Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: GÜVEN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2699

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: GÜVEN
    Gönderim Zamanı: 19-Mayıs-2016 Saat 17:23
GÜVEN.. EMANET.. GARANTI...


20160519_172453_GUVEN.rar



Sosyalist Yazar Vedat TÜRKALİ'nin bir kitabı var GÜVEN.. kitabı okumadım.. fakat yerli ya da yabancı yazar.. kitabına bu başlığı vermiş hangi yazarı okursanız.. sanırım aynı mesajı alacaksınızdır; insanlar güvenilmezdir.

Çünkü en azından benim gibi kitabı okumadan hakkında hüküm vereceklerdir.. Rahmetli Uğur MUMCU toplumuzu bilgiye dayanmadan ve bilgi sahibi olmadan karar (hüküm) vermekle suçlar.. hatta çoğu zaman okumaksızın ve düşünmeksizin karar verebiliyoruz.

Bunun çeşitli nedenleri olabilir.. fakat bunların başında mahiyetimizde bulunan VEHİM ve HAYAL.. işleri kıyısından ve sürüşleri yüzeyden yürütmeyi severler...

Güven.. emanet.. garanti.. denilen olay hepimizin yakından bildiği bir hadisedir.. eğer bir olay herkesin bildiği bir olay ise vakıa ve olgu haline gelir.. bu durumda emanet olgusu.. daha bizim yaratılışımızda başlamıştır:

Yaratan zürriyeti ademin belinden çekti ve onlara sordu.. BEN SİZİN RABBİNİZ değil miyim ? Hiç kimsede ses yok.. bir ses BELA yani EVET.. dedi sonra derecelerine göre nebiler.. veliler salihler.. saidler.. şakiler.. günahkarlar.. kafirler.. münafıklar.. müşrikler.. tüm beşeriyet EVET dediler.

Tapılan yapıları ve kapıları açmak için bir EMANETİ tevdi edilmesini diledi.. dağlara arz etti.. titrediler.. yerlere arz etti.. korktular.. gökler arz etti alamadılar ve yüklenemediler.. nesneler almadı.. fakat kimselerden zalim ve cahil olan İNSAN aldı..
Bu emanetin başında olanın resmini buraya yapıştırdım.. belki garibinize ve ayıbınıza gidecektir.. ama bi hakkın Yaratan ve gerçekten Tapılan tanrı olan ALLAH çok şakacıdır.. Latifeler ve lütuflar ile bize gerçekleri “göstererek” yani görüntü.. gösterge.. görüngü ve gösteri ile ördürür ve öğretir.. resmi görünen emanetten (kutsal kaseden) başka ayrıca yaş-amı am-aç edinen biz us-lu canlılara çoğalma.. beslenme.. seslenme ve sevin programlarını yürütmek için ayrıca enaniyet.. hürriyet.. adalet.. iktisad.. ve sair nesnel ve kimsel emanetler verildi ki bunların toplamına şimdi "e-man" yani elektronik adam deniliyor.. ve bu adamın eline bir tıklayınca bir milyar kadın geliyor.. yani emaneti kötü ve kötüye kullanıyoruz.


Elbette dediğimi küçümser olabilirsiniz ancak bu iletinin dizinindeki dosyaları ve tablolara bakarsanız.. bunlardaki tümceleri ve kabloları okursanız.. bilgisayar ve internette alışveriş.. haberden sonra üçüncü sırada olan PORNO'ya mübtela olmuşu ve giderek hayvanlaşan bir beşeriyet ile karşılaşırsınız.. yani e-MAN...

hUMAN'ın e-MAN'ı... yani elektronik -adamın emaneti ve güvenliği.. gizliliği.. özelliği.. giderek kalmıyor. KARA ve PARA internet dünyasının kuşatması karşısında ne gibi çareler düşünülüyor.. bilemiyorum.. belki düşünenler bile bulunmuyor.. çünkü çoğumuz bireysel.. kişisel ve yüzeysel yaşıyoruz.


Güven.. güneşten sonra günün en kurtarıcı ışığı.. eğer bir gününüzü güvenilir bir şekilde geçirmişseniz.. kendinizi talihli insanlardan sayabilirsiniz.. bir ömrün her bir gününde güvenli olmak mümkün olmadığına göre.. her birimiz güvenimizi yitirecek.. yalandan.. yanlıştan.. yanılmadan.. çirkinlikten.. kötülükten.. aşırılıktan.. abartıdan.. sapmadan olabildiğince kaçınarak sonunda GÜVEN limanına demirleyeceğimiz bir GEMİ inşa etmek zorundayız.

Kendimiz güvenilir kılmalıyız.. atımızı güvenli kılmalıyız.. arımızı güvenli kılmalıyız.. adımı güvenli kılmalıyız.. olabildiğince.. yapabildiğince.. edebildiğince.. kurabildiğince.. kılabildiğince..

GÜven.. emanet.. garanti konusunda bir roman okumak.. bu konu dışında yüz kitap okumaktan iyidir.. ilmini ve emelini.. imanını ve amelini salih eden.. sabrı.. hakkı tavsiye eden.. bir insan olmak kolay değildir.. ancak bizim sınav ve yarışımız da bizi zorla karşı karşıya bırakır. İmamı Nursi der ki; güven konusunda hüsn-ü zan ve ademi itimat ediniz.. bu orta yoldur herkese kuşku ile bakmak ve herkese güvenmek arasında…

Onun için bir yakınınızdan dahi olsa para aldığınızda sayınız alınız sayınız veriniz.. paradan sonra insanın işi.. eşi.. onuru.. ırzı ve sairi gelir ki bu emanetler içinde dikkatli olunuz. Başınıza bir iş geldiğinde hiç kimseyi suçlamadan önce kendini yargılayınız. Kimse sana karış güvenilir olmak zorunda değildir lakin senin herkese karşı güvenilir olman gereklidir.

Bu iletinin dizininde insanbilimden islambilime giden tablolar var RİYA başlığı ile.. riyakar adam en başka kendinin kendini güveninin yani öz güvenini yitirir.. sonra diğerlerinin.. ancak RİYA nedir hiç düşündünüz mü ?

Her ne ise bu tabloları bir kitap halinde yazsa idim.. belki yazar olarak adımla ünlenirdim.. lakin ben güven yazarı olmak yerine güvenilir bir adam olmayı üstelerim.


Aslında doğru.. gerçek.. iyi.. güzel.. yararlılık.. yetkinlik dediğimiz pek çok değer GÜVEN dediğimiz yüksek birlik ve iyilik değerinin çeşitli görünüşleri.. bu yüzden güvenilir bir kadın.. pek çok güzel kadına tercih edilir.. güvenilir bir erkek.. pek çok iyi bir adama tercih edilir.. çünkü GÜVEN en yüksek güzellik ve iyilik ve yetkinliktir.

Allah bizi ve sizi O'na giden yoldan ayırmasın. Amin.

Sağlıcakla kalın.
Osmanziya 19.05.2016





Düzenleyen osmanziya - 19-Mayıs-2016 Saat 17:26
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk