Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: dil din ve kultur Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2859

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: dil din ve kultur
    Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2024 Saat 19:35
Yüksek dilim, yüce dinim ve yetkin kültürüm dedim.. ancak dilimin ve dinimin ve kültürümün "ad"ı söylememe gerek kalmıyor.. onlar kendini gösteriyor.. Kültürün olmazsa olmaz koşulu olan dil ve din her kültürde muhterem ve saygıya değerdir.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2859

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 00:06


[16:09, 05.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Dil fikri ve zikri kuşatan bir nesne.. farkinda olun ya da olmayın.. dunyanizi belirler ve dininizi tanımlar.

Kimliginiz onunla başlar kişiliginiz onunla biter. Sanki giydiginiz bir sag erkek ve/veya sol kadin AYAKKABISIDIR.

Dilin lafzinin tezekkuru ve ma'nasini tefekkurunun gittigi yollari sizlere göstermek istedim.. kiminiz dunyaya bulaşmış kiminiz dine yapişmis halde iraz ettiniz bu yuzden dediklerimi işitmiyorsunuz ki duyasiniz.

Kainat konuşur.. ben ona bakar konuşurum.. kainati ve insani KONUŞTURAN.. evreni evrimle buluşturan.. dogayı doneye.. doneyi doga ile kavuşturan.. elbette bir gun seni ben ile oluşuracaktir.

O zamana kadar bize düşen beni oluşturan saglam.. seni oluşturani saglikli kilmak için uzerimize düşeni yapmaktir.

Saygilarimla.. saglicakla kaliniz.

Osmanziya

Yontembilim.com
[17:32, 05.07.2024] Mustafa BUGUCAM: LAFZ ya hakiki ya da mecazi
MA'NA ya ismi ya da harfi
ZIKIR ya cehri ya da hafı
FIKIR ya afaki ya da enfusi
olarak kullanildiginda LISAN kali ve hali ve fiili kullanıminda muhatanim mutekelliminin MAKSADINI anlaması sorunsali dilin merkezi rolünu açikca gosterir.
[17:35, 05.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Lisan öğrenmek ve bilgilenmem içinde kullanilir.. düşünmek ve anlamak içinde kullanir.
[17:58, 05.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Lisan nasil kullanilirsa kullanilsin iki işlevi bulunur.. ya bir bilgiyi BELIRTMEK.. ya da bir buyrugu YAPTIRMAK.. belirtmek TESIR içindir.. yaptirmak TESHIR içindir. Elbette bu iki amaç ve fonksiyon dışında dilin tahiyye ve selamlama gorevide bulunur.
[21:20, 05.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Lisan sözcugunu ters çeviriseniz nasiL olur ? Yani Lisan nasili gosterir.. bir NESNEYI göstergeler..bir KIMSEYI gorünguler.. yani anlam ve amacin nedeni ve niçini gosteremez.. sadece nasil sorusunun kaç ve hangiye ilişkin sayisal ve sözel nicelikleri ve nitelikleri yanitlar. Gostergeledigi nesne ve gorunguledigi kimse hakkinda daha sofistike ve spesifik mantiksal ve matematksel diller gerekir. YBA bunlardan biridir.
[23:34, 05.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Lisan hal ve kal arasindaki bal'dir. Havlin ve kavlin arasimda fiil ise ise ŞERRE açilan kapidir. Hali muhali ve kalin makulu arasindaki mümkun bizim yer aldiğimiz FENOMENON   yan fâni dunyadir. Bu SEHADETIN mazisi vàki. atisi imkan şimdiki zamani muzari bir vucuddur
Lisanin bu uç zaman boyutundan söz etmesi akildan dolayi şuurun 5.ci boyutuma çikmasimdan dolayidir. Şuurun 4.boyutu zaman.. 3.cusu mekan.. ikincisi yuzey.. birincisi çizgi (hatt.. line) YBA bu boyutu sentetik.. analitik.. matematik olarak değil METODIK olarak dillendirir. 6.boyuttaki büyume dairei esbabadan dairei itikada ATLAMA ciheti imkandan ciheti vucuba YÖNELMEDIR. Akildan kalbe.. ilimden imana geçmedir.
[23:40, 05.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Sonuçta.. dunya kudret.. din rahmet.. kadin ilim.. erkek iradedir. Bunun için erkegin adaletini.. kadinin inayetini.. rahmetin hikmetini..kudretin izzetini göz ardi etmeyiniz.
[23:46, 05.07.2024] Mustafa BUGUCAM: Butun bunlardan dolayi "Tefekkur Şecere-i Tuba gibi tezekkur ise Firdevs-i A'lâ dir." Ali UÇAR

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk