|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Yöntembilim | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4839 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: sekiz sene sonra Gebze'deGönderim Zamanı: 19-Aralık-2025 Saat 21:13 |
|
dünya ve ahiret dengesi.. akıl ve kalb balansıyla ... sağlanabilen bir muvazenedir..
Merhaba Değerli A. Kardeşim.. Y ve zatı aliniz arkadaşlık ve kardeşlikten öte Aziz Dostlarımdansınız.. keşke YBA yolunda bir yoldaşlıkta yapabilseydik.. Sizin gibi ve A ve F gibi paylaşımlarımı anlayabilen Kardeşlerim de bulunuyor. Bulunuyor. YBA önem ve değerini bilen diğer bay ve bayan arkadaşlarımızda bulunuyor. Ancak bir araya gelip bir ciddi çalışma başlatamadık. Dört beş sene önce fiziki engellerde bulunuyordu.. birimiz mekkede birimiz tekkede.. birimi camide birimiz cem evinde bulunuyorduk.. şimdi ZOOM gibi masaüstü çalışma yapabilecek uzaktan erişim imkanlarımızda bulunuyor. Hani derler attığın taş.. kaçırdığın kurbağaya deysin.. bir taş atıp bir kurbağa kaçırmak bir yana.. bir taş atış on ya da yüz ya da bin kurbağa kaçırmak bir yana.. yani bir (1) mesaj ile bir (1).. on (10).. yüz (100).. bin (1000) yandaş bulmak mümkündür. Bu mesajımı yanıtlayan ilk yüz kişiye 1000 lira vereceğim desem.. iletime 10 kişi ulaşmışsa en az bunun yetmişi bini dönecektir. Ya da yanıt veren ilk yüz kişiye Carl SAĞAN'ın KOSMOS kitabı verilecektir dersem en az beş bin kişi dönecektir. Mesajım yanıt veren ilk on kişiye İNGİLİZCE KURS aboneliği rahat beş yüz kişi dönecektir. Amma bu fakir.. gelin YBA öğreteceğim demiyorum ÖĞRENİN diyorum. Yanin kendiniz öğreneceksiniz.. hatta bana gelmeye de gerek bulunmuyor.. web siteme gidiniz orada binlerce.. on binlerce.. yüz binlerce tablo bulunuyor yalından karmaşığa doğru sırayla izlediğinizde ve incelediğinizde.. imgelediğinizde ve irdelediğinizde.. kendi kendine öğreneceksiniz.. diyorum. Bir kişi bile gelmiyorsa bu YBA önemi ve değerinin bulunmadığından değil insanın kolaycılığından ve hazırcılığındandır.. dünyevi ve maddi çıkarcı ve uhrevi ve manevi yararcılığından.. dolayıdır.. daha öğrenmeden YBA kullanmasına geçmedik.. kullanmadan yararlanmaya atlamadık.. iş oraya geldiğinden bizler mezarlarda iken binlerce kişi kolay ve hızla kullanımdan dolayı arkamızda methiyeler düzecek.. yüz binlerce kişi bu işi öğretmekten ve kullanmaktan ve yararlanmaktan dolayı kazanılan paralarla köşeyi dönecekler.. çünkü temelli bir keşif. Başta TEKERLEK olmak bu süreci geçirmiştir.. bir sürü "teker"leklerin başında DOS gelir. Disc Operation System. Şimdi 1980'lerin DOS'unu hatırlayan var mı.. YBA öğrenin.. hassasiyet sekerinizin ve hissiyat mekeriniz arasında bulun tahassus tekerini.. göreceksiniz diyorum.. kimilerinin değil çoğunun bir kulağından giriyor.. öbüründen çıkıyor. Bende bekliyorum kimileri bunu yeni tekerin.. yeni DOS’un yani YBA in önemini ve değerini anlar ve geleceğin insanları dinlere ve ideolojilere daha az bağımlı olurlar. Daha az kavgalar çıkar.. daha az savaşlar olur. Saygılarımla osmanziya 19.12.2025 gebze 10:40 yontembilim.com
Tek Ayak Üzerinde Durmak Kıyam-ı bi nefsihi.. Kendi başına yeterlilik işaretidir. Genelde bazı kadınların bir bank önünde dururken.. bir beden dili olarak.. sol veya sağ ayakkabı burnu üzerinde bulundurarak TEK AYAK ÜSTÜNDE durduğunu görürüm. Bu erkeğin oturduğunda bacak bacak üstünde durarak tek ayak üstünde durmanın başka bir örneğidir. Bunun anlamı; ben kendime yeterim.. başkasını muhtaç değilim.. müstakil ve bağımsız bir varlığım.. demektir. Şimdi bu bağımsız olmak ve kendine güvenmek kötü bir şey değildir.. Direk olmak Amuda kalkmak Mebde sahibi olmak Umde sahibi olmak.. Güzeldir. Fakaat… Başkalarıyla işbirliğini ve işbölümünü engeller. Bu kölelerini bağlı Kırallık ve kralına bağlı kölelik dünyasında KRALIN hakimiyeti kamil olmadığı gibi KÖLENİN istiklaliyeti de tamm değildir. Hakimiyetin lüzumu olan hürriyetini kuvvetiyle gerçekleştirmek ve İstiklaliyetin icabı olan hürriyetini hakkıyla sağlamak gerekirken KAVİ ve ZAYIF ilişkisindeki bu hakimiyet ve istiklaliyet DENGE'si her zaman sağlanamıyor. Bu iki taraf arasındaki savaş ve barış ilişkisinin altında bulunan sınav ve yarış bağlantısı.. sorunu dörtlü bir konu etrafında döndürür. KRAL Hür KAVİ ve istiklaliyet KUVVET hakimiyet ve ZAYIF hür KÖLE Tarafların dengeyi bozmaktaki gerekçeleri her zaman; din ve dil ile emek ve hürriyettir. Her ikisi de bu taleplerinin HAKK olduğunu düşünürler. Kimse boş ve batıl bir işin peşinde BİLEREK ve İSTEYEREK koşmaz. Elbette HAÇLI ve CİHAD gerekçeleri ustalıkla örgülenmiştir. Zaten HACC irade ve CİHAD bir istenç konusudur. Seçilen hac-cah ve cehd su kelimeler bize sorunun bir dil ve din ile hürriyet ve emek.. konusu olmadığını tarafların iradelerinin EGEMENLİĞİ ve kuvvetlerinin GEREĞİ peşinde koştukları.. kendi totolitelerini ve otoritelerini sürdürmek istediklerini belli eder. Nitekim CİHAD savaşı başlatılmadan önce şu söylenir: Ya ISLAM ol bizimle aynı haklara kavuşun. Ya GÜCÜMÜZÜ kabul et.. vergini ver. Ya da aramızda HAKEM “kılıç” olacaktır. Bu Hacc.. Cihad.. ya da herhangi bir SAVAŞIN yazılı olmayan YASASIDIR. Savaş genel olarak barışın kurulması için yapılır.. anlaşılamadığında.. ortak bir MAHKEME bulunmuyorsa işin KUVVETLE çözülmesi için başvurulan bir çaredir. Ancak bir MAHKEME olması içinde ortada bir ÜST kuvvetin bulunması gerekir. Ancak uluslar arası sorun olduğunda böyle bir ÜST kuvvet henüz kurulmamıştır. Çünkü devletlerin çoğunda bilgi toplumu ve hukuk devleti ülküleri yani modeli henüz tesis edilmemiştir. Çünkü hukuk gereği olan mahkeme sadece KUVVETLE kurulmaz.. aynı zamanda sağlam ve sağlıklı bir DİLİN de bulunması gerekir. Sağlam ve sağlıklı dile sürdürecek gereği ve yeteri kadar bir AHLAKIN olması lazımdır. Bizim uygarlığımız dışındaki başka dünyalarda böyle bir kültürün olup olmadığını bilmiyoruz. İnancımıza göre beşerden önceki CİNN medeniyeti bunu sağlayamamış ve bu A planından sonra B planı olan bizim uygarlığımız oluşturulmuştur. Zaten bu bilgi toplumu ve hukuk devleti ülkülerini ülkelerde gerçekleştiremezsek uygarlığımız sürekliliğini de büyük bir olasılıkla gerçekleştiremeyeceğiz. İş böyle söze kaldığında kolayca çözümlenebiliyorsa da uygulamada sağlam ve sağlıklı bir ile bilgi toplumunu ve hukuk devletini bir bir sağlamak zordur. Bakalım biz türkleri ve kürtleri.. arapları ve farsları.. ve Yahudi ve Hristiyan ve Müslüman dindarları bir araya getirebilecek miyiz ? 18.12.2925 üçyol izmir 2025 Göreceğiz… Saygılarımla Osmanziya yontembilim.com NOT: Zati alinize değil kendim dahil herkese söylüyorum: 21.nci ENBİYA suresinin 104 ve 108 nci ayetlerinde DAVUD aleyhisselamın yöneticiliğinden bahsedilir. Burada aynı zamanda alemlere rahmet olarak gelenin mekarim ahlaka tamamlamak için gönderildiği belirtilir. Ayrıca 26.ncı sure ŞUARA.. tekrarlanan ayetleri olan 103 ile 109 ncu ayetlerinde yönetenlerin ECİR ve ÜCRETLERİNİN Rabbimiz tarafında verileceği anlatılır. Enam suresinin son on ayetinde Halife-i Arz insandan söz edilir. Bu ayetleri bütünüyle değerlendirdiğinizde yahudilerin ve hrisitiyanlar ve Müslümanların ekonomik ve politik çıkarları için dini siyasetlerine ALET ettiğini anlarsanız. Ayrıntılı okursanız tarihi 3000 yıldırdı bunun için semavi ve ilahi ile nebevi ve kitabi dinlerin bir araya gelemediğini görürsünüz. Dil bilime ve din hukuka intikal etti.. temeli olan iktisadı gerçekleştirdiğinde bilim hikmete ve kökeni adaleti sağladığında hukuk ahlaka inkilab edecektir. Elinizde bulunan DİN adına kurulan yollar ve konulan şeriatlar ve uydurulan İDEOLOJİLERİ halkı KANDIRARAK satmak ve kendiniz dahil başkalarını da ALDATMAK ve ALDANMAK istiyorsunuz o başka.. zaten satamazsınız.. şimdi değil DÜŞÜNMEK ve ANLAMAK bu ayetleri bile okumadan hemen itiraza başlarsınız. Amma arkadaş bu din değil benim ya da bizim YOLUMUZ.. sıratımız ve şeriatımız ve ideolojimiz diyorsanız elinizden öperim. DÜZELTİLMİŞ 18.12.2025 23:03
YBA ile ilgilenilmemesinin çeşitli nedenleri olabilir.. bunlardan bir tanesi parapsik ki onundan bahsetmiyorum.. YBA tanınmamasını önce ben kendim istedim.. ya da istetildim.. ikincisi böyle dünyaya nizam vermeye kalkan UÇUK ve de KAÇIK yazılardan insanlar ürküyorlar.. çekiniyorlar ve hatta korkuyorlar.. sen kimsin ki tarihi dolduran din savaşların ekonomik ve politik çıkarlar nedeniyle yapılmış diye.. insanların sinir uçlarıyla oynamamak lazım.. yana sadece insanların tembelliği ve çıkarcılığı asıl etken olmaz.. başka nedenler de söz konusu olur mesela kişi köklü ve yeni baştan açılan bir yolun patikasına adım atmaz.. üzerinde otomobillerin geçtiği asfalttan gider. üçüncü çok sayıda ve tekrarlanan mesajlar insanı bıkar ve usandırır.. konu ağır ve uslüb soyut ise bir de gelmiyorsunuz diye sürekli yakınıyorsam.. bu kişileri geri tutar. Ve en önemlisi insanın SEÇECEĞİ yaşantı ve BAŞVURACAĞI davranışının da bir sınır bulunur.. bu onun genetiği ve çevresiyle oluşturduğu alışkanlıkları ve alışkınlıklarıdır. Çoğu kimse benim gibi konforundan çıkmak istemez.. nitekim bende sıradan çok kimsenin yaptığı işleri yapamıyorum.. kendimi seçkin sanıp aldanıyorum.. sıradan ilişkilerin insanları toplayan bir tutkal olduğunu unutuyorum. osmanziya
1990'larda idi Ankara Hacıbayram Camii ve çevresinin onarımı yapılıyordu.. oradaki dini kitap satan dükkanların birinde Analitik düzlem üzerine yerleştirilmiş din resmi görmüştüm.. bu tablo dinin çeşitli alanlarını ya da yönlerini gösteriyordu.. nasıl olduğunu şimdi hatırlamıyorum.. ancak dini bu şekilde gösteriyorum bu gün analitik düzlemde.. Üst taraftaki HASSASİYETİN sağı ve solu bulunur.. Alta taraftaki HİSSİYATIN da sağı ve solu olur.. SAĞ ALTTA Akil tarafında İTİKAD SOL ALTTA Kalb tarafında AHLAK SAG ÜSTTE Ruh tarafında İBADET SOL ÜSTTE Nefis tarafında AHKAM Din bunların bütündür. Şimdi soruyorum.. sadece islamiyetin mi itikadı ve ahlakı ile ibadeti ve ahkamı bulunur.. yoksa diğer dinlerde olur mu ? Hatta sadece islamlarda mı bulunur.. insanların olmaz mı ? Hatta dinsiz dediğimiz insanlarda da bulunmaz mı ? İtikad görüş TARZI ahlak davranış ŞEKLİ ibadet tutum TAVRI ahkam yaşantı SURETİ değil mi ? Peki sen kendininkini HAKK diyorsun.. dolu diyorsun.. karşındakine de BATIL diyorsun... boşu diyorsun.. Peki bana boşun ve dolunun ne olduğunu söyleyebilir misin ? Dünyada yaptığımızın karşılığını çoğu zaman alırız.. fakat ahiret için yapılanlardan karşılık beklenirse halis olmaz.. ehli dünya dünyaya bakarak ahiretçilerin işinin BOŞ olduğunu düşünüyor.. ahiretçiler de dünyacılara bakarak işinin BOŞ olduğunu düşünüyor.. Oysa dinimizde hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışma dengesi BULUNUYORSA.. ki ben öyle düşünüyorum.. iki tarafta BOŞA çalışıyor mu diyeceğim.. Hayır hepimiz korku ve umud ortaya bir yerde hem dünyaya hem ahirete çalışalım.. ta ki birileri DÜNYAYI kazandığını sanıp bize dünyayı ve ahireti zehir etmesin.. birileri de sadece ahireti kazandığını sanıp dünyamızda bedavadan yeyip içmesin.. bizi ahiret ile kandırıp yukarıyı çıkıp malı götürmesin. osmanziya Düzenleyen osmanziya - 19-Aralık-2025 Saat 22:00 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4839 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2025 Saat 21:59 |
|
Sırat SırAT Yol Ar Ad At Ar yükü Ad yolcusu TAŞIYAN AT AR yükü nesne AD yolcusu kimse Nesne ve kimse bileşeni ÖZNE AT gibidir.. yük ve yolcu taşiyicisidır. Tabloda hayat ve şuura ilişkin MESAI- yi mesail ve MEŞAI-yi mesuliyet gostergelenmiştir osmanziya 22.12.2026 tuzla 17:18
YAHUDİ KANI.... Zengin bir Arap Şeyhi acilen kalp ameliyatı geçirecekmiş. Doktorlar ameliyat sırasında gerekeceğinden kan bankasından kan istemişler. Ancak kan bankasında hiç 0Rh- kan kalmamış. Malum nadir bulunan bir kan olunca, durum da acil olunca hastane personeli ve yatan hastaların yakınlarının dosyaları incelenmiş. Yahudi bir hasta yakını uyumlu kana sahipmiş. Rızası ile kan alınıp, ameliyat başarıyla gerçekleşmiş. Ameliyattan sonra Arap Şeyhi, kendisine kan veren yahudiye; bir teşekkür notu ile beraber müthiş bir otomobil ve bir milyon dolar para göndermiş. Arap Şeyhi, taburcu olduktan birkaç gün sonra komplikasyonlar olmuş ve bir kere daha ameliyet olması gerekmiş. Arap Şeyhi’nin tekrar ameliyat olması gerektiğini duyan yahudi hemen hastaneye gelmiş. Yine kan vermiş ve Arap Şeyhi ameliyat edilmiş. Ameliyattan sonra Arap Şeyhi bu defa kendisine kan veren yahudiye; bir teşekkür notu ile bir paket baklava yollamış. Çok daha kıymetli hediyeler ve para bekleyen yahudi çok büyük hayal kırıkılığına uğramış. Bu kez Arap Şeyhi’nin notuna bir cevap yazıp, münasip bir dille; “Neden bu kadar cimri davrandığını?” sormuş. Arap Şeyhi’nin yanıtı gecikmemiş: – Ya habibi, gözümün nuru! Sen de biliyorsun ki artık damarlarımda yahudi kanı dolaşıyor!
dedim ki: Yazı ve resim harika.. bence kan nakline gerek bulunmuyor.. zenginleşen çoğu insan YAHUDİLEŞİYOR.. güçlenen her insan ZALİMLEŞİYOR.. istisnalar da bu kuralı bozmaz. osmanziya yontembilim.com |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2025 Saat 22:00 |
|
Tamam.. sayilan ulkeler bin yildir bilimi dışlamiş ve kuvveti ve dunyayi birakmış islam dunyası.. yahudinin iki senedir yetmiş çocuk ve kadin ve sivil muslumani savunmak için aciz kaldilar.. insan hak ve hurriyetlerini savunan batıli ve avrupali ve kuvvetli guya UYGAR ve CAGDAŞ devletlerin bu katliama iki senedir sessiz kalmasini nasil açiklarsiniz ?
osmanziya "İlle de Arapça" diye yırtınan ve Arapçayı, anlamını dahi önemsemeden kutsallaştıran "güzel kardeş;" aşağıdaki tablo sana neyi anlatmakta? Gerçekten merak ediyorum! ■Aşağıdaki 25 ülkenin halkı Arapça konuşur ve resmi dilleri Arapçadır. ■1-Bahreyn 2-Birleşik Arap Emirlikleri 3-Cezayir 4-Cibuti 5-Çad 6-Etiyopya 7-Fas 8-Filistin 9-Irak 10-Katar 11-Komorlar 12-Kuveyt 13-Libya 14-Lübnan 15-Mısır 16-Moritanya 17-Batı Sahra 18-Suudi Arabistan 19-Somali 20-Sudan 21-Suriye 22-Tunus 23-Umman 24-Ürdün 25-Yemen... ■ Bu 25 devletin hiç birinde Demokrasi ve İnsan hakları yok, bu devletlerin hepsi kadınlar için açık ya da yarı açık cezaevi konumunda. ■Hiç birinde yönetim Laik değil, - Dünya piyasalarına sürdükleri bir tek marka yok - Hemen hepsi şeriat ile yönetilir, - Laiklik olmayınca çağdaş eğitim de yok, - Sporda sanatta bilimde yoklar, - Hiç birinde serbest muhalefet yok, - Hiç birinde özgür basın yok, ■ Medeni dünyanın bunlardan öğreneceği hiç bir şey yok, - 57 İslam ülkesinde üniversite sayısı 500'ü geçmezken (ki çoğunun dünya gerçeklerinden haberi yok oysa ABD'de 5700'ün üzerinde araştırma yapan üniversite var) ■Hemen hemen hepsinde kan gözyaşı iç çatışma ya da savaş var: - Halkı Müslüman ve Arapça konuşan Yemen halkı, Müslüman ve Arapça konuşan Arabistan, Mısır, Ürdün tarafından yıllardır acımazsızca bombalanmakta, milyonlarca Yemenli açlığın koleranın pençesinde inim inim inliyor! ■ Hepsi de Türk'ten nefret eder. Türk halkı emperyalist BOP projesi gereği, Araplaştırılmak istenmektedir. Felaket başa gelmeden, Türkiye'mize, Türkçemize, Laik Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Yoksa bunların ülkeyi götüreceği yer belli! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷 Yazar: Asım Kemal Güner |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2025 Saat 22:02 |
|
AYDINLIK NASIL ORTULUR
Karanlik asildir aydinlilk tali Sevad birincildir beyaz ikincil Sıyah primerdir ak semonderdir Önce cahillik gelir sonra âlimlik Başta dalalet bulunur hidayetld bundamn kurtulunur Zulum bulunmasaydi Hakk ve adalet bilinmezdi.. Zillet olmasaydi İzzet bu kadar şerefli ve haysiyet onurlu olmazdi... yani olanlar olmasaydı olmasi gerekenler olmazdi ac olmasaydin doymazdin boş olmasan dolmazdin tok olmasan siçmazdin kirli olmasan temizlenmezdin çirkinler olmazsa guzeller bilinmezdi guzelleri kötulugu ve kancikligi olmasaydim cirkin iyiler anlaşilmazdi.. hasili kotuluklerden iyiliklerin iyiliklerde kotuluklerin çıktigi bu ZAMAN makinesinden.. sonunda saglam ve saglikli olarak çikmak.. iyi ya da kotu olalim hepimjzim ortak derdidir. Bundan dolayi kisilere degil olaylara ve son ućlara bakalim Sonućta baris gelecekse savasi da göze alalim.. lakin savaş barisi getirmiyorsa bunu sürdurmenin bir yarari ve anlami bulunuyor mu ? Şimdi YAKINICILAR'dan şeytanliliklarini sergiliyerek bunca iyilikleri ve guzellikleri gızleyerek sagcilar solcuları solcular sagciları sosyalistler sosyal demokratlari sosyal demokratlar sosyalistleri laikler dindarlari dindarlar laikleri suçluyorlar. SOLDAN ve SAĞDAN bu müştekiler toplumsal değisime ulusal uzlaşmsya yerel birliktelige bolgesel berabeige kuresel barisa KARŞI ÇIKTIKLARINDAN Kişisel cirkinlikleri abartiyorlar. Bireysel kötulukleri buyültuyorlar gundeme getirererek çağimizdaki güzellikleri ülkemizdeki iyilikleri örtüyorlar. Zaten her şey guzeldir. Ya doğdudan güzel ya dolayisiyla guzeldir. Karanlik maranlik bulunmuyor bu bizim maraboglulugumuzdur. osmanziya yontembilim.com 22.12.2025 gebze 00::02 Revizyon
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 23-Aralık-2025 Saat 00:15 |
|
Sefa SEZEN yazdı
Herkes elayı paylaşıp yazıyor atıyor tutuyor. Mata Hari (7 Ağustos 1876, Leeuwarden, Hollanda - 15 Ekim 1917, Vincennes, Fransa), I. Dünya Savaşı döneminde dansçı kimliğiyle Alman İmparatorluğu adına casusluk yaptığı iddiasıyla tanınan bir figürdür. Mossad tipi iş bu. Bakın görün nerelere evrilecek.. (Epstein davasına benziyor. Bu şekilde trup dahil ABDdeki politikacılar esir alındı, sessizce İsraile itaat etmek zorunda kaldılar.) dedim ki: LEGAL işler ve ILLEGAL işler Bu ikisi arasında da GİZLİ ÖRGÜT olan istihbarat servisleri yer alır. Şimdi bir oran düşünelim işler arasında.. Yüzde kaç legal.. yüzde kaçı illegal.. yüzde kaçı istihbarat ? Sanırım ekonominin yarısı legal yarısı illegal.. Keze politikasın durumu da bundan aşağı kalmaz. Öyle ise iki yıldan fazla süren KATLIAMIN anlattığı Bu yüzde elli ya da yarı yanın ötesinde yüzde yirmi yasal ve yüzde sekseni yasa dışı.. bu sadece bizim ülkemizde değil.. dünyada böyle.. şehirlerde dikilen gökdelenlere bakıyorum.. bu bana bu fikri veriyor. Ekonomi böyle Politika böyle Peki sosyal ve kültürel alanlar nasıl ? Silah ticareti.. seks ticareti.. din ticareti.. Bunlarda büyük bir yekun tutuyor.. Sıkı durum: Dünyanın zenginleri kimler ? SANAL DÜNYAYI işletenler. Teknolojinin insanı giderek DOĞA'ya yabancılaştırması.. İdeolojinin insanları giderek birbirine UZAKLAŞTIRMASI.. boşuna değil. Bir sene değil tam 16 sene.. insanlar yazdıklarına neden tepki vermiyorlar.. Çünkü ciddiyet.. samimiyet.. safiyet.. hasbiyette büyük kayıp var. Müslüman ve mason ve marksist olmaktan önemli hale geldi İNSAN olmak. Bunun farkındayız hepimiz fakat ifade etmeye cesaret edemiyoruz. Çünkü tribünlere göre konuşmak olan RİYA.. rüyeti.. rüyayı ve re'yi fersah fersah geçti.. ilimde bu böyle.. ya iradede de ? DERB.. debr.. dekr.. derk.. kilometre.. kilometre geçti.. şimdi diyecekler ki ne demek istiyorsun ? Kendini göstermeye o kadar alışmışsınız ki bir tür başkasını göremiyorsunuz. Diyorum size işaret parmağımı uzatarak.. ne yazık ki üç parmağımda bana uzanmış vaziyette.. Baş parmak mı ? Zatene balık baştan kokar. LAYK yapa yapa kendimizi unuttuk. 22.12.2025 21:31 Saygılarımla osmanziya yontembilim.com ![]() Düzenleyen osmanziya - 23-Aralık-2025 Saat 00:19 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|