Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: BAL Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2962

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: BAL
    Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2023 Saat 13:41
LİSAN


Lisanı hal ve lisanı kal..
Birde bunun arasına lisan-ı fiil olabalir..
Ancak biz buraya lisan-ı BAL’ı yerleştirdik.
Bu bal sesi Türkçe’de belirgin:
Bilgi..
Belge..
Bulgu..
Bilim..
Bilge..
Belirteç
Hatta kalu BELA yani “EVET dediler” de bile bulunuyor.

Şimdi burada bindirdiğim 35.ci tablodan önce 34 tane yalından karmaşığa doğru 34 dosya (otuzdört) tablo) bulunuyor. Elbette buradaki okumak ve anlaşılmak için değil reklam içindir.. ancak siz yinede büyük harfleri okuyarak anladığınızda eleştiri ve anlamadığınız soru getirebilirsiniz.

Hatt meşk etmekten söz ederler.. biz analitik düzlemin çizgileri kullanarak bir kavramsal tasarım yaptık ve bu herkesin de yapabileceğini yıllardır söylüyoruz. Lakin bir deneyen olmayınca bizde söylediğimizle kalıyoruz haliyle ve kaliyle.. bu sefer bu işe bir BAL sürdük.. bakalım talibleri ve öğrenicileri çıkacak mı ?

Saygılarımla

Osmanziya

16.09.2023





Bir birimizin sözüne keserken.. kesme işi acı vermesin diye "sözünü balla kestim" deriz.. hatta bizimkine derim kaymak yaptım bal döküp yiyebilirsin.. yani BAL hal ve kal ve türlü türlü durumlara denilen bir LAB sözcük.. lokmaları lop lob yutarken aslında hepimiz ballandıra ballandıra dünya zevkinin peşinde koşar ve mezarımızı dilimiz ve dişlerimizle kazarız.

Şimdi buradaki 34 dosyaya bakmadan BAL'ı almak mümkün değil.. sadece AL ile kalır "B"den yoksun kalırsınız.

Amma bize düşende siz bu 34 dosyayı bu siber uzaya binirip geleceğe yollamaktır.

20230916_134012_BAL00.rar

Saygılarımla

Osmanziya

16.09.2023
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2962

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2023 Saat 14:27
Kader yazdığımı sildi.. demek o da ukela gördü.. ama bunu bilmelisiniz ki benim işim ilim ve akıl ile değil KELİME ile.. bilmediğiniz sözcükleri kullanıyorum ki sizi canlı öğrenmeye ve diri düşünmeye çekeyim..
Yakınlarım benden yakınıyor.. biz okumaya fırsat bulamıyoruz sen yazmayı nasıl yetiştiriyorsun ? Kendime ediyorum da ondan.. ne edersen kendine edersin kendi kendine.. saat on yatağa kon.. ama bun yapmak için yatsı namazından önce abdetsli olmak gerekir.. yatsıyı kılınca da yatmaya bir saat önce karar vermen gerekiyor.. yani 12 de yatacaksın 11 de yatma hazırlıklarını başlayacaksın.. öyle küt diye yatamazsın.. üçüncü kural yatak için diğerlerinin yatmasını bekleme.. hemen kendin yatmalısın.. ve gelelim en zor dördüncü kurala; akşam yemeğine en geç saat 18 de yemelisin ki beş altı saat sonra yani 23.00 MELATONIN hormonı salgılanıyor. Gündüz metabolizma da insilün çalıştığı gibi gecede karanlıkta iş gören.. melatonin harekete geçiyor.. altı saatlik uyku sırasındaki BAZAL metabolizme .bedenini onararak sabaha hazır ediyor. Metabolizmanın anabolizmasını ve katobolizmasını biliyorum.. amma bu bazalı bilmiyorum.. bilenler anlatsın.. işte aldığımız kalorinin yüzde 60 gece uykuda harcanıyormuş.. yüzde 30 günlük aktivite de.. yüzde 10 de termojenik etki denile yemek yerken harcanılan enerjide.. yani bizim cebimizdeki para harcamama gibi bedenimizde tam tersine enerjiye ve kaloriyi ve aldığımız HARCAMAYA kendimizi programlamak lazım.. META-beslenme.. ANA-beslenme.. SİNDİRİM sistemindeki büyük yapıları küçük yapıları çevirme işlemi.. enerji yani kalori üretir..   KATO-beslenme.. HÜCRELERİMİZDEKİ küçük yapıları büyük yapılara çevirme işlemi.. enerji harcar.. yani yağlardan aldığın lipitler etlerde aldığın amino asitler.. şekerlerde aldığın karbonhidratlar hücere organelleri zar.. çekirdek, stoplazsa.. mitokondrium.. ribozom.. golgi aygıtı.. lizozom.. yapmaya yarar. Bu yüzden anabolizmanın atığı kazurat iken katobolizmanın atığı idrardır.. kan ise tüm metabolizmayı göstergeleyen ibrelerle doludur. Metabolizmanın da iki ucu vardır.. suyun alkali (baz) ve asitleri taraflarını gösteren PH yansıması olarak.. +H asit OH baz.. ikisini birleştirirsen SU oluyor (HOH) yani H2O.. biz sudan H alırız.. havadan ise O.. zaten ne zaman bu ikisinin temizden alsak OH deriz.. hadi biz anladık ve anlattık da.. DİL bunu nasıl anlamış...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk