Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: gayanna Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3056

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: gayanna
    Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2024 Saat 19:09

Ni'met Hanım tebrik edilesi muhteşem çalışması:


https://www.youtube.com/watch?v=YR0szrA-F_0

Nimet Documentary

GAYANNA Nimet Erenler Gülkökü

Kendisini tebrik ettim ve şunları yazdım:

Kitabınızı okumadım lakin sunumuzdan projenizin özetini anladım. Tebrik edilesi başarılarınızın devamı dilerim. Sizi feminist olarak değil Gayannist olarak algılıyorum ve benim gibi tek başına dünya olarak kalmadığınızı görüyorum. Zorluklar sorunları.. sorunlar soruları.. soruları YANITLARI ortaya çıkarır. Ancak bunlar hep düşünerek olmaz.. yaşayıp deneyerek, yanılıp düzelterek ilerler.. kalitenin bir bedeli bulunur.. başarının bir dağı aranır.. elbette bu saydığım eylemlerin özneleri de bulunacaktır. Sizin yaşamını ve başarınızdaki gibi örnekleri olacaktır. Erkek egemen toplumda.. kültürümüzde.. ülkemizde hatta dünyada elbet kadının biriken sorunları ve bunların zorlukları bulunacaktır. Geçmişten gelen ve biriken bu sonuçların ortaya çıkardığı olumsuzluklar çağımızda özgür kadın.. özgür erkek.. özgür aile hedefine doğru ilerlerken.. sorunun ya da çözümün özgürlükten başka bir de eşitlik.. güç.. denge.. egemenlik.. bağımsızlık ve aklıma gelmeyen başka bileşenlerinin bulunduğunu.. insanın bilimi ve toplumun birimi olan AİLE'nin, dişil ve eril ile birey ve toplumdan ibaret dört köşesinin hiç birinin de göz ardı edilmemesi gerektiği.. GÜÇLÜ olan erkek ya da kadın.. birey ya da toplum.. hangi KÖŞE olursa olsun onunla zehirlendiği de unutulmamalıdır, diye düşünüyorum. KARE yıldızdan bunu anladım. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. osmanziya yontembilim.com.

Bu çalışmasını nazikane şu iletisi ile haber verdi:

Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkarak hazırlanan “Nimet” adlı belgeselin tamamı ilk kez yayına girdi.

“En iyi Türk belgeseli”ödülü ve “En iyi ifade özgürlüğü” kapsamında iki dalda ödül aldı ve “Euroasia Film Festivali belgeseli finalist” olarak seçti. Ve diğer dereceleriyle.

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler

https://youtu.be/YR0szrA-F_0


İnsan hakları genelinde ve kadın hakları özelinde.. insanların özgürlüğü ve hürriyeti çok önemli bir ilkedir.

ister erkek olsun ister kadın.. ister birey olsun ister toplum.. söz konusu olsun.. İNSAN denildiğinde bana DÖRT KÖŞELİ bir bütünlüğü anlıyorum.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3056

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2024 Saat 19:32
ÇALMAK İNSANIN İHTİYAÇ DUYDUĞU ŞEYİ OLMASI DEĞİL TAM AKSİNE İHTİYACI OLMADIĞI ŞEYİ YIĞIP BİRİKTİRMESİDİR demişseniz Ramazan GÜNDÜZ Hocam.. aslındma dediğiniz zenginin çalmaya zemin hazırlamasıdır.. insan bu çalışırken çalar.. çalıştırırken çalar.. her türlü çalmada HAKSIZ bir ALMA söz konusu oluyor.. çalma bir hazırdan alma ve beleşten edinme türü.. ancak çalmada ahlaka aykırı olmadan başka bir de hukuka muhalefette söz konusu. Zengin zekat vermezse toplumun malından çaldığını MARKSİZM artık değer kuramı ile göstermiştir. Kapitalzmin kurucuları Adam Keynes ve Rikardo gibi iktisatçılar ideal bir serbset piyasa toplumunda faiz haddinin sıfır (0) olacağını söylemiştir. Yani mükemmel bir toplumda para, para etmiyor. Nakid mal haline gelmiyor. Bununla beraber ekonomi ile beraber siyaset ve ticaret nazara alınca.. paranın da bir değerinin olması gerekiyor. Yani kimse kazanmış olduğu parayı hep hayır olarak harcamak zorunda değil. Kazancın motivasyonu olmayınca iktisadi faaliyette gerçekleşmiyor.. ancak para ile topluma tahakküm etmemek gerekiyor. Sonuçta emek ve sermaye arasında bir denge.. İŞÇİLİK ücret ve MAL fiyat fiyatı arasında bir düzenin bulunması isteniyor. İşte UYGARLIK bu güne kadar bunu sağlayamadı.. amma bundan sonra da sağlanmayacak demek değildir. Sadece ekonomide emek ve para dengesi değil siyasette iktidar ve muhalefet arasında DENGE kurulması zorluğu bulunuyor. İktidara oturan bir türlü koltuğundan kalkmıyor. Sonuçta böyle zihnimizden haram ve helal arasında.. faiz ve riba arasında.. ticaret ve hayır arasında.. hayır ve ısraf orasında KURAMSAL dengeler kurmak yetmiyor. Örneğini imamı Azam'a mal edilen.. hayırda ısraf yoktur ısrafta da hayır yoktur gibi mantıksal karşıtlıklarla işler çözülmüyor. Bunun gibi daha başka toplumsal sorunlar bulunuyor ve bunlar de hep birbirine bağlı olarak gelişiyolar: Dünya ve ahiret arasındaki dengeyi hangi kültür.. hangi çağ.. hangi uygarlık iddia edebilir ki.. birey ve toplum arasında.. kadın ve erkek arasında.. karı ve koca arasında akıl ve kalb arasında.. bu yanlardan biri KUVVETLİ oldu mu diğerini bastırıyor.., köklü ilişkilerde bu böyle.. bedenimizin ihtiyacı olan ekmek ile ruhumuzun gereksinimi olan hürriyet arasında bir denge.. bulunuyor. Şimdi birileri ekmek ve eşitlik deyip sosyalizmin demir eldivenini kullanıp özgürlüğü ortadan kaldırırsa.. ya da tersine hürriyet ve çalışmak esas deyip ekmeği tehlikeye atan bir kapitalist düzen bastırırsa.. ilkinde hürriyet ideolojileri muhalefet başlar.. ikincisindü hürriyet ideolojileri ayaga kalkar. Böyle yandaşlıklarla denge sağlanmaya çılışırken de acılı tehlikeli iç kavgalar ortaya çıkar. Belki de bu kavi ve zayifın savaşı ve barışı ardında iyinin ve kötünün sınavı yarışıdır ki ENBİYA 35 bunu anlatıyor.   
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk