyuz gelisme ciktisi uçyuz yillik gerileme olmak üzere 600 yıllik bir döneme sahib oldugu anlaşiliyor. İbrahim ve Musa ve İsa ve Muhammed Aleyhisselatü vesselamlar arasında ortalama altıyüzer senelik bir miad bulunur. Yani dinler fani insan gibi fanidir. Her din 600 yilda gecerliligini ve yururlugunu yitirir.

Bilim suresi Ali Imran ile Hukuk Suresi Bakara ortasinda Aliimran ilk sayfasinda verilen bilim ve hukuk METODOLOJISINDE.. 4.ayette soz konusu edilen AZABI ŞEDID tum budistlere.. yahudilere.. hristiyanlara ve muslumanlara seslenmektedir.

Evet, her şeyin iki tarafı olur.. fani ve bâki.. ancak konu din olunca insanlar baki yönüne agirlik verirler. İtikad ve ibadet tarafı tamamda AHKAM söz konusu olduğunda zamanın değişmesi ve gelişmesi yani TARİHSELLİĞİ unutulmamalıdır. Ahlak ise teşebbüh-i biahlakillah ise değişmezliği ve sürekliliği bulunur. Hasılı her gecici harfin altinda kalici isim.. her kalici ismin üstunde gecici harf bulunur.

Bu sır yakin olduğunda neden yeni bir nebi gönderilmediğini ve neden taze bir kitab indirilmediğini anlarsın. Bu zamanda insanları Tanrı'ya çağırmak değil.. sanrılarını tanrılaştıranları insanlığa çağırmak gerekiyor.. siz dahil.

Bizler ve sizler, AR nesnesinin yükunu ve AD kimsenin yolcusunu taşiyan AT'lariz.. aileden topluma kadar da ARABALAR.. GEMILER.. UÇAKLAR.. söz konusu olur. Aile otobüste koltuk numarası almış yolcular gibidir. Ön koltukta torunların arka koltukda dedelerin oturur. Yer Kuresi de ölü ve diri yolcularini MAHSER meydanina taşiyan bir UZAY GEMISI.. gibidir. Bize düşende bu nesne ve kimse.. yapi ve işlev.. doga ve done.. us ve uz.. iktisad ve adalet.. dili ve din.. ticaret ve siyaset.. bilim ve hukuk.. hurriyet ve mesveret.. bileşenlerinı yüklenen ÖZNE'nin kim oldugunu anlamak..

Tum bunlari FELAK ve NAS suresinden çikardim.

IHLAS süresi ile Kur'an bittiginde tum bildiklerini sıfırlarsın..Felak ile kainati ve Nas ile insani ile tanırsan.. HANNAS'ı da anlarsin.

Yani kitaba mu'min girersen muslim cikarsin.. muslim girersen muhlis çikarsin.. muhlis girersen muhsin çikarsin.. muhsin girersen muttaki çikarsin.. iste o zaman KUR'AN-I MU'CIZ-UL-BEYAN'ın muhatabi olursun.

Saygılarimla..

Dinnur YASAR
21.05.2023 Daha Azını Gör

Kur'an Tarihi konusunda bilgilenildiği zaman şunu görürüz.. Rasulullah Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'ı kitap haline getirin diye bir talimat vermemiştir. Ancak Kitab Mekke'de inmiş.. Kahire'de okunmuş ve İstanbul'da yazılmıştır. En son noktalaması İmamı Sacevendi taraından yapılmıştır. Ondan sonra da zaten ibadet ve ahiret amacıyla yararlanılmış, ciddi, bilim, kuvvet, dünya, hakk, hürriyet, hakikat adını bir araştırma ve sair dünyevi ve uhrevi da soruşturma yapılmamışıtr.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk