Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: azab Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2746

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: azab
    Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2015 Saat 16:43
AZAB
SERH dizini içindeki dosyalar

20151109_164148_SERH.rar



Azab.. acı veren bir deneyimi anımsatır.. hassasiyetin dış beş duyum ile aldığı haz ve TAT’ların olumsuz tarafı AZAB’tır. Külli nefsin zaikatülmevt.. her canlı ölümüz ZEVK edecektir.. diyor. Dış beş duyum.. kuvve-i basıra (görme-ışıtma), kuvve-i samia (işitme) kuvve-i şamme (koklama) kuvve-i lamise (dokunma) ve nihayet dilimiz ile tat almaya kuvve-i zaika denilmiş ve zevk sözcüğü de buradan türetilmiştir. Görme ve işitme uzak.. tatmak ve koklama yakın duyularımızdır. Bu dış duyumların en şiddetli ve yoğun yakın duyular ve özellikle TATMA (dilin) duyumu en belirleyicisi ve yönlendiricisidir.


Azab sadece dış beş duyunun hassasiyetiyle değil de iç beş duyunun hissiyatıyla da alınan acı bir tattır.. hoş olmayan bir duyumdur.. acıklı bir duygudur. Azab insanların korktukları durumların başında gelir. Korkutucu ve itici ve uzaklaştırıcı bir etkisi vardır. “AZB”.. acib bir duyum ve duygudur. Yakıcı asite KEZZAB derler.. manen yakıcı asite de KİZB (yalan) adı verilir. Kizb ve Kezzabın yani maddi ve manevi asitlerin götürdüğü dükkan AZAB dükkanıdır ki bunun ahiretteki adına CAHİM adı veriliyor.. ünlü CEHENNEM…


Her dükkanda çeşitli mallar bulunduğu gibi bu çarşıda da çeşitli dükkanlar vardır.. yedi tane olduğu söylenir.. ben bu çarşıdan ziyade bu dükkanda satılan mallardan söz edeceğim. Dört tanesini biliyorum.. başkaları da olabilir. Ancak bildiklerime koordine ederek bu iletinin dizininde analitik düzlemle yapılmış tablolarda sundum. Azab mallarının sözünü edeceğim çeşitleri:



AZAB-I AZİM… Kafirlerin satın aldıkları..
AZAB-I ELİM… Münafıkların satın aldıkları..
AZAB-I ŞEDİD… asrımızda en çok revaçta olanı.. belki benim ve senin satın aldıklarımızdan olabilir.. öylesine çok tutuluyor ki eski Müslümanların kalıntıları Yahudi ve Hristiyanlar… yeni Müslümanların uzantıları Sünniler ve Şiiler.. HATA’larımızın bedeli olarak elde ettiğimiz bu karşılıklar sanırım yoğun bir hassasiyet ve hissiyat acısı ortaya koyuyor ki bu şiddetle ifade edilmiş azab.



AZAB-I MÜHİN… mihnet ve imtihan acısı.. aşağılık bir azab. Kendisini ya da liderini ya da yolunu Kelamüllahdan yüce tutan ve Rasullullah’dan üstün bulan kalemlerin ve kelamların hakkettiği alçaltıcı bir acı bu.. Allah ve Melekleri nebisine salat ederken müminlere ne olmuş ki onun teslimiyeti ve islamiyeti içine girmiyorlar.. Allah’ı ve Rasul’ünü üzecek şekilde ümmet-i muhammede merhamet etmiyorlar. Kendilerini onların dışında ya da üstünde görüyorlar.


Bu gün Müslümanları eleştirirken çok şükür asla böyle bir duygu içinde bulunmadım. Sözlerim öyle anlaşılsa bile ben onlardan beriyim. Benim onurum Allah’a kul olmakta ve Rasül’üne ümmet bulunmaktadır. Fakat bizler öyle azab-ı mühine hakkedecek yanlışlar yapıyoruz ki bunlardan bahsetmeden duramıyorum. Kendilerini O’nun Rasulu ve Kitabıyle üstün ve onurlu görenler aynı zamanda yanlışlarını da görmüyorlarsa bu yanlış konuda uyarmak doğruyu bilenlerin üzerine düşen görevdir ve ben de onu yapmaya çalışıyorum.


Düşünmedikleri için uyarıyorum.. ilmi unuttukları için kızıyorum.. insanı dışladıkları için bağırıyorum.. insanın ve ilmen ortaya koyduğu kuvveti dışladıkları için öfkeleniyorum.. suçu sadece yahudide.. hristiyanda.. siyonistte.. masonda.. kafirde.. münafıkta.. müşrikte.. gördükleri ve kendilerine hiç bakmadıkları için acıyorum. 5000 sene geçmiş hala bir araya gelemedikleri için içim içimi yiyor.


Kalu beladan beri Müslümanız dedikleri halde tarihleri son islam tarihi olan 1436 yıl bildikleri için ve öncesini unuttukları için.. millet-i ibrahimi böldükleri ve ümmet-i muhammedi zora soktukları için.. bulundukları mezhebi dinin bütünü.. yaşadıkları hizbe sıratın tümü.. saydıkları için.. hakkı hakikattan ayıramadıkları için.. TERİKA’yı doğal ve normal saydıkları için.. VAHDET ve İTTİHADI aramadıkları ve sormadıkları için.. bende NİÇİN diye soruyorum..


Nedenin anlamı nedir.. niçinin amacı nedir ? Bilginin sağlamı nedir.. buyruğun sağlıklısı nedir ?


Diye onları DÜŞÜNMEYE davet ediyorum..


DÜŞÜNME için kolay bir dil.. rahat bir anlam sürücü ve ferah bir anlatım aygıtı  sunduğum halde neden elde etmiyorlar diye şaşkınlık için acıyarak üzülüyor ve öfkelenerek kızıyorum.


Ne kadar yoğun bir duygu.. ne kader kesif bir hiss.. ne kadar şedid bir azab değil mi bu ?



Peki bu yoğun AZAB-I ŞEDİD yarın ahirette ne kadar acıklı hale gelecektir ?



Sağlıcakla kalın.


OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim





20151109_164148_SERH.rar
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk