Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: GERCEK nedir ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 5165

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: GERCEK nedir ?
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:40
https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3029

Gerçek nedir ?

Somut mu soyut mu ?

Bunu şöyle de diyebiliriz:
GERÇEK olan mı doğrudur
yoksa DOĞRU olan mı gerçektir ?

Ya da şöyle konuşabiliriz:
EVREN olan mi insandır
yoksa İNSAN olan mı evrendir.

Ya da şöyle düşünebiliriz:
ERKEK ya da insan EVREN'in gölgesi midir
yoksa KADIN ya da evren İNSAN'ın gölgesi midir ?

YBA der ki
sağlam bilgi hem gerçek hem doğru olmalıdır der
ve bunun koşullarını ve kurallarını kırk yıldır
arar.. anlatır.. açıklar.

Amma kime ?
Gerçeği gerçekten arayana..
Bilgilerini başkasını öğretmeye ve satmaya kalkana değil
Sağlam ve sağlıklı bilgi ve değeri öğrenmeye çalışana..

Her ne ise..

Burada yazılan günlük dilin düz yazısından ziyade buraya ziplenmiş.. zip dosyasındaki 78 TABLOYU versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru.. vakit ayırıp emek harcayarak imgelediğinizde ve irdelediğiniz konuya daha iyi kavrayacak ve anlayacaksınız düşünürseniz..
İnşaallah.

0Z0 17.06.2026 üçyol izmir 02:28

Geçen gün bir kadın nasıl örtülür konusunda bir yazıyı paylaştım.. bir sürü katılan oldu.. ilmi ve felsefi konuları paylaşıyorum.. itibar eden olmadı.. gerçek gibi soyut bir konuyu burada paylaşmamın nedeni çalışmayı siber uzaya yerleştirip onu geleceğe göndermektir.

ABİ ÇOK TUZ KATIYON YEMEK YENMİYOR
Tuzlu ve kapali yaziyi sevenler tatliyi pek sevmez..
tatli ve açik yaziyi sevenlerde tuzluyu..
ancak işin dogrusu orta yolu bulmaktir.

Sadece YARATILIŞ ya da EVRIM.. eşya ve eşhasi anlatmaya yetebilir lakin açiklamaya yetmez. Dili bilmen konuşman için kafi gelebilir fakat din olmadan anlaman olasi degildir. Çünku dili konuşma ve dini anlama DUŞUNME denilen soru ve sav ile kanit ve yanit arama ve bulma etkinliği ile gerçekleşir. Bununla bilgi ve deger taşiyan sözlerin sağlam ve sağlikli olup olmadigini test ederek tezleri
kurallar ve koşullarla bir araya getirebilir..
kurallari dualite ve kontra yasaklardan..
koşullari parite ve anti yasalardan..
Yasaklar ve yasalari unite ve monite yataklarda uyutabilirsin.
Aksi halde dilsiz ve dinsiz ve dunyasiz uyanman ölümle olacaktir.
Bunun kapali oldugunu biliyorum. Lakin sen toptan kabul toptan red politikasi ile yaziyi tamamen siliyorsun.. yazidan anladiklerini eleştirmek anlamadiklarini sormak..yoluna gitmiyorsun.
Yaziyla degil benim yayin politikamla ilgileniyorsun.. bu konuyu da durmadan dillendiriyorsun.
Bende gerekcemi kac kez soyledim..

Yıllardir ezberledigimiz sözleri ve bilgileri ve degerleri omrunu sonuna kadar da yineleyebiliriz. Bu ne seni ne de beni başarili kilar. Ancak anladiklarimizi eleştirir ve anlamadiklarimizi sorarsak.. yani birbirimizi dinlersek o zaman yeni sozler.. bilgiler ve değerler ogrenebiliriz.
Hiç bir dinin tarihi TEMIZ degil.. bu nedenle din gibi dindarlarda captan düstuler.. lakin en yuksek yarar TANRI en buyuk çikar AHIRET ile akillari ortulmuş ve kalbleri   korelmis DINDARLAR goremiyorlar belki Aziz olan TANRI da onlardan yuz cevirdi.. iti ite kirdirip intikmani aliyor ve bunu bilim suresi aliimran ve hukuk suresi bakara nin tam ortasi aliimranin baş sayfasinda 4.cu ayette buyuruyor.
Din savaşlari dinsizlerle degil dindarlarin dindarlariyla olan tahammulsuzluk ve acimasizligiyla ilgilidir.
Dedigim gibi bilim ve dinden.. bilgiden ve degerden.. duşunceden ve anlamadan ve inançdan yoksun halki.. bilimcileri ve dincileri
Kullanan masonlar ve marksistler halki birbirine dusman ederek kuresel efendilerin piyonu olurlar.
Akılli olan başkasini duzeltmeye kalkmaz.. kendini degiştirir ve geliştirir.. kendini gosterme yerini kendini kurtarmaya.. benini gerçekleştirme yerine gercegi aramaya başlar..
Buna ikna olmuşsa.. çok yonlu ve yanli konular ve alanlar ve katmanlar için biçilmis kaftan YBA in hizli anlam surucunu ogrenerek ve ögrendigi anlam surucusunu analitik duzlem anlatim aygitini kullanarak ve YBA anlam surucu ve anlatim aygiti ile elde ettigi tablolari kullanip sav ve soru arama ve yanit ve kanit bulmada onu mental virtualitesinden   yararlanarak vital aktualitesinde sorunlari çozme ve konulari aydinlatma kedilere yardimci olmayi surdurur.
Beşerin kuvvei şeheviyesi ve gadabiyesi.. yani orta beyin kedi kopek beyni olan limbik sistem serbest kaldı.. terbiyesizlik ve şiddet engellenemiyor.. hukuk ve yasa ve devlet etkisini yitirdi.. kuresel efendiler her şeye hâkim.. bireyin yapabilecegi fazla bir onlem kalmiyor.. herkesin etkisi.. yapabilirse.. ailesi kadar.. yapay zeka kontrolu ele geçirirse yapilabilecek fazla bir sey kalmayacak.. bende bulabilecegim bir kaç kisiye umut bağladim
Zaten dunya bir sen varsin etrafindaki kraliçen bile figuran. Seni razi etmişse kurtulur lakin senin kurtulusun belli degil.. çunku sen kralsin. Krallar zor kurtulur.. etrafa ettigi zulumler onu batirir. Beşeriyete yeni bir çozum.. insaniyete işe yarar çare.. islamiyete guzel bir örnek birakmamişsa TUKETICIDEN başka bir sey degilsin
Tablonun ustundeki böcek.. uretici mi tuketici mi ?
Çocuk yetiştirci.. fakat asil uygarliga katkida bulunan.. egiitim de ve yönetimde çozum değiştiricidir.
Işler neden bizim bildigimiz gibi gitmiyor diye SORUNDAN yakinanlar.. ÇÖZÜM ve ÇARE yuklenici olamazlar..
Ekonomik ve politik güç her sey degildir amma bir seydir.. nedir o.. askeri gucu hazirlar...
Sosyo kulturel gür her şey degildir amma bir şeydir.. nedir o.. aristotratik gücle hazirlanir.. Aristo nun yetisdirdigi iskender.. 10 yilda akdenizi yunan golu haline getirdi..
Her cemal ve kemal kendini gormek ister der imami Nursî.. amma bu mésru ve makul ve makbul olmali.. Yaratanin verdigi baldiri ve bacaği.. kolu ve pazuyu degil urununu ve eserini gostermeli..
Tablo..
kendini gösterme.. başkasinı HIZMET ve HIMMET için..   gör.. diyor..
Keza beni gerçekleştirme.. gerçegi ara.. diyor lâkin kemalat ve faziletini sergilemek yanliş ve haram degildir.
Sonuçta.. KALITELI mal ve hizmet sunmada.. kendini gosterme ve başkasıni görme.. KARAKTERLI fazilet ve kemalat sermede.. benini gerçekleştirme ve gerçekligi arama.. meşru ve makul ve makbul bir şekilde saglanacaksa
Bu sunum ve serimin kıstaslari.. kriterleri.. ölçütleri nedir ?
İşte bunu HAKAIK dizinindeki tablolarla anlatmaya çalıştım.
Osmanziya
Yontembilim.com
17.06.2026 üçyol izmir 01:10

20260617_013300_GERCEK.zip

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 02:08
usul esasa mukaddemdir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma