Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: silgi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3284

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: silgi
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 07:08
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2497&PN=1

Ben dünyanının batınındayım.. batın ve iç yüz deyince EZOTERİK gizli ilimler ve sihir ve büyü gibi konular anlaşılır.. aslında bu alan bile zahir de birde bu altında altı bulunuyor.. aşağının da aşağısı oluyor.. aşağılık başka bir anlam.. alt yapı başka bir anlam.. yani KELİMELER ile bir yere varamazsınız.. ÇİZGİLERE inmeyince.. çizginin altında ne bulunuyor NOKTA.. ilmi bir noktadır cahiller onu çoğaltır.. olarak Hz. Aliye atfedilen bu söz'ün mecazi ve hakiki kullanımı ile harfi ve ismi anlamını bilmediğim gibi.. zikrin hafisini ve cehrisini de bilmiyorum fikrin afakisini ve enüfüsisini de.. bizim işimiz bilmek değil bilmemek.. yani cehalet.. bilmek ve ilim başka bir iş.. hatta irfan ve inkar da ayrı bir iş.. bütün bu iş'lerin içini ve dışını.. bilerek DE'mek.. düşünmek ve konuşmak.. ayrı bir san'at ve meharet.. bu da bizde yok.. a.ma s.ile tohum doldurmak gibi boş'luğa kelimeler doldurarak reklam ve propaganda yapmaktayız.. her şey yani iş ve nesne doldurmak ve boşaltmaktan ibaret gibi görünüyor aslında ve faslında vesileler isale ediyorlar.. biraz sonra.. nasip ise bu çalışmaya yükleyeceğimiz tablodan anlaşılacağı üzere SALAVAT-I TAYYİBE kapısına giden yolda.. SESLENMELERİMİZDEN öte bir şey bulunmuyor. Alıştığı günlük dilin yüz yani düz yazısının altına geçmek için YBA öğrenmek ve kullanmak ve yararlanmaktan başka yol bulunmuyor.

Osmanziya 26.09.2024





Sorun çözülur.. zaman değisir ve gelişir.. ve bu yuzden eski çozumler sorunlari çözemez hale gelir. Hatta bazen en buyuk sorun eski çözüm haline gelir. Bunu iktidar ve muhalefet ilişkilerinde gorursunuz.. ESKI standart ve YENI patent ilişkilerinde anlarsiniz.. yazilim ve donanim degisimlerine gorursunuz.. yaşli baba.. yaşli koca..gibi eski kurtlarin genç köpeklere maskara oldugunda anlarsiniz.

Bu gun tahtayi ESKI ve KIRLI silgi ile silerken beyazi daha fazla kirletirken bunu anladim. Bir sorunda yipranmiş ve hantallaşmis ve kabalaşmis eski çözumu kullanirsaniz.. sorun daha da buyur.. geleneklerin buyuk kısminin sorun çikarmasinin nedeni budur. Değisime ve yenilige direnen geleneklerin bazilari buna ragmen yine ayakta kalabiliyorsa bu onlarin ilke veya ülkü ya da doğma olmasindandir. Hatta zamani geldiğinde yeni veriler ve bulgular karşısinda doğmalarda yikilir.. geleneklerden geriye ilkeler ve ulküler kalir.

Bu gun baska bir olgu keşfettim; pezevenklik. Retorikle davasini hakli gosteren avukatlar..diyalektikle savini hakikatli gostermeye çalisan felsefeciler.. bu işlerin âlâsini yapan hocalar.. papazlar.. hahamlar. Çunku hepsi gunluk dili kullaniyorlar. Benimde gunluk dilin duz yazisini kullanip reklam ve propaganda yani retorik ve diyalektikle IŞIMI IYI yaparken PEZEVENKLIK yapiyorum. Ama bunun sonucunda ne oluyor.. kendimizi kandiriyor ve halki aldatiyoruz. Osmanziya






Cemadi cazibe.. hayati sariye.. şuuru ayine.. imanı kamile.. dort tabaka


sixali Abbasov kardeşimiz demiş:

Tam olarak bilemiyorum ama halkin bilik anlama kapaste seviyesi doqrulari tam cilpakliqiyla onlara soylemek belki sonuc etibariyla doqru olmaz belki zararli da ola bilir.
Doqanin yasamin kendisinde de buna benzer bir cok seyleri gore biliriz bir anda degil yavas-yavas sureclerle gelismeyle əmək vererek artik hazir olqun isləv bir vəziyətə yuksek bir kapasteye gələ bilir insanlar.
yani oyle bir durum yarana bilir ki artik insanlara yalniz doqrulari gerceyi soylemekden baska care yol bulamiyorsun.
İnsanlarin bu duruma gələ bilməsi icin cok uzun bir zaman ala bilir.
Saqolun hocam kendini elesdirmek her iyidin kari degil.











Bir yerde dediler:


Dedim:

Ar ve Ad.. AT'a bindirilmiş
Nesne ve Kimse OZNE'ye yüklü





25 09 2016

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 13:51
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3284

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 07:10



Burada ADA dizininin içinde AHSEN alt dizini bulunuyor.. ahsen alt dizininin içinde de KUTLE alt dizini bulunuyor.. dizinlerin içinde de dosyalar yani tablolalar yer alıyor..

20240926_071914_ADA.zip

Bu dosyalardan bazılarını buraya RESİM olarak yapıştırdım.. yani yükledim.








Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 07:20
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3284

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 07:46
Bu konuda Chomosky'nin söylediği şeyler bulunuyor.. bu konuda Popper'in söylediği şeyler bulunuyor.. ancak şu ŞEY'LER öyle karanlık ki bazıları bunları GDDY ile iğne ile kuyu kazarak ilerlerken bir önceki bir sonrakini ileri götürdüğü başka bir alanda yani BİLİM'de elde edilen hız ve kolaylık insanlara tesir etmenin ötesinde teshir etmeye başladı.. Kültürün olmazsa olan kökeni olan onun dil ve din bileşenlerinin BİLİME ve HUKUKA intikal ettiğini ve buna rağmen ısrafsız iktisadın ve zulumsuz adaletin gerçekleşemediğini göremediğimizden umudumuzu bilimin HİKMETE ve hukukun AHLAKA inkilab edeceği günleri bekliyoruz. Fakat biz beklemekle kalmıyoruz.. dilin ve dinin kökenine götürecek dil ve din ortasında bir teknik aramaya ve bulmaya uğraşıyoruz. felsefe ve ideoloji arasında bir yönteme çağırıyoruz.. sağ duyu ve sol görü mabeyninde YENİ bir DİL öneriyoruz. Bununda HAZIR açık ve seçik SEHİL yani anlaşılır metinler ve dersler sunan yazarlık ve hocalık ile yapılamayacağını biliyoruz. Çünkü bu güne kadar gelen EVRİM güçlü bir DEVRİM ile yeni bir YOL'a girmedikçe daha böyle bir yıldır süren KATLİAMLAR göreceğiz.. bizim sorunumuz GDD (Gizli Dünya Devleti) ile değil bizim problemimiz GDDY (Günlük Dilin Düz Yazısı) ile.. sorunları sorunsalları.. soruları ve sorusalları ayırt etmedikçe mes'ele hal edilemeyecek görünüyor. Saygılarımla Osmanziya

25.09.2024 09:33 üçyol izmir



Eleştiri ve tenkid AKLIN bir gereğidir. Bu demektir ruhun davranışına ve nefsin yaşantısına karşı çıkış başka bir iştir. Eğitim ve yönetim yapıp etmelerimizi yönlendirirken tesis.. tekid.. teyid gibi olumlu faktörleri kullanır. Yani bu işler YAPICI.. eleştiri ise yıkıcıdır.. diye düşünüyorum.

Eleştiri.. tenkid.. ele veriş veriştiri değilse her zaman iyi bir ilaçtır. Özeleştiri ise hepsinden şifalıdır. Ancak onun bile AŞIRISI tenkidi deva olmaktan çıkarır.






Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 07:50
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3284

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 13:52
Solda kuvvetin
HAKIMIYETI..

Sagda ayniyetin
ISTIKLALIYETI..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk