Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: Güzel Bir Hadis(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
fazilet
Üye
Üye

Gönderilenler: 88

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

bullet Konu: Güzel Bir Hadis
    Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2011 Saat 22:52
Peygamber efendimiz demi?tir ki birisi öldü?ünde akrabalary cenaze i?leriyle me?...gul iken,son derece güzel bir ki?i gelir mevtanyn ba?ynyn yanynda durur. Kefenlendi?inde kefen ile merhumun gö?sü arasyna girer...

Definden sonra herkes evine döner, Münker ve Nekir adly iki özel Melek gelir, öleni ki?isel mahremiyet içerisinde imany hakkynda sorgulayabilmek üzere ,gö?sünde duran güzel ki?iyi ayyrmaya çaly?yr. Güzel ki?i der ki.”O benim refakatim, O benim dostumdur, hiçbir ?ekilde Onu yalnyz byrakmam. E?er siz sorgulama için görevlendirildiyseniz, görevinizi yapynyz. Onun cennete girmesini kabul ettirinceye kadar terk edemem. Sonra ölmü? arkada?yna döner der ki, ”Ben, bazen yüksek sesle bazen de kysyk sesle okudu?un Kur’anym. Endi?e etme, Münker ve Nekir'in sorgusundan sonra üzüntü duymayacaksyn."

Sorgulama bitince güzel ki?i Onun için Melekul Aladan (semadaki meleklerden) misk kokusuyla bezenmi? bir dö?ek hazyrlar.
Allahyn Resulu(SAV) demi?tir ki: Hesap gününde ne bir Peygamber, ne de bir melek, Allahyn indirdi?i Kur’andan daha imtiyazly bir ?efaatçi olamayacaktyr.

Lutfen bu hadisi payla?ynyz, çünkü Resullah(SAV) demi?tir ki: Bir beyit dahi olsa benden olan bir bilgiyi iletiniz.

Allahyn lütfu hepimizin üzerine olsun.
fazilet
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4603

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

bullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2011 Saat 02:17

KAYNAT                          KYTAB

NEBY                            YNSAN

Defne kadar insany üç ?eyi izler; e?yasy (maly) , e?hasy (ailesi) ve ameli.. ikisi geri döner ameli onunla kalyr anlamynda ba?ka bir hadis daha duymu?tum. Bu üçüyle birlikte kendisi dördüncü oluyor.

Yukarydaki dörtlükte KYTAB yazan ile NEBY yazana dikkat et.. kainattaki e?yasy ile nasdaki e?hasy geride fani olarak kalyyor nebiye dönük ?ahsy ile kitaba dönük ameli baki olarak ileriye gidiyor.

Y?te insan bu iki yüzünü KUR'ANA ve SÜNNETE uyarak GÜZELLE?TYRMELYDYR...

Bunun yolu da gözümüzün ve görüntümüzün emanet oldu?unu bilen GÖNÜLE sahib olmaktan geçiyor...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide