Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım Skins Kayıt Ol Giriş |
Dünya | |
YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya |
Konu: açlyktan ölen yokmu? amma ?ekerden ölen çokmu?...( Kapalı Konu) | |
Yazar | Mesaj |
osmanziya01
Yönetici Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009 Konum: İzmir Gönderilenler: 381 Hak Puan : 10 Kidem : 7 OrtalamaHak : % 100 Irtibar :2 |
Konu: açlyktan ölen yokmu? amma ?ekerden ölen çokmu?... Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2012 Saat 12:26 |
Baktym kuru yazylar dima?y sarartyyor bari ya? bir yazy ekleyeyim de zihnimiz ye?illensin: Ali Demir karde?im göndermi?: Her doktor ö?rencili?i syrasynda Otto Warburg'un bulu?unu ö?renir. 1930'lu yyllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani sa?lykly bir hücreyi kanser hücresinden ayyran ?eyin ne oldu?unu bulmu?tur. Bu, o kadar önemli bir bulu?tur ki, Otto Warburg'a Nobel Ödülü kazandyrmy?tyr.
Otto Warburg'a göre kanserin bir temel sebebi vardyr. Bu da, vücudun normal hücrelerinin oksijenli solunumunun, oksijensiz -anaerobik- hücre solunumuyla yer de?i?tirmesidir. Warburg'un bulu?u bize ba?ka neleri anlatmaktadyr? Birincisi, kanser, normal hücrelerden çok farkly bir biçimde metabolize olmaktadyr. Normal hücreler oksijene ihtiyaç duyar; kanser hücreleri oksijenden kaçynyr. Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi uygulayan kliniklerde kullanylan bir yöntemdir. Bu bulu?un bize anlatty?y ba?ka bir ?ey de, kanserin bir mayalanma (fermantasyon) süreciyle metabolize oldu?udur. Kanserin metabolizmasy normal hücre metabolizmasyndan 8 kat daha büyüktür. Yukaryda söyledi?imiz her ?eyi birle?tirirsek ortaya ?u tablo çykyyor: Vücut, kanseri beslemeye çaly?yrken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çaly?yr. Kanser devamly açlyktan ölmenin e?i?indedir ve vücuttan kendisini beslemesini talep etmektedir. Besin alymy kesilirse kanser açlyktan ölmeye ba?lar. Tabii kendisini beslemek için vücudun ?eker üretmesini sa?layamazsa... Proteinlerden ?eker. Bu ziyan sendromuna ka?eksia (cachexia) denir. Ka?eksia vücudun proteinlerden (evet, do?ru duydunuz, karbonhidratlardan veya ya?lardan de?il de, proteinlerden) "glükoneogenez" (yeniden glükoz yapymy) i?lemiyle, ?eker elde etmesidir. Bu ?eker kanseri besler. Vücut sonunda, kanser hücresini beslemeye çaly?yrken kendisi açlyk çeker. ?imdi, kanserin ?ekerle beslendi?ini ö?renmi?ken, onu ?ekerle beslemek mantykly geliyor mu size? Yani karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak? Bugün, kansere kar?y uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (i?e de yaramaktadyrlar). Çünkü günün birinde birisi ?eker ve kanser arasyndaki ba?lantyyy görmü?tür. Bu terapilerde, karbonhidratlar bakymyndan zengin gydalara izin verilmez. Terapilerin hiçbirinde ?ekere de izin verilmez. Çünkü ?eker kanseri beslemektedir. Peki doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir? Belki doktorunuz kanseri tedavi edecek ki?inin siz de?il, kendisi oldu?unu dü?ünmektedir. Belki Otto Warburg'un bulu?unu duymu?tur ama geri kalan parçalary tamamlayamamy?tyr. Belki de beslenmeyle ilgili hiçbir ?ey ö?renmemi?tir. Aslynda 1978'e kadar ABD'nin resmi kurulu?laryndan biri, beslenmenin kanserle bir ilgisi olmady?yny iddia etmekteydi!!!! Kanser ve ?eker ba?lantysyndan haberdar olanlar ise, dikkate de?er terapilerle ortaya çyktylar. Bunlardan biri 'Laetrile'dir. Ka?eksialy hastalaryn yüzde 50'den fazlasynda glükoneogenez sürecini durduran hidrazin sülfat bunlardan bir di?eridir. Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alanynda bir "akylly bomba" üzerinde çaly?maktadyr. Akylly bomba diyebilece?imiz ilacyn üzerinde bir kaplama vardyr. Ylaç, vücutta oksijensiz bir bölge ile kar?y kar?yya geldi?inde bu kaplamayy üzerinden atar. Kanseri yok etmek için kemoterapiyi serbest byrakyr. Çünkü, vücutta oksijensiz tek alan, kanserli bölgedir. Kanser hücresini aç byrakmaya çaly?an besin terapileri de vardyr. Kanserin ne sevdi?ini bilen hasta, bunlary yemekten kaçynyr. Kanser, çi? yiyeceklerdense, pi?mi? yiyecekleri sever. Pi?irme i?lemi, besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmektedir. Bir de, kanserin ?eker sevdi?ini aklynyzdan çykarmayyn. Kanserinizi sevmiyorsanyz, onu beslemeyin! ?eker yerine tatlandyrycy kullanmak çözüm de?il ?eker yerine tatlandyrycy kullanmayy dü?ünüyorsanyz, ba?ka bir tuza?a dü?mü? olursunuz. Tatlandyrycylaryn da vücuda ciddi zararlary oldu?u, yapylan ara?tyrmalarla kanytlandy. Örne?in, Amerikan Gyda ve Ylaç Dairesi (FDA), sakarin içeren her türlü gyda maddesinin üzerine "Sa?ly?a zararlydyr. Hayvanlar üzerinde yapylan testlerde kansere yol açmy?tyr." ibaresinin konmasyny ?art ko?tu. Aspartam ve sükraloz gibi di?er tatlandyrycylar da yan etkileri nedeniyle uzak durulmasy gereken gydalar arasynda.
(Editörün notu: Ama maalesef hiç birinin üzerinde böyle bir ibare yok).
Kaynak: International Wellness Directory. Son iki yüzyyldyr ?eker tüketimi nasyl artty? Yngiltere'de 1815'de 5 kg cyvarynda olan ki?i ba?yna yyllyk çay ?ekeri tüketimi 1970'de 50 kg 'yn üzerine çykmy?tyr. 1 970-2000 yyllary arasynda ABD vatanda?lary önceki yyllara oranla yylda 100 litre daha fazla ?ekerli me?rubat tüketmi?lerdir. Türkiye'deki durum da artyk çok farkly de?ildir. Çocu?u ile büyü?ü ile çylgynca ?eker ve beyaz un kullanylmaktadyr. Bütün bu bilgiler kanserlerin niçin artty?yny göz önüne açykça sermektedir.
A?a?ydaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir; * Un ve ?ekerden kaçynarak insülin direncini yenin. * Hiçbir ?ekilde tatlandyrycy ve tatlandyrycy içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin. * Katky maddesi ilave edilmi?, paketlenmi? gydalary yemeyin. Ta? devri diyetini uygulayyn. * Bol taze sebze ve meyve yiyin. * Yeterli omega-3 alyn; ayçiçe?i, mysyr, soya, pamuk ve margarin gibi ya?lary diyetinizden çykartyn. Bunlaryn yerine zeytinya?y ve do?al hayvani ya?lary (tereya?y, iç ya?y ve kuyruk ya?y) yiyin. * Kefir, yo?urt, tur?u, sirke, nar ek?isi ve boza gibi probiyotiklerden (faydaly mikroplar) zengin gydalarla beslenin. * Özgür dola?an hayvanlaryn etini ve yumurtasyny yiyin. * Pastörize sütlerden mümkün oldu?unca kaçynyn. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünse manda sütü kullanyn. Süt yerine süt ürünlerini (yo?urt, peynir) tercih edin. * Günde iki di? sarymsak ve/veya 1 ba? kuru so?an tüketin. * Günde 1-2 tatly ka?y?y zerdeçal tozu tüketin. * Ye?il ve siyah çay tüketin (?ekersiz!!!! ). * Stresten uzak durun. * Yyi uyuyun. * Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun. * D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir ?ekilde güne?lenin ya da D vitamini takviyesi alyn. * Yeteri derecede egzersiz yapyn!!!! * Asla alkol kullanmayyn. * Y?lenmi? soya ürünü yemeyin. * Yemekleri geleneksel yöntemler (bu?ulama, buharda pi?irme) ile pi?irin. Turbo fyrynlar da kullanylabilir. * Hyzly pi?irme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayyplaryna yol açar; ayryca kanserojen olabilirler !!!! * Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalayly bakyr kaplary tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir. * Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayyn.
Prof. Dr. Ahmet AYDIN YÜ Cerrahpa?a Typ Fak. Çocuk Sa?ly?y ve Hastalyklary ABD Metabolizma ve Beslenme Bilim Daly Ba?kany
Bu belgeyi adresini bildi?iniz herkese gönderin, belki bir hayat kurtaryrsynyz. Ynsano?lunun en kötü 3 icadyny asla unutmayyn 1. Eroin 2. Atom bombasy 3. ?eker Dr. Ahmet ALTINER
Mehmet GÜL
|
|
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |