Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: barıs balonu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2694

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: barıs balonu
    Gönderim Zamanı: 26-Ekim-2023 Saat 01:01
BARIŞ BALONU

İhtiyaçlar doğumla başlar ölümle biter..
En başta süt..
Hadi önce anne sütüyle idare ediyoruz ya sonra..
İnekler devreye giriyor..
Ardından tavuklar.. çünkü tavukta da süt gibi temel ihtiyaç maddelerimizden biri.. her ne kadar evde akvaryumlarda balık yetiştiremiyoruz ama denizden gelen balıklar tavuklardan daha sağlıklı bir BESİN..

Sadece besin.. ısınmak, aydınlanmak, barınmak, taşınmak ve iletişimde bulunmak için telefon.. bilgisayar ve elektrik gibi daha pek çok cihaza.. buz dolabına.. çamaşır makinasını.. bulaşık makinasına.. televizyona.. termosifona.. normal fırına.. mikrodalga fırınına elektrik süpürgesine.. yani bir odada karı ve koca kimselerden ayrıca bu saydığım 8 nesneye GEREKSİNİM bulunuyorsa bunları da işçi saysak.. 10 kişi bir evde oturuyoruz demektir.

Bunlar ayrıntı bana ana hatları say derseniz önemli ve değer olarak şu dört tanesini sayarım:

nakit
vakit
sıhhat
salah...

Tüm bunlar ne zaman insana HUZUR verir biliyor musunuz ?

BARIŞTA..

Fakat bu dört şey eğer siz hapishane iseniz.. fazla bir YARAR verir mi idi ?

İşte GAZZE 2008 den beri iki milyon kişi.. bir kasaba hapis idi..
Şimdi BARIŞ balonu patladı.. bakalım napacaz.. Ben de tabloyu budadığım için ne yapılacağını söyleyemiyorum..

Sağlıcakla kalınız

osmanziya 26.10.2023 Üçyol İZMİR





İsrailin yaptığı bir devlet davranışı değil.. örgüt ve terörist davranışı.. bunu her aydın görüyor.. bu yüzden birleşmiş milletlerinde göstermelik olduğu iyice ortaya çıkıyor.. bunu engellemenin yolu da dindarların (yahudi, hrisitiyan ve müslüman).. masonların.. marksistlerin.. amadelerini .. angajelerini ve adanmalarını gözden geçirmeleri gerekiyor.. aydın olarak.. sonuçta ideolojleşmiş dinleri bırakmanın ve dinleşmiş felsefelerden kurtulmanın yolu.. düşünmekten.. düşünmekten.. düşünmekten geçiyor.

DüşünMECE'ye üşenmek.. düşünMEyi durdurmak.. düşünCEyi dondurmak.. alameti başkasının düşüncelerini dillendirmek yani zikri zamir ve uzun yıllar düşüncesini değiştirmemek yani zikri zebur.. yani taklid ve ezberden kurtulmamaktır. Bu da meditasyon.. dalınç.. namaz.. tefekkür.. tezekkür ve sair adlarla önerilen iç dünyamızı dönmek..

Bu gün katıldığım Aktif Etkinlik Kuruluşu tarafınadan düzenlenen PSİLOJİK ZİRVE çalışmasında Nevzat ve Binnur Hoca.. anı yaşamak değil an da yaşamaktır. Hocalar anı yaşamayı.. an da yaşamayı yani geçmiş ve geleceği ortadan kaldırmadan bu günü yaşamayı önerdiler.. halde kendimizle karşılaşmadan bir ömür geçirmektir dediler.

Savaşan taraflardan.. ister saldıran.. ister savunun.. ki bu savaşta savunan ve saldırın birbirine karışmıştır.. bir tarafa yaslanarak karşı tarafı kınamak.. karalamak.. suçlamak bence sorunu ÇÖZMÜYOR..

Belki sürekli meşgul olarak kendiyle karşılaşmaya çekinen büyük bir çoğunluk.. edilgin vaziyette beklemekten.. yapabilirse boykota katılmaktan.. başka yapabilecekleri hiç bir şey bulunmuyor... KISA vadede.. ancak orta ve uzun vade de eninde sonunda dünyaya demokrasi (şura) gelecek ve laiklik (lâ-ikrahe) gerçekleşecektir.. dünyanın beşten büyük olduğu gösterilecektir vesselam.


Sağlıcakla kalınız. Osmanziya


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk