Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: duvar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4149

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: duvar
    Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2025 Saat 12:41

Duyarlik.. hassasiyet... kartalda akrebe.. cinden beşere... melekten ruhanîye.. türu.. gereği ve yeteri kadar verilmiş.. bize düşen aramak..

MERAK kapılarını aralamak..

MERAM örgülerini çözmek..

IŞK örtulerini kaldirmak..

YBA perdeleri açmak..

GDDY duvarlarini yıkmak..

amma YBA oğrenme ve kullanma ve yararlanma zincirleri kırmaMAk...

osmanziya 10.05.2025 12:07

Akıl bir örgudur..
Nefis bir örtüdür..
Ruh bir perdedir..
Kalb ise bir DUVAR.

Hepsi SIRRI gizlemek içindir.
Kainatin kapıları açik gorunurken kapalı.. insanın penceri aydınlik verirken karanlikta kalır.

Butun bunlari feth ederken nusretin.. felaktan felaka gecerken.. tahardan rahata yururken.. salahda halasa ulaşip yaptiklarinin ecrini yapadiklarinin necatinı alirken..
ÂLEMINI butun çıplakligi ile görursun.

osmanziya 10.05.2025

BILGI
soyut ve somu

DEGER
yarar ve çıkar

DÜŞUNCE
anlama ve kavrama

INANÇ
bağlanma ve güvenme

YAŞANTI
Ameliye sureti

DAVRANIŞ
Muamele şekli

GÖRÜŞ
Tarzı nazar

TUTUM
Tavri niyet

Bu sekiz sözcugun ne anlama geldigini biliyorsunuzdur.. bilmiyorsaniz ne gam.. sozluge bakip ögrenebilisiniz.. ancak burada benim tanimlarima bakarak degerlendirdiginizde.. özellikle anladiklarinizi eleştirip anlamadiklarinizi sordugunuzda durum değişecektir.. çünkü DÜŞÜNME ve tefekkur.. sizin fehim ve kavrama.. fıkıh ve anlama KAPILARINIZI açmaya başlamiş demektir.

osmanziya 10.05.2025 üçyol izimir 12:44

Düzenleyen osmanziya - 10-Mayıs-2025 Saat 12:45
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2025 Saat 12:51

Yerin altında duvarlar içinde bu mağaradan bir ışık sızıyor.. ışık diyor ki dışarısı var.. belki aslında içimiz ya da içerisi bir duvardır.. dışarıya bir ışık veriyor.. içeri ve dışarı.. içerisi ve dışarısı.. ışık ve karanlık.. perde ve gölge.. ışık ve aydınlık.. daha pek çok kelime ve kavram ve terim yani işaretler.. hatta delaletler.. hatta kuşkulu ÇAĞRILAR ve belirsiz DUVARLAR.. bizi bunalıma götürecek sorular ve sorunlar ötesi sorusallar içinde ezebilir ve sorunsallar altında ögütüp özümleyebilirler.. bunalımdan kurtulmasın yolu belittedir.. sorundan kurtulmanın yolu nasıl çözümse.. sorudan kurtulmanın yolu nasıl yanıtsa.. savdan kurtulma ancak kanıtıyla mümkünse.. bize düşende İMKAN'ın anlamaktır. Ben size İMKANI açmanın garantisini veriyorum.. ancak siz YBA öğrenme ve kullanma ve yararlanma yoluna girdikçe.. yol girmedikçe asla yönü de bulamazsınız.. yönü bilmeyenin nereye gittiği belli olmaz.

Yukarıdaki paylaşımları bu tabloda topladım.. zaten kelime kümeleri ile dolu tablolar canınızı sıkıyor.. bunların el yazısı ya da word dokümanı olmasının bir farkı yok diyebilirsiniz. Ancak bütün karmaşık tabloları yalından komplekse doğru yaptığım ve bunları da sizler izlemediğiniz için anlaşılması elbette kolay değildir. Hatta kendi yaptığım tablolar bile olsa onları karmaşık haline baktığında ben de birden anlayamam. Ancak siz kablolardan yapılan bu tabloları yalın halde iken izlemeye ve inceleme başladığınızda imgelem ve irdeleminiz size yardım edecektir.. biz bu imkanı dahi veriyoruz ve bu basitten komplekse olan olan dosyaları ZIP dosyası halinde sıkıştırarak paylaşıyoruz. Elbette merakı bulunan ve bilgisayarı bulunan bir kimse bunları makinesine indirerek inceleyebilecektir. Şimdi bu ZIP dosyasını da buraya yüklüyorum:
[07:38, 10.05.2025] Mustafa Buğucam: ilk defa bir SIKIŞTIRILMIŞ zip dosyası yükledim.. bilgisayarınız zip açma programı varsa.. KOSELER.zip dosyasını açabilirisiniz sanırım.

20250510_125024_KOSELER.zip

Düzenleyen osmanziya - 10-Mayıs-2025 Saat 13:04
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 15:25
MAGARA

Yerin altında duvarlar içinde bu mağaradan bir ışık sızıyor gibi görünüyor.. ışık diyor ki dışarısı var.. belki aslında içimiz ya da içerisi bir duvardır.. dışarıya bir ışık veriyor.. içeri ve dışarı.. içerisi ve dışarısı.. ışık ve karanlık.. perde ve gölge.. ışık ve aydınlık.. daha pek çok kelime ve kavram ve terim yani işaretler.. hatta delaletler.. hatta kuşkulu ÇAĞRILAR ve belirsiz DUVARLAR.. bizi rahatsız eder.

Hatta bizi bunalıma götürecek sorular ve sorunlar ötesi sorusallar içinde ezebiliriz.. sorunsallar altında ögütüp özümlenebiliriz.. işte bu bunalımdan kurtulmasın yolu belittedir..

Sorundan kurtulmanın yolu nasıl çözümse..
sorudan kurtulmanın yolu nasıl yanıtsa..
savdan kurtulma ancak kanıtıyla mümkünse..
bize düşende İMKAN'ın anlamaktır.

BELİT, imkanı anlamaktır.

Ben size İMKANI açmanın garantisini veriyorum…

Ancak siz YBA öğrenme ve kullanma ve yararlanma yoluna gelmiyorsunuz.
Bir yola girmedikçe asla yönü de bulamazsınız..
yönü bilmeyen de nereye gittiğini bilmez.

osmanziya 10.05.2025 düzeltme 12.05.2025

DUYUMUSAMA

İnsanin hassasiyet ve duyarliğına.. bilinen beş kapisindan çok çeşitli uyarılar gelir.. veriler ve gözlemler alir.

Bunun gibi hissiyat ve duyarlığınin beş kapısindan da turlu turlu duyurular alır .. ilkeli ya da ilkesiz yorumlar yapar ve ona gore çözumlar çikarir.

Bizim bu duyarlik ve uyarlimizin arasindaki duyumsamiz dahi hayattan şuura.. fark etmekten kadr etmeye.. dusunmekten ve anlamaktan inanmaya o kadar çok turlu ve çesitlidir ki bunlarla yapilan vaaz.. dilden dine.. eposdan mitosa.. hikayeden hakikata.. hurafeden ustureye kısaca edebiyattan histoire.. kiminin bir kulagindan girip digerinden çikmiş.. kiminin de nefsinin begenisine.. aklinin muhakemesine.. kalbinin sezinlemesine.. ruhunun esinlemesine yerleşmiştir.

Şimdi insan sorar.. bu malzemenin hangisi kendisinin hangisi başkasinin ?

Bunu KANT yapmiş.. teori aklin tenkidi ve pratik aklin tenkidi yapitlari ortaya çıkmış bu da iki yüz öncesinde resmi felsefenin zeminini oluşturmuştur.

Bu çalışmalarını da..   bana göre.. şu üç ünlü bildirisiyle özetlemiştir:
Anlamak, düşünmeye cür’et etmektir.
Şu iki şey beni ürpertir: biri yaldızlı gök diğer içimdeki ahlak yasası.
Kavramsız görüler kördür. Görüsüz kavramlar boştur...

Eskiden bizim sorunumuz bir söz insana mı ait yoksa Yüceler Yücesi’ne mi ? Şimdi sorunumuz üçleşti: Bu söz makineyi mi yoksa insana mı ait diye soruyoruz.
Saygılarımla osmanziya 12.05.2025 15:24

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 18:18
Bu gün bir SWOT analizi yaptım ve dedim ki " Yâ Rabbi ben düşmanlarımla başa çıkabilirim.. sen beni dostlarıma karış koru.Amin." Çünkü swot analizi yapacak ekibi ortaya çıkaramadım.

Fakat Rabbimizin rahmetinden umut kesilmez. Aslında bütün suçta kendimizdedir.. nefsine sâhib olmayan ve enesine hâkim olmayan bir ÖZNE illüzyona aid ve illüminasyona mahkumdur. Bir de dünyevi veya uhrevi bir inisinasyon içine girip inisiyatifini de yitirmişse.. instinktleriyle mutlu olmaktan başka yapacak bir şeyi kalmaz. Rabbimiz bizi acısın. Amin.

Osmanziya Osmanziyaoğlu 12.05.2025 üçyol izmir 18:17

Bu tablo otuz taneden fazla tablo çalışması ile elde edilmiş şemadır. Bu word tablolarını buraya zip dosyası halinde bindiriyorum:

20250512_191330_SWOT.zip

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 19:13
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma