Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: yitirdim... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2697

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yitirdim...
    Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2023 Saat 16:38




Parcali.. böluk pörçüguz.. bunlari bileştirmek ve birleştirmek lazim.. haydi gelin beraber yapalim.

Insan en az kendini merak eder ve benini meram eder.. hatta benlik ve bencillik yapsada...

Genetigin verdigi DUNYA
YBA Etnigin kattıgı DIL
Ailenin kazandırdığı DİN
Ihtisasın yüklegi MESLEK
osmanziya

Ben kendimi bildim bileli insani ve kendimi bilmeye ve tanimaya başlayali yetmiş olmuş.. lakin iş bitmemiş ki sizi yardıma çağırıyorum.

Fazla soze ne hacet.. Koca Yunus demiş;

Ilim ilim bilmektir.
Ilim kendin bilmektir.
Sen kendin bilmezsin..
Bu nice okumaktir.

Biz YBA ile insanin nicel ve nitel okumasini ve sözel ve sayisal yazmasini başlattik.. fakat bu ne para kazandiriri ne de kara.. amma gelecekte öyle olmayacak.. kazanmak isteyenleri beklerim.

Saygilarimla

Osmanziya

04.12.2023




BAŞLIK NEDEN "YİTİRDİM"

Yetmiş yıl geçti.. bir YBA bir talibi çıkmadı.. diye üzülmüyorum da.. hatta yakınmıyorum.. sadece sızlanıyorum.. da bu gün Hatun'un verdiği ayakkabı ve pantolunu yolda gelirken kaybettim onu üzülüyorum. Bunu yapan dalgınlığıma üzülüyorum.. dalgınlığıma söylenen sözlere üzülüyorum.

(dedim dün ama bu gün olmadan dünün akşamında öğrendim ki Yaratan fakir bir kulunu sevindirmek istediği zaman önce merkebini kaybettirir sonra buldurur muş.. bizim kayıplarla öyle oldu.. meğer se palto ve tencereyi getirmişim.. ayakkabıyı getirmemişim.. hatun 65 ben 70 yaşında.. yaşadığımız olayları unutuyoruz.. hatta bazen yarım önce yaşanılan anılarda kayboluyor.. HAFIZA KAYBI.. fakat kaybolan bizde SOMUT olaylar oluyor.. SOYUT kavramları giderek daha sofistike kurabiliyor yaşlılar. Öyle ise kaybolmayan kimseliğin.. benliğin.. kimliğin.. kişiselliğim.. bireyselliğin.. başkalığın lığın ve başatlığın ve başkanlığın bir anlamı ve amacı bulunuyor.. bunu biraz sonra yayımlayacağım TEŞEBBÜH başlıklı yazıda ve tablolarda görüp okuyacaksınız )

Bu gün (04.12.2023) Tony BUZAN'ın AKLINI KULLAN kitabını ikinci kez okumaya başladım. İlk okumamı 04.06.2013 de yapmışım.. kitabın baş sayfasına da Geçen yaz haberim oldu.. zihin haritalarından.. bilgisayar Dergisi eki olarak verilen bir buroşürden tesadüfen öğrendim (ki bu 2009 yılıdır) ve tesadüfen D&R yayın evinin web sayfasından bu kitaplardan haber aldım ve bu bu gün okumaya başladım. 04.12.2013 notu koymuşum. Yani 2009 da Zihin Haritalarından ve 2013 de Tony Buzan'ın yayınlanan kitablarından haberim oldu..

YBA çalışmamı yayımlamadan önce yazılmış bir şeyi bir daha yazmayayım diye Buzan'ın ZİHİN HARİTALARI kitabını iki kez okumuştum.

Dün kitabcıya Buzan'ın Hafıza Teknikleri ve Hızlı Okuma kitabın vererek.. ikisini 90 liray saydı.. Bu okumaya başladığım kitabını verdim.. 60 lira daha vererek OSMANLI TARİHİ kitabına takas ettim.. Caroline FİNKEL'in.. kitabını da nasipse okuyacağım. Fazla edebiyat ve tarih okumadığım için YBA yapabildim.. yoksa yapamazdım.. işimiz bitte artık tarih ve edebiyat okuyabiliriz.

ve asıl olan KURTULUMA ve kurtuluma konusunda bu gün şunları yazdım.. yaşın yetmiş ve ayakkabı gitmiş..işler BİTMİŞ hiç önemli değil.. önemli olan kurtuluştur:





önce <<<<<<< EKLEME    >>>>>>>başlat

sürdür <<<<<<< BİNDİRME   >>>>>>> giriş


----------PEK BU ARADA NE BULUNUYOR ? -----------------------


geliştir <<<<<<< İNDİRMA    >>>>>>>araştır

sonra <<<<<<< YÜKLÜME     >>>>>>> bitir

Aslında sorun yanıtı tabloda...




RAMAZAN GÜNDÜZ BEY dedi ki:
Sözün kısası; ne ahlaklı ateist kendini kurtarabilir ne de ahlaksız inançlı.
Ben bunu bilir,buna inanırım.
Varsa farklı düşünen buyurun! DEMİŞSİNİZ..
Rasulullah bir gün demiş.. kimse kendini ameliyle kurtaramamıştır.. sen de mi Yâ Rasulullah demişler.. o da evet demiş. Eger düşünürsek.. koşulsuz.. kuralsız.. salt Tanrı'ya itikadlı.. ibadetle.. ahkamlı.. ahlaklı.. yani dini bütün olur ise bu koşulla ya da koşullarla insan kurtulacak.. dediğimizde Tanrı'nın saltlığına ve mutlaklığını aykırı bir düşünce taşımız oluruz.

Rabbana.. İlahenâ.. yani Rabbimiz ve Tanrımız.. diye de seslendimğimiz Allah azze ve celle.. nin MUTLAK izzet ve SALT hikmeti nasıl iktiza ederse kulunu öyle kurtarır. Bu nedenle kesinlik kurtulacağımızı ve kurtulamayacağımızı söyleyemeyiz.

Bu hakikat Hukuk suresi bakarının sonundaki duya yanıt veren Ali İmran suresinde sonudaki yanıttı görürüz: "Ya eyyülellezineamenusbiru ve sabiru ve rabitu vettekullah LEALLEKUM tuflihun." UMULUR Kİ kurtulursunuz.. deniliyor.

işte İmandan sonra en büyük ESAS.. bu KORKU ve UMUT arasındaki BEKLEYİŞTİR. Bu salih ve bilinçli her mü'minin bildiği bir husus. Kimse bundan farklı düşünmez. Ancak çelişkileri cem ederek güzel ve vurgulu bir tümce kullanmışsınız. Ve bu çoğumuzun çoğu zaman unuttuğu bir GERÇEKTİR.. hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.
Osmanziya
04.12.2023





Düzenleyen osmanziya - 05-Aralık-2023 Saat 17:00
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk