Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: KANI(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4038

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

bullet Konu: KANI
    Gönderim Zamanı: 20-Mayıs-2011 Saat 12:00

KAPTANIN SEYYR DEFTERY

Yyldyz Tarihi 4.3.

KANI dizini içindeki dosyalar

http://www.mustafabugucam.com.tr/merkez.html

Meramymy ifade etmi?im yirmi yyl önce.. be? yyl daha eklesen çeyrek asyr eder..  ortaya yöntembilimsel analizle analitik düzlemin MANTIKSAL VE METODYK  kullanymyny  ö?renen, aly?an ve yararlanan  nicel ve nitel olarak yeterli bir kitle  olu?turamadym amma kendimi buldum ancak.. demek bende bu i?i yapmaya yetecek bir yeterlilik yokmu?.. her ne kadar  kendimi buldum desem de tam “kendim” de?il kendimin gölgesinde beliren insan olur bu ancak…

Ynsan  örgüler ve örtülerin perdeledi?i gölgelerdeki görüntüleri imgeleyerek.. hayalden bir ilim sanarken; sany ve sayylarynyn kurgulady?y ve kylgylady?y  kuruntulary irdeleyerek.. vehimden bir  irade sunarken bilmek ve istemek ekseninde türlü cambazlyklar sergiler.

Sonunda sanylan ve sunulandan  anlady?y ve inandy?y bir (ikincisi varsa bu bir ku?ku olur, vaktini geçirmi?se ke?ke olur ve kendini a?yyorsa ?a?ky olur)  kanyya ula?yr.

Gönül ister ki bu cambazlyklary merak edenler hemen bu  KANI  dizinindeki dosyalara baksynlar, dosyalardaki tablolaryn kutular arasynda gerilen iplerde yürüsünler ve do?rudan do?ruya bu cambazlyklary ya?ayarak görsünler.

Daha o kyvama gelen bir kavm olu?turamadyk ama AVM’lerinden kellesini kurtarabilen kafalar ba?laryna gelecek gelmeden önce beslenme arasynda seslenmeye vakit bulmaya çaly?malylar.

Y?te bunlaryn ba?ynda ben kendimi buldu?umdan  kavmyny bulamamy? bir rasul yani kapysyny bulamamy? bir postacy gibi, analitik düzlem levhalary arasynda,  avare avare dola?yyorum. Ben mektup muyum yoksa mektubu götüren postacy (ayna) myyym daha ayyrt edemedim. Mektup nesnedir, postacy (ayna)  ise kimsedir. Nesneyi ve kimseyi fark etmek kolayda postaly ve postacyyy ayyrt etmek zordur. Sadece yöntembilim portalym var ve burada gördü?ünüz gibi tablolar aynalamakla (örmekle)  me?gulüm.  Ayda ortalama kyrk dizin ve her dizin içinde yakla?yk bir düzineye yakyn tablo ile insan kainatynda yolculuk yapyyorum.

?imdi bu ifademe bakarak ?ifrozen te?hisi koymayyn.. nitekim koyanda oluyor amma çok ?ükür ben kendimi tanyyorum haddimi de biliyorum..  “Rasul” Allah tarafyndan GÖNDERYLEN peygamber demek.. Ancak Allah azze ve celle cami ve külli olan en büyük TEVHYD VE  TESLYM davasy için gönderdi?i  elçilerden ba?ka birde  ba’zy ve cüz’i davalary için dehalar da yaratyr yani gönderir ve bunlar vasytasyyla be?eriyete, medeniyete, bilime, hukuka, fenne ve san’at’a yön verir. Ben bunlardanym da demek istemiyorum. Ben en’inim yani “nun”umun ba?yndaki B’mi her zaman korumaya çaly?yrym.. Burada b’en’den maksat birinci tekil ?ahys ekidir. Yoksa  onun bir karalty olan özde?lik ve özgürlü?ün sany ve sayy’syndan ibaret geçici bir var olu? oldu?unu idrak ederim. Var sanylan ve sayylanlaryn ba?larynda gelen bu özgür ve özde? BENLY?YMYN gü'rünün ve de?'inin “öz”  olmady?y ortada iken nasyl b‘sine  “en” diyebilirim ?

Nefs'in gücünün ve ene'nin seçiminin sorumlulu?u ve yükümlü?ünden kaçmayan her ki?i, kimse olarak nesneleri ö?renen ve onlary kullanan yürüyen adreslerin bir kitapta  sayyly ve bir imamda syraly oldu?unu iyicene bilemese dahi yasaya aykyry davrany?larynda ve vicdanyna ters i?lerinde içini dolduran ve dy?yny  kaplayan ke?kelerin ve ku?kularyn karanly?yndan huzursuz olur. Ylgi, bilgi, sevgi ve ?a?ky ile sevinçli bir yolda HYÇ KARANLI?A DÜ?MEDEN yürümek herkese nasib de?il çünkü… güne? bazen do?an bazen batar bu dünya her gün olmasada.. açyk olsa bile hava bazen bulutlar güne?i perdeler.. bütün bu yürüyü?de nefis yorularak ve dinlenerek  dalgalanyr, ene gerilerek ve gev?eyerek titrer...

Yazmak istedi?im çok güncel ve edebi konular var.. dünyada öyle hyzly de?i?imler oluyor ki artyk bunun hyzyny yakalayamyyoruz. Paranyn ba?yndaki adam bir anda a?a?y dü?üyor.. Devletlerin ba?yndakiler pat pat a?a?y dü?erken a?a?ydakilere uymayan kafalarda tap tap yukary çykyveriyor. Bu nasyl cambazlyktyr aklym ermiyor.

Büyük devletlülerden isteyenler istenilenleri bir anda bulabilip anynda yukarydan bir bomba ile infaz edebilirlerken istenilmeyenler ancak on yylda bulanabiliyor.

Yani dünya yasal, normal ve  do?al dönmüyor…  yalan, anormal ve logal  dönüyor. Bu global-lokal (glokal) dünyada sorun küresel ise çözüm bireyseldir ve siz bir birey olarak bundan sorumlusunuz.. küresel ile bireysel arasyndaki bulundu?unuz ulusta toplumsal de?i?imi ulusunuzda gerçekle?tirmelisiniz. Bunun için kelam ve kalem ile salah ve silahynyzdan ba?ka aracynyzy yok.

Siz size uygun olanyny seçeceksiniz... 

Acaba bununla dünyayy  normale çevirecek gücümüz var my ?

Yoktur, ama gücün varsa kendini normale döndür.

Kendimi normlara, yasalara ve kurallara göre tamamen uygun olarak döndüremiyorsam demek ki toplumu ve ulusu, bölgeyi ve küreyi  hiç çeviremem.

Yapamam ama isteyebilirim. De?i?tiremem ama bilirim.

Ysteye-bilirim.

Y?te istemek ve bilmek arasynda cereyan edenleri bilebilirsek ba?ta kendimiz olmak üzere ba?kalaryny da düzeltmeyi isteyebiliriz.

Bilebilirsek isteyebiliriz, isteyebilirsek bilebiliriz…

Hangisinden ba?layalym istemekten mi bilmekten mi  ?

Ama ondan önce ?u çeli?ki var; kendini düzeltmeyenler ba?kalaryny düzeltmeye yelteniyorlar, e?itmeyi istemek ve yönetmeyi bilmek ve bunlary yasal ve yetkili bir görev olarak yapmak ayry bir olay, kendilerini düzeltenler ba?kalaryny düzeltmeye yeltenmiyorlar!

Ba?kalaryny yönetmek, kendini e?itmek demekse ya da kendini e?itmek ba?kalaryny yönetmek ise ve bu da yasal bir görev olarak yapylyyorsa, ana ve baba olarak, ö?retmen olarak, vali olarak, devlet ba?kany olarak, ba?kalary için çaly?makta bir sorun yok.

Amma bunun dy?ynda bir insan ba?ka bir insany ancak örnek olabilir, ö?üt verebilir ya da bir öneri getirebilir. Bu ba?kasyna yapylan  tavsiye veya ba?kasyndan gelen bir  tevkil (vekalet alma) dy?ynda ba?kasynyn i?ine müdahele etmek onun istemesinin özgürlü?üne kary?mak ve bilmesinin özde?li?ine bula?mak demektir. Çünkü zorla güzellik olmaz. E?itim ve yönetim i?inde kullanylan ödül ve odun dahi dolayly bir araçtyr. Do?rudan bir kary?ma anlamyny ta?ymaz. Zaten kary?sa bile özgürlükten aksülamel, özde?likten cevaby redd alacaktyr. Çünkü onlaryn özelli?i ve niteli?i kary?tyrmamak ve de?i?tirmemektir.

Düzeltirse ancak insan kendini düzeltir, de?i?tirirse insan ancak kendini de?i?tirir.. ba?kasy bu i? yapty?ynda ise yapylan i?, KULLANMAK VE  KANDIRMAKTIR.

Ynsanlar ticaret ve siyasetin hedefi olarak reklam ve propagandaya yani KULLANMAYA maruz kaldyklary gibi  fizik ve kimyanyn ya da psikoloji ve sosyolojinin hedefi olarak ta KANDIRILMAYA maruzdurlar. Elbette kandyrma ve kullanma tek tarafly de?il çünkü krallar ve köleler birbirine ba?ly ve ba?ymlydyrlar.

?imdi a?a?ydaki tabloda  hem ticaret hem siyaset, hem fizik hem kimya hem psikoloji hem sosyoloji tüm etkinlik ve ara?tyrmalaryn dili yani  linguistik alanda bir KANI olu?turmanyn mekanizmasyny göreceksiniz.

Acaba bu önerdi?im mekanizmaya onayladynyz my ?

Hele bir bakalym ve görelim diyeceksiniz..

eh o zaman bakyn, bende bunu istiyorum.

Sa?lycakla kalyn.

OSMANZYYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE

semantik / anlambilimsel / MAANΠ yetersizliklerim

için düz yazydan özür dilerim

YLETY?YM:

osmanziya@hotmail.com

osmanziya@yahoo.com

WEBLERYMYZ:

www.yontembilim.com

www.insan-bilim.com

www.osmanziya.com

www.mustafabugucam.com.tr

ÖBEKLERYMYZ:

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/

http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/

http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/

http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

NOT: Bu yazynyn telifi bir i?tir, tashihi bir i?tir, siber uzaya bindirilmesi bir i?tir, azarlanmasy bir i?tir,  pazarlanmasy bir i?tir ve bütün bu i?ler benim ba?ymda bir pi?tir, piçtir ve pu?ttur. Yani bunlary ba?ymdan olup onlary ?up, çip ve ?ip.. haline getirecek TÂLYP'ler buluncaya kadar dünyanyn TALYBAN'laryny kullanan ve TALEBELERY kandyran'LARDAN kurtulamayyz demek ben'e en demek anlamyna gelece?inden bu sözü hiç söylememi? sayynyz...    

Düzenleyen osmanziya - 20-Mayıs-2011 Saat 12:37
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03