Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: ogrenme ve bilgi edinme Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 5327

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ogrenme ve bilgi edinme
    Gönderim Zamanı: 15-Ağustos-2026 Saat 17:56

GDDY ile yazilmadigi için dediklerimi ogrenemezler.. ögrenmezlerse beğenmezler beğenmedikleri için peşinden koşmazlar. Yazilari begenilen ve ögrenilen ve okunulan GDDY ni kullanan biri olsaydim bu ışlerle uğrasmaktan YBA ortya ćikaramazdim.

Bu da benim üstad ya da hoca olarak binlerce üstadın ve yüzbinlerin hocanın yaptiklarini neden yapmadiğimin açiklamasi olur..

Eğer aksi olsaydı YBA in bicimini inşa etmek için içerik sunumumu terk etmeseydim asla yöntembilimsel analizin yeni tekniği ve kapsayici ýontemi ve ozgun dili ortaya çıkmazdı.

Bununla beraber sıradan bir hoca gibi birisinin YBA biçiminin öğrenilebilmesinin yoluna açabilseydım.. bu günkü durama düşmezdim.

Ancak öğrenici olmak başka öğretici olmak başkadır.. öğrenci olmanın ve öğretmen olmanın birbirinden başka olduğu gibi...

Ancak kendilerinin kendi bilgilerini edinebilmeleri için YBA ögrenmeleri gerekir mi ?

Hayır ! Bu zorunlu ve gerekli değildir.

Ancak onun hizli anlam surucusü bulunduran tekniği
ve kolay anlatim aygiti barindiran yontemi
ve analitik duzlem olan mutfaği.. hafiza tenceresini yararlı ve zeka kaşigini verimli kullanmak için birebirdir.

Bu bıçim ve içerik konusundan araç ve amaç yani vasita ve gaye konusuna atlayacagim

Dil ve din.. eskisi mi daha kaliteli yoksa yenisi mi daha kariyerli.. buna kesin yanit veremeyiz.. ancak dil bir alettir.. onu karakterli kullanan hem kendine bir deger katar hem dili genişleterek ve geliştirerek ona bir değer katabilir.

Dil bir alette din bir alet değil mi dir ? Evet o bir alettir.. hatta dili kullandığı için biraz da kompleks ve sofistike bir alettir. Öyle ise dili ve dini kaliteli kullandığımızda hem onlara hem kendimize bir değer katarız.

Dil ve din bir alet olduğu gibi bunlarda inşa ettiğimiz kültür ve dünya dahi hedef ve gayelerimiz için bir alet ve aygıt ve cihazdır..

Size bunlardan daha kopmleks.. sofistike.. spesifik bir alet söyleyeyim mi ?

Benimiz ve kendimiz ?

Maalesefi bu ikisini öyle hor kullanıyoruz ki ne kendimizi memnun edebiliyoruz ne de başkasını...

15.08.2026 üçyol izmir 21:01
Saygılarımla

0Z0
yontembilim.com

Not: Eleştiri gelmeseydi duzeltmezdim.

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 00:45
usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:42

ARAma ve BULma.. kaybetme ve bulma.. aramadan bulma.. dışinda bulma.. içinde bulma.. bulma o kadar bol ki.. ancak bulmalarin en ilginci bilmedir. Kaybettigimi sandiğim filmlerimi 3 yil sonra buldum.. Neyseki kaybettiğimi sandiğim kitabim ilginc bir şekilde 3 gun sonra buldum.

Arama
VE
Bulma

Soru ve sav ile ARAMA
ve
Yanıt ve kanit ile BULMA

Arama ve bulmadan daha önemli ve değerlisi arayıp buldugunu OLMA...

Aramak kolay degildir
Bulmak zordur.
Olma hepsinden zordur.

Anlam kolay degildir.
Anlam zordur.
Anlatim hepsinden zordur.

Düşünmek kolay değildir
Anlamak zordur.
Inanmak hepsinde zordur.

Beşer olmak kolay degildir.
Insan olmak zordur.
Islam olmak hepsinden zordur.

Bununla beraber butun zorluklar kolayliklarin kapilari.. ara yüzleri
ve A R A T I C I LA R I dırlar.

0Z0
yontembilim.com
16.08.2026 ucyol izmir 01:37

usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 03:12

GÜÇ üçtür ekonomik ve politik ve askeri..
GÜR üçtür sosyal ve kültürel ve aristokrası..
İŞ'in bir tarafı güçtür bir tarafı gür..

İDEOLOJİLER de üçtür

Uluslar arası ana akımlar olan dindarlık ve masonlar ve marksizm

Bunlarında üç kademesi bulunur.

Kültürel
Siyasal
Askeri

Bunlarında üç rengi bulunur

KANAATKAR
SAN'ATKAR
KİNDAR

Kanaatkar insanları etrafa fazla bulaşmaz.. işinde ve gücünde.. geçiminde ve seçimindedir.

San'atkar insanları edindiği meslek ve san'at ile toplumsal üretime ve toplumsal tüketime katkıda bulunur.

Kindar insanlar ise bununla yetinmez katıldığı yeşil ve mavi ve kızıl rengin artması ve parlaması için karşıt renklerle uğraşmaya başlar.. taraftarlık aşırılığı çağdaş olanaklarla parlatılmaya çalışılmaktadır. Yakındıkları olumsuzlukları kendileri yaparlar lakin farkında değildirler. Bunlar partilerine paravana ve ideolojilerini paratoner ettikleri ortak insanı değerlerin.. dilin ve dinin gelişmesi.. emeğin ve özgürlüğün korunması için.. değil.. gayrı meşru ekonomik çıkarlarının korunması ve yasa dışı politik yararlarının sürdürülmesi içindir.

Şimdi ülkemizde bunları kışkırtarak bosnanın, ırakın, libyanın ve mısırın ve suriyenin ve filistinin başına gelenleri bizim başımıza da getirmek istiyorlar.

Bundan sonra anlaşılıyor ki kültürel ve siyasal ve askeri   KİNDAR dindarlık ve KİNDAR masonluk ve KİNDAR marksizm.. böyle birbirini yiyecek.. böylece dünya küresel efendilerinden kurtulacak.. çünkü bunlar olmayınca halk ve küresel efendiler karşı karşıya gelecek.. işler daha olay yürüyecek.

İnsanların birbirine hasım olmasının sebebi ekonomik çıkarlarının ve politik yararlarının birbirine ters düşmesidir. Düşebilir.. ancak aralarındaki sorun yasal ve hukuki yollarla çözülebilir. Ancak çıkar gayrı meşru ve yarar yasa dışı olunca husumet kindarlığa ve düşmanlığa dönüşür.. kuvvetli olan HAKKA yönelmek yerine gücünü güvenerek zayıfı ezer.

Zaten ekonomik ve politik ve askeri gücüne güvenen iktidar bir süre sonra zehirlenir.. gücünü korumak ve eğemenliğini sürdürmek için kuvvetin ve kendi gücünün çare olacağını sanır. Kısa vadede bu çare olur.. ancak uzun vade dünyaya KÜLTÜREL güçleriyle parsellemiş budist, yahudi, hristiyan ve müslüman dindarlardan KİNDAR olanlar boş durmazlar.. bunlardan daha zayıf olan marksist KİNDAR olanlar ise bunlara karşı çıkmaya çalışırlar. Öysa en güçlü dindar ve zayıfa en kindar olan MASONLAR ise şirketlere ve partilere sindirilmiş hakimiyetlerini yitirmemek için kindar dindarları ve marksistleri birbirine düşürmek için saman altından su yürütürler.
Ancak sonuç değişmez.. uzun vadede iplikleri pazara çıkar ve sanıldığı gibi KÜLTÜREL güçleri ve zenginliklerinin bulunmadığı anlaşılır. Bu gidişle çok değil.. üç yüz yıldır sallanmaya başlayan 3000 yıllık saltanatları elli yıl içinde bitecek. Çünkü onlar Tanrı öldü diyerek İNSANLIGI inşa etmeyi bıraktılar.. Tanrı’ya düşmanlığı insanlık sandılar ve insanları bozmaya başladılar. Bundan sonra ekonomik ve politik ve askeri gücün yükselişi değil sosyal ve kültürel ve aristokratik gürün yükselişi başlayacak.. dil ve din ve kültür kodları ve modları ve nodları yenilenecek. Yeni bir dünya başlayacak.. orada insanlar ve islamlar birlikte yaşama başlayacaklar.. İnşaallah.

Peki insanlık nedir ?

Sen hiç bunu düşündün mü ?

0Z0 yontembilim.com

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 03:46
usul esasa mukaddemdir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme