Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: yerlesim.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: yerlesim..
    Gönderim Zamanı: 10-Mart-2024 Saat 02:19
Bu paylaşımda değerler ve meşiet hakkında düşündüklerimi bulunuyor YAKINILI bir girişten sonra.. yahudi yerleşimciler başka bir tabirle TEVRATICI İŞGALGİLER hakkında.. fakat sorun ne TEVRATTA ne de KUR'AN'da.. her ne kadar museviler Kur'an'ı karalasalar ve müslümanlar Tevrat'ı suçlasalar da..

YERLEŞİM yolculukla varılmak istenen yerdir.. sorunluluk soruluyu sorumluluğa götürün bir yolculuktur. Öyle ise buradaki dört kavramın YERLEŞTİRİLMESİNİ bir izleyen ve buraya yüklenen tabloları da inceleyen.. belki oraya gidip yerleşmeseniz de sizi bir yerlere götürecektir.

Saygılarımla

Osmanziya Osmanziyaoğlu
10.03.2024





insanlar birbirlerini dışlıyorlar.. bu ister din yüzünden ister din haline gelmiş felsefeler.. ister ideolojileşmiş dinler ve felsefeler yüzünden.. sonuçta kötülüklerin kaynağı dindir.. ancak biz insanları suçlamayı sürrdürüyoruz. .. din dedim çünkü insanlar yollarını din diyorlar.. dini ve yolu birbirinden ayıramıyorlar.. dinler zaten bitmişti.. din üzerine kurdukları kalıntılar yüzünden aynı dinden aynı mezhepten feto ve retocular birbirini yediler gözümüzün önünde.. bu yüzden ben ömrümü harcadığım YBA bu yönde kullanırak totaliter ve otoriter sistemler ve rejimlerin sahibi müslümanları ve masonları ve marksistleri suçluyorum.. israile yahudiye amerikaya kızmakla hedef şaşırtıyoruzor. bizde cihad için insanları katlettik. onlarda haç için katlettiler. Bu işin kökünden kesmek.. bilime dönüşen dil hikmete.. hukuka dönüşen din ahlaka.. çıkmadıkça sorun falanin filanı yakınmasından ibaret kalacak. . diye düşünüyorum. Kaldıki ölün cennete gidiyor kalan ebedi cehenneme düşüyor.. . öyle ise kızmasının ve sevinmemizin anlamı kalmıyor.. Onun için biraz dikkatli düşünürsek.. biz kimsenin canının yakmamışsak.. başkasını bizim canımızı yakmamışsa.. dünyanın ve tanrının sorununu üziremize alıp keyfimizi kaçırmanın gereği yok.. kaldıkı saldırır orada değil PKK ile yıllardır saldırdılar.. çocuklarımızın geleceğini yaktılar.. Suçlu kim.. Tanrı'dan başka kimseyi bulamazsın.. Ancak Tanrı kutsal olduğunda suçlu da olmayacaktır.. bir düşün bu yahudiler fırınlarda yakıldılar akıllandılar mı ? Yok.. Gazze de akıllınmayacak.. ders almayacak kuvvetlenince .. hiç kuşkun olmasın.. onlarda yahudilerin böyle canını alacak.. çünkü kuyruk acısı geçmez.. öyle ise olayı bütün olarak görmek.. kuvveti ele geçirin zulm ediyor mu etmiyor ona bakmazk lazım.. kendime bakıyorum.. çocukularıma bakıyorum.. onları kuvveti elegeçerip başkalarına saldırma hevesleri bulunmuyor.. şükrediyorum.. şimdi suç ve güç sözcüğü güç=suç ise üçleyerek uçmanın da yolu açılıyor demektir.. öyle ise biz dörtlüyerek daha hızlı uçabiliriz.. ne ile şükür ve sabır ile iktisat ve adalet.. gerisi kader.. yazacağını yazıyor ve bizde ibretle seyrediyoruz.. Etrafı boş verip kendi işimize bakalım


MAİŞET

Ailenin MAIŞETİ insani MEŞİETINI ortadan kaldirmamali.. iktidar ve ihtiyar altindaki itiyad ve itimad.. bunun için itiyad ve itimad altidaki imtidad ve ihtiyata geçmelisiniz.. hatta imtidad ve ihtiyat altindaki tatbik ve takdime de geçebilirsiniz.. eger bunun altindaki ihdas ve itibara geçtiginiz de bana haber verin.. bu durumda beraber çalisarak olanaklarin gizemini ve olasiliklarin bilinmezini çozerek yetilerin ve yetkilerin meyvesini.. kendimiz alip.. yeteneklerin ve becerilerin semeresini.. başkalarina vererek.. barışin ve başarinin onur ve madalyasini aliriz. Saygilarimla.


https://www.instagram.com/p/C4RAzIPqjxg/ bu da açlıktan ölen çocuğun resmi.. sorun nedir ?

https://www.facebook.com/photo/?fbid=7414255678612894&set=gm.2668224513333822&idorvanity=784109911745301

Amerika’daki üstün zekalılar okulu Edison Regional Gifted Center’a ilk kez bir Türk tam bursla kabul aldı …Devletin yaptığı sadece ve sadece 28 öğrenci alınacak sınavda 3500 öğrenci yarıştı.153 IQ’suyla 5 yaşındaki Eren Akdoğan birinci oldu..
Ereni kutlarım. Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir ömrü olsun.

Dünya böyledir.. bir taraftan cehennem yaşanırken bir taraftan da cennet yaşanır.. fakat cennet ve cehennemi yaşamaktan daha önemli olan işte İRAdene HAKİM olmaktır.

İrade de hürriyetin kullanılmasına MEŞİET adı verilir..

Yukarıda MEŞİET hakkında söylediklerimi bir kağıda.. tabloda yazıldığı gibi yazınız.. sonra her bir sözcüğün anlamını bilmiyorsanız sözlükten öğrenerek.. düşünmeyi çalışınız.

Saygılarımla

osmanziya 10.03.2023
DEĞERLER

Degerler.. tasar ve karar ile çikar ve yarar ile ortaya çikan yukselen ve bekleyen ve düşen degerler.. bir de onemli degerler vardir.. çölde olana su.. aç olana ekmek.. yolda kalana para gibi.. bir de önemi aşıp deger otesine gecen sonsuzluk.. kendine ve başkasina verdiğin özgurluk gibi.. bir de ORTAK olan dil ve din ile emek ve ozgurluge ilişkin etnik ve etik ile ekonomik ve politik DEGERLER.

MAİŞET



Ailenin MAIŞETİ insani MEŞİETINI ortadan kaldirmamali.. iktidar ve ihtiyar altindaki itiyad ve itimad.. bunun için itiyad ve itimad altidaki imtidad ve ihtiyata geçmelisiniz.. hatta imtidad ve ihtiyat altindaki tatbik ve takdime de geçebilirsiniz.. eger bunun altindaki ihdas ve itibara geçtiginiz de bana haber verin.. bu durumda beraber çalisarak olanaklarin gizemini ve olasiliklarin bilinmezini çozerek yetilerin ve yetkilerin meyvesini.. kendimiz alip.. yeteneklerin ve becerilerin semeresini.. başkalarina vererek.. barışin ve başarinin onur ve madalyasini aliriz. Saygilarimla. Osmanziya.




DEĞERLER

Degerler.. tasar ve karar ile çikar ve yarar ile ortaya çikan yukselen ve bekleyen ve düşen degerler.. bir de onemli degerler vardir.. çölde olana su.. aç olana ekmek.. yolda kalana para gibi.. bir de önemi aşıp deger otesine gecen sonsuzluk.. kendine ve başkasina verdiğin özgurluk gibi.. bir de ORTAK olan dil ve din ile emek ve ozgurluge ilişkin etnik ve etik ile ekonomik ve politik DEGERLER.






Örneğin Gazze de açlıktan ölen insanlara ekmek vermek nasıl bir değerdir..

Sorun vahşetten müteessir olup.. bunu yapandan nefret duymakla.. çözülmez.. yahudiler de fırınlardan yakılıp acı çektiler ancak.. başkalarını acı çekmemesi için yapılması gerekenler yerine bu acıyı bunu yapanlara yansıtırız mantığı ile hareket ettiler.. yarın gazzeliler güçlendikçe onlarda aynısını yapacaklar.. öyle ise sorununun çözümü BU TÜR REAKSİYON VE TEPKİSELLİKTEN başka yerde..

Bu gün dünya öylesine karmaşık bir hale geldi ki.. bir mahalledeki insanların mahallenin olanın "sonucuna" hatalarının payı ve hizmetlerini oranı kadar katılıyorlar. Dünyada da her bir ülke hatalarının payı ve hizmetlerinin oranı kadar bir sorumluluk ve onur ile katılıyorlar. Bu durumda her birimiz de hatamız ve hizmetimiz kadar neticeye katılıyoruz. Sorumluluğumuz ve onurumuz kadar ileri gidiyoruz.

Öyle ise orada olan olan üç dinin ve beş dilin ve on beş kültürün üst üste birikmesi ile ortaya çıkmış bir SONUÇ v NETİCEDİR.. nedir bunlar; Dünyanın ekonomik olarak en güçlü insanları da olsalar YAHUDİLERİN bir vatana ihtiyacı bulunuyor.. bu yüzden de oranın hakimi olmak istiyorlar.. ancak aynı zamanda HRISTİYANLAR ve MÜSLÜMANLARDA oranın HAKİMİ olmak istiyorlar.

İşte bu hakimiyet dava eden TOTALİTER ve OTORİTER müslümanların ve masonların ve marksistlerini çözüm ulaşmak olasılığı bulunmayacaktır. Bu örgütlü yeşil ve mavi ile kırmızı ve kızıl İDEOLOJİLERİN uzantıları olan partilerle de bu işin çözümsüz kaldığı ortada.. fakat işin asıl sorunu dünya yöneten efendilerin bu ideolojileri de el altından körüklediği de ortada değil.. Öyle ise sorun bireysel sorumluluğumuzu yönlendirirken.. diri öğrenme ve canlı düşünmede.. insanlığın gereğini olan samimi ve ciddi olmak ve islamlığın gereği olan safi ve halis bulunmaktır.. diye düşünüyorum.

Saygılarımla

osmanziya 10.03.2024

Tüm bu anlatımlar bir REKLAMDI asıl sizi buradaki dosyaları incelemek ve izlemek.. imgelemek ve irdelemek için çağırmaktı:




20240310_025754_YERLESIM_2.zip


Bu dosyalar içinde MESIET dosyasını tablosunu da buraya yapıştırıyorum.



Düzenleyen osmanziya - 10-Mart-2024 Saat 02:58
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2024 Saat 05:11



Fatiha Şerife ANAHTARI.. ya da ana HATIRI

Üstte HAMD davası.. altta HÜDA duası
Sağda sivil VELAYET t vechesi.. solda resmi RİSALET vechesi
Hamd davası.. Uluhiyetten RUBUBİYETE geçiş..
Hüda duası.. Ucubiyetten UBUDİYETE geçiş...


Risalet ve velayet ile ubudiyet ve rububuyet
ESRAR-I ŞERİAT denilen dinin gizemleridir.
ŞERİAT denilen insanların kendi elleriyle kurdukları AHKAM yani hukuk sistemine verilen bir addır ki bu Tanrı adına ve Kur'an namına ve Din hesabına yapıldığı için KUTSALLAŞTIRILMIŞTIR.


Her ne kadar ŞERİAT-ı Garra denilen bu KURALLAR VE YASAKLAR küllayatındaki "şeriat" sözcüğü Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyanda geçse bile bunun ŞERAİT-İ Tekvini denilen KOŞULLAR ve YASALAR kümesinden bir farkı bulunmamaktadır. Fakat bin yıldır tefekkürü durdurduğundan ve üçyüz yıldır fikri dondurduğundan ve zaten 100   yıldır işletilmediğin adı var kendi yok bir nesne durumundadır.

Çünkü dil bilime intikal ettiği gibi din de hukuka dönüşmüştür.

Dinin itikad ve ibadet ve ahlak kısmı ise ilk insandan son islama kadar geçerliliğini ve yürürlüğünün sürdürür. Fakat bu üçünden ayrı ve farklı AHKAM kısmı ise bütün dinlerde üç yüz yıldır yükselme ve üç yüz yıldır gerileme dönemi ile cari ve meri yaşanması ve uygulanmasından sonra ortaya çıkan tahrif ve tagyir ve taklid nedeniyle YENİ bir DİN ile ilga edilir.


En son din olan İSLAMİYETTEN sonra yeni bir DİN gelmeyeceğine göre.. yahudilerin ve hristiyanlar ve müslümanların bu duru çözmeleri gerekirken ilk kitap bende sen kafirsen.. son kitap bende sen kafirsin.. çekişmeleri ile 800 yılı heder etmişlerdir. Lakin ümit kesilmez.. belki gelecek elli yılda.. çözüm bulunacaktır. Bunun için AKILLI ve ZENGİN müslümanlar.. bir kitabevi kurarak TEVRAT ve İNCİL ve KUR'AN üçlüsünü.. bulabilirlerse ZEBUR ile dört kutsal kitabın hiç bir ayetine dokunmadan TEK METİN haline KİTAB-I SEMAVİ adı altında.. dinler BİRLEŞMESE bile en azından kitabı BİRLEŞTİRMİŞ olacaklardır.

Böylece din dincilerin ve dindarların tekelinden kurtulup İNSANLIĞA mal edilmiş olacaktır. Böylece artık kimse KAFİR olarak suçlanmayacaktır. Yorgan gidecek kavga bitecektir. Yahudiler ve Hristiyanlar ve Müslümanlar ortadan kalkınca masonlar ve marksistler İYOT gibi açığa çıkacaklar ve dünyanın ekonomik ve politik düzeninden emekten ve özgürlükten sorumlu olacaklardır. Ancak bunu anlamak için biraz zeka biraz cesaret birazda basiret gerekmektedir ki bu üçünün bir arada olması kolay bir iş değildir.

Zaten 7 ekim bütün dinlerin İFLAS ettiğini göstermiştir. Anlayana sivri sinek saz.. anlamayana davul zurna azdır vesselam.

Dinnur YAŞAR
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2024 Saat 13:19
Amin Hocam. Rabbenagfirlî velivalideyye ve lilmü'mîne yevme yekumülhisab. Rabbimiz beni, anababamı ve mü'minleri HESAB GÜNÜNDE bağışla. Amin. Dediğiniz gibi asıl alacak ve verecek HESABI.. iyilik ve kötülük HESABI.. kar ve zarar HESABI.. girdi ve çıktı HESABI orada oluyor. Verilen yetkiler alınan yetkiler.. yapılan iyilikler ve edilen kötülükler.. kazanılan başarılar ve kaybedilen yarışlar.. giren getiriler ve çıkan götürüler.. burada iyicene tartışılması gerekiyor ki bunun bir örneğini Fatiha Şerife Anahtarı dediğim şu tabloda ortaya koymaya çalıştım: Yerleşim yerine yapılan yolculuğumuz.. SORUN-luluktan arınmadan.. SORUM-lulukla yaklaşmaya doğru gidiyor. Sonra diyorum bir SORU'nuz var mı ? Anlamadıklarından sormuyorlar ve anladıklarını eleştirmiyorlar. Sadece öküzün trene baktığı gibi bakıp tabloyu hiç anlamadıklarını söylüyorlar. Tilki gibi anlayanlarda kıs kıs gülüyorlar.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2024 Saat 13:29
Değerli Kardeşim.. bilim ve hukuk suresi Aliimiran ve Bakara arasında yer alan Aliimran ilk sayfası olan TEMEL METODOLOJİ sayfasında insanların tevrat eheli yahudiler ve incil ehli hristiyanlar ve Kur'an ehli müslümanlar olarak üçe ayrılıyor. Hepsi de tek bir dinde birleşemedikleri için AZABI ŞEDİD ile tehdit ediliyorlar. Aziz olan Allah azze ve celle intikamını alacağını söylüyor. Bunun nasıl cereyan ettiğini de hepimiz görüyoruz. Elbirliği ile masonlar ve marksistler dindarlara azab üstüne azab yağdırıyorlar. Amma dindarlarda onlardan masum değildir. Tembelliklerinden.. değil islamın güzelliğini göstermek.. kendi insan haklarını koruyacak kadar da güçleri ve kuvvetleri bulunmuyor. Çünkü bir araya gelemiyorlar. Karşılıklı saygı ve sevgiden HOŞGÖRÜ'ye geçemiyorlar. Osmanziya

BU YAZIYI ŞU ŞEKİLDE DÜZELTTİM:

DÜZELTME: https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2245 "Değerli Kardeşim.. bilim ve hukuk suresi Aliimiran ve Bakara arasında yer alan Aliimran ilk sayfası olan TEMEL METODOLOJİ sayfasında insanların tevrat eheli yahudiler ve incil ehli hristiyanlar ve Kur'an ehli müslümanlar olarak üçe ayrılıyor. Hepsi de tek bir dinde birleşemedikleri için AZABI ŞEDİD ile tehdit ediliyorlar. Aziz olan Allah azze ve celle intikamını alacağını söylüyor. Bunun nasıl cereyan ettiğini de hepimiz görüyoruz. Elbirliği ile masonlar ve marksistler dindarlara azab üstüne azab yağdırıyorlar. Amma dindarlarda onlardan masum değildir. Tembelliklerinden.. değil islamın güzelliğini göstermek.. kendi insan haklarını koruyacak kadar da güçleri ve kuvvetleri bulunmuyor. Çünkü bir araya gelemiyorlar. Karşılıklı saygı ve sevgiden HOŞGÖRÜ'ye geçemiyorlar." diye yazmıştım. Ancak baktım : "Elbirliği ile masonlar ve marksistler dindarlara azab üstüne azab yağdırıyorlar."cümlesi suçlayıcı ve tahrik edici. Üstelik gerçeklikle ilgisi bulunmuyor. Çünkü örgütlü olmayınca bir görüşü veya dini veya ideolojiyi karalamanın hakkaniyeti bulunmuyor. dil ve din ile emek ve özgürlük ORTAK insanı değerleri bazıları tarafından ağırlık verilerek onunla ideoloji ve parti kurulabilir. Bu yanlıştır ancak kişilerin özgürlükleri kapsamında bir etkinliğidir. Bazen de küresel güçler ve global efendiler dediğimiz bir gizli yapılanma olabilir ki bununla da yukarıdaki ortak değerinin bir ya da bir kaçını amaç yapanları suçlayamayız. Kaldı ki bu gün KÜRESEL bir güce ve örgüte ŞİDDETLİ ihtiyacımız bulunmaktadır. Ancak bu şekilde yaptırımlı kural işleten HUKUK ile saldırılara karşı karşı koyabiliriz. 7 Ekim saldırılarına karşı dünyanın ACİZ kalması bundandır. Ancak bu küresel güç gizli değil açık olmalı.. yasadışı değil yasal bulunmalı. Belki bu 7 Ekim saldırısı buna vesile olabilir. Bunun yolu da HOŞ GÖRÜ'dür.. Bunun denklemini şöyle kurdum: "İnsan olmadan islam olunmaz. İnsan islam olmadan kurtulmaz." Bu vesile ile bunu biraz daha açayım. DÜNYADA insan olmadan islam olunmaz. AHİRETTE insan islam olmadan kurtulmaz." Sonuçta artık haçlı savaşları yaparak dünyada herkesi hristiyan yapmak.. cihad savaşları yaparak dünyada herkesi müslüman etmek.. mümkün değil çünkü hidayeti insanlar değil Tanrı verebilir. Yanlış meramım yüzünden herkesten.. yahudi, hristiyan ve müslüman dindardan.. mason ve marksist ideoloji sahiplerinden.. özür diliyorum. Osmanziya 11.03.2023

Düzenleyen osmanziya - 11-Mart-2024 Saat 01:54
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2024 Saat 14:39
din dinlediğiniz ve dinlendiğiniz bir "din" değildir. İçini girdiğiniz bir "in"dir bir türlü oradan çıkamıyorsunuz. Öyle ise ortada dört tür "din" bulunuyor.. dinlenen.. dinlenilen.. inlenilen.. bir türlü ortağını bulup bir araya gelemediğimiz din-i mübin-i islam.

Din mezheb.. meslek ve meşreb degildir.
Din sünnilik.. şiilik.. Kur'ancilik.. hadiscilik degildir.
Eline silah almiyorsa budistin ve yahudinin ve hristiyanin da din konusunda söyleyecekleri bulunur.
Çunku biz sadece 1400 yüz once degil kalu beladan beri EVET diyen INSANLARIZ.

Umulur ki EVET sözune uyarak teslim olanlardan oluruz.

Düzenleyen osmanziya - 10-Mart-2024 Saat 15:52
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk