Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya | |
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4012 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 04-Ekim-2012 Saat 14:08 |
![]() ?u balyk yedirmek ve balyk tutmayy ö?retmek farky ya?amyma y?yk olmu?tur.. lakin balyk yedirmek kolay fakat BALIK TUTMA Y?YNY ö?retmek zordur ve üstelik te zaman ve süre alyr. E?er eliyle balyk tutmak ve tatdyrmak de?il zihniyle anlamak ve diliyile anlatmak söz konusu olunca bu zorluk ve süre oldukça ço?alyr. Ancak bu i?in onuru, pazary ve kazancy da ona göre artar. Aslynda insan Ö?RE-n-t-MEK zahmetine katlanyr yeter ki bunun GETYRYSYNY VE KAZANCI?I görelim ve gösterebilelim. Çünkü i?e yaramayan "i?"i anlamly bulmazlar ve yararly olmayan i?lerle u?ra?mazlar. Çi?, bile gübre olarak i?e yararken yöntembilimsel analizin i?e yaramady?yn dü?ünmek do?ru de?ildir. Anca i?e yaracak ve anlamly olacak yönlerini görmek ve göstermek KOLAY de?ildir.
Hem dünyada kolay olan ne var ki ? Balyk yedirmek bile kolay de?ildir ? Yedirmek için önce balyk satyn alacak parasy olmasy sonra onu ikram edecek gönlü bulunmaly insanyn. Ö?retmek için de önce ö?retmeye istekli ve hatta yetkili hoca olmaly sonra ö?renemeye merakly talebe bulunmaly. Ö?retmen ve ö?renci, bilinen birikime dayanan ve müfredaty planlanmy? konular içindir. Bir de bilenmeyen özgün yakla?ymlar ya da yeni olu?an ve yerle?en konular söz konusu oldu?unda Ö?RENME i?i zorla?yr, ö?retici aramak ve ö?renici bulmak güç olur. Yöntembilimsel analiz de böyle özgün bir yakla?ym ve yeni bir konu oldu?undan ona bir ÖMÜR adadym.. ve açykçasy tümcemin sonundaki birinci tekil ?ahys ekinin “M” sesinden de ku?kuluyum.. çünkü bu ömür MEYVESY, sadece benim malym de?il halkyn meksubaty ve hakkyn mek?ufaty ile tezahür eden bir miras ve hediyedir. Ben sadece bana verilen asude ömrü fil di?i kulemde de?erlendirmeye çaly?tym ve çaly?yyorum. Bu kendi türetti?ini kendisi tüketme ya?amymyn meyvesini saty?a ve üretime geçirecek ki?ileri ve olanaklary aramak için i?in reklam ve propa?andasyny yapyyorum. Sayyly nefeslerim sona ermeden de yöntembilimsel analizi ö?renecek, kullanacak ve yararlanacak dört be? genç Ö?RENYCY’ye emanet etmek muradymdyr. Belki onlardan biri Ö?RETYCY olabilir. Ö?renicilerin ço?u birden ö?renmek ve benim gibi bir ö?reticide hemen ö?retmek psikoloji ile hareket etti?imizden bu i?lerde bu güne kadar ba?aryly olamadyk.. ancak ço?u çözülmeyen sorunlara ZAMAN denilen rafa konulurlar.. umut, iyimserelik, beklenti, yazgyya inanç ve kadere teslim "m" ekinden ba?ka "n" ve "z" ekininde bulundu?unu gösterir ve onlaryn "naz"yny çekmek gerekir. Hakk hakkynda da sui "zan"da olmamak ve "niyaz" etmek lazym gelir. Biz bu nazar ve bu niyazla bu ö?reticilik yoluna NYYYET ettik. Sizlerde aslynda zor olmayan ve sürekli izlemesi zorunlu olan ve bu yüzden kolay olmayan ö?renicilik yolun niyyet ederseniz Yüce Allah bu niyetleri bir yerde bulu?turacaktyr.
Sa?lycakla kalyn.
OSMANZYYA Düzenleyen osmanziya - 04-Ekim-2012 Saat 14:31 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |