Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: teker Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: teker
    Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2023 Saat 15:18
Tekerden sonra en büyük icad Disc Operation System.. yani DOS'tur.. Dos'dan sonra da buraya attığım POST'tur.

Orhan Genbay'ın 70'lerde popüler olduğu zamanlarda Gördüü gözlerim.. bir gerçeği gözlerinde gördü gözlerim.. şarkısı bulunuyordu.. şimdiki gençler bu gerçeği gözlerinde değil kısa şortların altındaki popolarda görüyorlar.. ne diim.. bizi yetmişinde etkiliyorsa.. onları yirmisinde hiç ırgalamıyor ve tırmalamıyordur.. ki yanlarında bunlarla birlikte dolaşıyorlar.. tabi sen söylemiyon.. bende söylemesem.. bu insanların İÇLERİNDE bir şey olmadığından DIŞLARINI göstermeleri.. GERÇEĞİNİ dile getirmek zorunda duyumsadım kendimi..

Sonuçta hepimiz elimizde olan yetkinlik ve güzelliğimizi görmek ve göstermek ETKİNLİĞİNDE bulunuruz.. Amma bu meşru ve makul ve makul olmalı..

Ben de burada iki popomu ve iki mememi gösterdim.. hem de döne döne gösterdim ve bir teker yaparak döndürüyorum.. sizi TAHRİK ediyor mu ? Yani sizi DÜRTÜYOR mu ? bu GÜDÜM ?

İNSANDA bu dürtü ve güdüden başka bir de EREK (hedef) ve EĞİLİMİ (meyil) bulunur. Şimdi bunları uzan bir makale veya bir kitabda ortaya çıkan 60 tane tablo teker teker HAZIR açık   ANLAŞILIR seçik SEHİL bir surette bir anlatırım ve anlamayan hiç kimse kalmaz.

Fakat çağımızın sorunu bilmek ve anlamak ve inanmakta değil samimiyetle yürütmek   ve ciddiyetle uygulamak ve salahiyetle yaşamakta.. bu makale veya kitabı yazmasam da tabloları emek ve zaman harcayarak ciddiyet yönelen kimse kendi kendisine anlayacaktır ve YBA çağrımda muradım.. IŞK'in ortaya çıkmasıdır.

Saygılarımla, Osmanziya 24.06.2023 Üçkuyular.İzmir

burada 60 tane TABLO bulunuyor



20230624_165116_HARAKET00.rar




İnsan dürtü ve güdü ile erek ve eğilimden ibaret bir X bilinmezi ile bilmek ve eylemek ile sevmek ve istemekten ibaret başka bir X' bilinmezi bulunuyor..

İki tane İKS (X) bilinmesi varsa iki tane de Y (YE) gizemi bulunur.. AŞK ve IŞK.. insanın bu ekstansiyonları öyle ekstra ekstra eksikliklere yol açar ki biz bunlara TEKSİR ve TEKESSÜR olarak kavrarız. Mezarlardaki ölüleri bile yani NEGATİFLERİ bile sayı olarak ekleriz ve başımızda bir artı sonsuz varken bir eksi sonsuz daha açılır ve yaptığımız MATEMATİK ile KESRET tamamen başımıza bela olur. Rene Guenon'u kınıyordum ANALİTİK DÜZLEMİ yere batırdığı için.. ve Descartes'i batmış sayan Pascal'ı bitmiş saymasını.. şimdi ben Guneon'u kınıyarak kendimizi temize mi çıkarmak istiyorum.. yani bizler Benim gibi deli , Guenon, Pascal ve Descartes gibi dahileri birbirimize düşüren nedir ?

Bu çalışmada bunları ele almadım.. ama size kendinizi gösterecek bir ayna yaptım.. isterseniz bakabilirsiniz...
GÖRECEKSİNİZ Ki
İnsanın gözünü ve g.tünü.. gönlünü ve görümünü.. denge ve uyumunu bozmadan düzenini ve ölçüsünü korumaya çalıştık..
Ne gözünü inkar ediyor ne de g.tünü
Ne gönlünü nefyediyoruz ne de görümünü
Tozuyla tözüyle
Teniye ve tiniyle
BİR TÜM
Usuyla ve uzuyla
Beniyle ve canıyla
Canıyla ve cananıyla
BİR TOPLAM
Tanrısıyla ve kuluyla
Var oluş ve Yok ölüşüyle
Sahib oluy ve aid oluşuyla
BİR BÜTÜN
iNSAN

Saygılarımla

Osmanziya 24.06.2023 Üçkuyular.İzmir 15:55

KÜLTÜR

Dünya dil ve din olarak kültürlerden oluşan bir geniş bir uygarlık havuzunu oluşturur. Bu kültürlerin dil türlülüğü ve din çeşitliliği öylesine farklıdır ki bir birine tıpa tıp benzer iki kişi bulamadığınız gibi iki kül-tür'de bulamazsınız.. Ancak birbirleriyle etkileşimleri ile ortaya bir KÜLTÜRLENME.. kültürleme.. KÜLTÜRLEŞME süreci gerçekleşir (Bozkur Güvenç İNSAN ve KÜLTÜR) ve bu vetireyi sağlayan TOHUM'larda bulunur.

Yediğimiz baklagiller.. mercimek.. fasulye.. nohut.. tohumları.. bize canlı bitkiler ve hayvanların hücrelerindeki GENETİK nüveleri bulunur malumunuz.. kültürün HÜCRESİ cemiyet ise nüvesi AİLE'dir.

AİLE ise toplumun birimi ve insanin bilimidir. BİRİM olması eril ve dişil hayatı ve yaşamı.. BİLİM olması ise birey ve toplum şuuru ve tanıncıdır.

Dünyayı bu gün 22 AİLE yönetmektedir. En başarılı.. en tutkun.. en geniş imkanlara ve fırsatlara sahip bu aileler.. kurucu aileler midir yoksa yıkıcı aileler midir ? İşleri yapıcı mı yoksa kılıcı midir ? Ya da yapıcı ve yıkıcı ile kılıcı ve kurucu fonksiyonların anlamı konusunda bir bilgimiz bulunuyor mu ?

NEDEN dilin ve dinin kökeni konusunda Adem ve Maymun konusunda çekişme bulunuyor.. ya da kadın ve erkek çatışması sorununu NASIL çözebiliriz..

NİÇİN.. gördü gözlerim.. bir gerçeği gözlerinde gördü gözlerimden.. bir gerçeği g.tünde gördü gözlerime.. geldik.

Sonuçta..
gözleriyle..
gönülleriyle..
görüleriyle
g.tleriyle..
KÖTÜLÜK saçan bir İNSAN karşımızda
Göklerden Köklere inen
Köklerden Gönüllere çıkan
YOLCULUĞUMUZDA..
sizleri, bir ara verip, YBA, incelemeye ve izlemeye çağırıyorum.

Sağlıcakla kalınız

Osmanziya 24.06.2023 Üçkuyular İzmir


Düzenleyen osmanziya - 24-Haziran-2023 Saat 16:51
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk