Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: sorun nedir ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2762

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: sorun nedir ?
    Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2023 Saat 08:42


Biden de öyle söylüyor.. Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yok diyor.. öyle bir yerde sorun var.. ama bu nedir bilmiyoruz...

Dediler ki.. Platon, yaklaşık 2300 yıl önce şöyle demişti:

“Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar, demokrasi despotluğa dönüşür.”

Egitimsizlik
Demokrasi
Oligarşi
Demagog
Diktator

Bu Masabaşı zincirleriyle bir merdiven yaparak düşunsel örgu zihni dokumak.. kurgusal ve mantiksal ve kuramsal örtüyle dili doldurmak zor degildir.

Nitekim bende şoyle bir trenyolu yaptim:

BÉSERİYET
Dil ve din
Iktisat ve adalet
MEDENIYET
Ticaret ve siyaset
Bilim ve hukuk
INSANIYET
Teknoloji ve ideoloji
Hikmet ve ahklak
ISLAMIYET

Bu raylarda arada boşluk bulunmuyor.. gorunuyor.. acaba gercekten boyle mi

Platon'un dediği.. bireyin ihtiyaci olan OZGURLUGE birinin laiklik dedigine digerinin lâikrahelik (huriyeti şeriyye) demesi.. toplumun gereksimi bulanan DANIŞMAYA.. birinin demokrasi demesi.. digerinin şeriat (din) demesi.. arasindaki farki HANGI EGITIMLE anlatip.. insan ve islamin yanyana yasayabilmesini sağlayabileceksiniz.. diger taraftan gorunuste rasyonel gorunen savlar realize edebilmek uzun bir degisim ve gelişim ve evrim gerekiyor.

Felsefeleri dinleştiren ve dinleri ideolojileştiren çağdaş egitim ve kultur.. daha beklenen ozgurluk ve umulam demokrasi gerçeklestirmekten cok uzak gorunuyor.

Saygilarimla

Osmanziya


Bak gözüm.. ben sana bi tokat vursam.. sen beni öldürsen.. hakim ben tokat vurdum diye senin cinayetini bağışlamaz.. hükmünü verir. Velev ki hamasın içinde için bir casus ya da hain.. planlanmış bir katliama aracı olsun.. bunun üzerine israile saldırsın.. bu katilin iki kat ceza görmesi demektir. Böyle bir şey olmaza daha 2008 den beri dünyanın en büyük hapishanesinde.. 40 km alana iki milyon kişiyi tıkarsan.. yani bir kasabada iki milyon kişinin yaşaması ne demek.. koca bir büyük şehir bir ilçesi içinde hapsetmen anlamına gelir.. ancak başımıza gelen işin asıl nedeni bu son olay değil elbette.. bin yıldır düşünmeyi (felsefe ve hikmeti) durduran ve üç yüz yıldır düşün-ce (bilim ve hukuk) yi donduran bir kültür.. yani ölmüş bir âlem olan İslam dünyasıdır. Ancak bu gibi cinayetlerde maktulün geri kalmış ve kültürsüz olması caninin suçunu hafifletmez. Bu ayrı bir tartışma konusudur. Sonuçta bu gün bilimi, kuvveti, dünyayı ve gerçeğin bütünlüğünü yitiren İSLAM DÜNYA'sının canli öğrenme ve diri düşünme ile islam âlemi haline gelmesi için yapılan çağrılara kulak tıkayan ve buna ilişkin onlarca yazıma 14 yıllık çağırıma hiç bir yanıt vermeyen.. ezbere ve sağdan soldan toparlanmış bilgilerle ahkam kesin ve hiç bir özgün düşüncesi bulunmayan ve sadece elindeki HAK kitab ile avunan ve ahiretten ve sevabdan ve cennetten başka bir şey düşünmeyen.. bir gözünü Tanrı'nun kutsallığı bir gözün ahiretin sonsuzluğu örten bu insanlar.. ISRAİLİ suçlamaktan başka bir şey yapmıyor.. bari hiç olmazsa onlarla birlikte olmayım diye BÜYÜK bir OLASILIKLA "alet" olan HAMASI suçluyorsan.. işte o zaman bak yine haklısın diyemeyeceğim.. çünkü ben yaptım bu işi.. bir bomba da benim ocağımı düştü.. 15 Ekim akşamı anacığıma AMBÜLANS çarptı.. zaten insanları suçluyarak ta bir iş görülmüyor.. sorunları yakınmakla problem çözülmüyor.. insanların yüzde doksanı sorundan yakınır.. yüzde onu çözüm yüklenir. ancak yüzde onu harekete geçirmek için de yüzde doksanın feryad etmesi gerekir. Çözüm.. sayfamda yazdım.. dini gerçek mahiyetiyle tanıtmak.. dünyanın ve dinin bozulmasının da DİLİ kötü ve kötüye kullanmamız.. başta kafirlik ve münafıklık olmak üzere her türlü yalan ve yanlışa çekinmeden girmek.. kötüyü iyi ve çirkine güzel.. demektir. Bu yüzden samimi ve ciddi insan olamamak.. safi ve halis müslüman bulunamamak.. böyle benim gibi laf söylemek iş yapmamaktır. Saygılarımla. Osmanziya




Boyutlara alanlar ve kuvvetler ile evren yuklendikten sonra doga ve donenin açik ve secik gorundugu dunyaya Âdem aleyhisselam ile DIL bindirildi.. ahseni takvimden ahseni amele giden bu yolda evre evrede DIN indirildi.. bunu sol tabloda goruyorsunuz.

Kulturun olmazsa olmaz bileseni dil ve dinin olan KULTUR.. yazili dil ve din birlikteliginin geçtigi 6000 yildan onceki 60 000 yıllik SESLI birlikteliginde.. bilimin esasi olan iktisat ve hukukun esasi olan adalet ile SALIH insanin temeli atilmısti. Beserin yapisi olan bu eseslarla yapilan ticaret ve siyasetle de dil BILIME.. din HUKUKA intikal etti.

Âdem aleyhisselamdan son nebi Muhammed aleyhissalatuvesselama kadar dini usulu olan itikad ve ibadet ve ahlak MUHAKEMATI degişmez.. lakin AHKAM degisir. Nitekim aralarinda ortalama 600 sene olan Ibahimi.. musevi.. isevi.. muhammedi dinlerden gecem 3000..2000.. 1445 seneden sonra "ahkam" itibariyle tum dinler bilim ve hukuk yani "tarihsel" AHKAM cihetiyle gecerligi ve yururlugu kalmamistir.

Ancak bu hakikat bilinip anlasilmadigindan.. bilimin hikmetle temamini bulmasi.. hukukun ahlakla kemaline ulaşmasi noktasinda insanlar ve islamlar şukursuzluk ve sabirsizlik gostermektedirler.

Saygilarimla.

Osmanziya 18.10.2023


Şehadet ve iman dikmesini sağinda aslı vucub.. solunda tâli vucud bulunuyor.. lakin burada bir falso var.."vucud" kelimesi iki kez kullanilmiş.. bu tali vucudu kaldirip onun yerine VICDAN denilmesi VUCUB'a uygun bir simetri olacak..


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk