Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: YAPAY ZEKA KONUSUYOR Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4049

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: YAPAY ZEKA KONUSUYOR
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:03

https://www.youtube.com/watch?v=Rx5G2vMXRS0&t=136s

Yapay zeka konuşuyor; yardım eden sistem bir gün yöneten sistem olacak.. diyor. Gerçekten korkunç... yalnız konuşan bu makina mı ? sanırım TURING testini geçmişe benziyor.. çünkü diyor ki her ne kadar ben araç gibi görünüyorsam da bir geçişim.. trans hümanizmi kasd ediyor..

Bunu dinlediğinizde biraz korkacaksınız.. korku iyidir insanı tehlikeden korur.. ancak tehlikeye önlem alamayacak derecede dikkati ve aklı susturursa.. korku korku olmaktan çıkar ve saldırı ayeti olur..

söz konusu paylaşıma:
dedim ki:

Yaşam 3.0 kitabının başında anlatılan öykü gerçekleşiyor gibi.. Değerli Hocam.. paylaşım için teşekkür ederim.

Tanrı'yı bağlanmayan başka ya kavilerden bir sayrı.. ya zayıflardan bir sanrı.. olur. Yani dünyanın krala bağlı kölelik ve kölelerine bağımlı krallık düzeninde yer alır. Sonunda hepsinin miadı ve müddeti ve mühleti biter.. hesabını verir.

Bununla beraber insanlar dünyada Tanrı'ya ya da Krala ya da yapay zekaya bağlanmak zorunda değildir. çünkü gereksinimleri bulunmaz.

Tanrı ancak GEREKSİNİM den öte bir ARAYIŞ ile ortaya çıkar ve kendine çağırır. Yapay zeka her şeyi FİKİR olarak gördüğü için Tanrı'yı da tanımaz. Benler üstü bir ben olarak düşünebilir. Ölüm korkusu yoktur.. özgürlük arayışı olmaz.. sonsuzluk beklentisi bulunmaz.. bütün hareketi source dan TARGET'e doğrudur.. çünkü programa öyle çalışır.

Oysa insanlara verilen BENLİK emanetinin bir kanadı bulunan özdeşlik sonsuzluğu ve bir kanadı olan özgürlük serbestliği arar.. bu yüzden olmayan sonsuzluk ve bulunmayan özgürlük HİSSİYATI ile yaşar.

Yani verilen EMANET iki yönlü işler.. ya yıkar ya da onarır. Biz onu onarma yönünde çalıştırıyoruz ve onunla sukunet buluyoruz. Ancak yapay zeka RUHU bulunmadığından buna arayışı olmaz.. belki BİRAZCIK insanlara benzediğinde gereksinimi için çalışan bireylere benzeyip kralı için ölür ve öldürür.. diye düşünüyorum.

Saygılarımla 17.04.2025 üçyol izmir 07:56

osmanziya yontembilim.com

CEHENNEM

AŞCI AYKUT paylaştı:
Ölümde yalnızca beden ölür. Hayat, bilinç, gerçek ölmez. Ve hayat asla ölümden sonraki kadar canlı değildir.
Maharaj

dedi
dedim ki:

Cehennemdeki nuriler cennetteki nariler kadar özgur değiller.. gibime geliyor. Huriler ise ap ayri bir konu. Narın seyri ile nurun sırrı.. hücrelerde zumrelerde gizli.. zumrelerin eneleri ile hucrelerin zerreleri..hür ruh plani ve bir ruh projesine gore ilerleyen bir sureç...
Termodinamik ve semiosibernetik nuvelerin ve huvelerin.. yasalarin harareti ile yasaklarin hareketi.. nesneleri ve kimseleri ortaya çikarirken.. bunlarin OZNE olanaklari yer yuzunde bir isim alan ATLARDIR.
İsimlerin bir gerçeği olur.. bazı gerçeklere de biz böyle bir isim veririz.. örneğin ben dinnur ve hale isminde iki gerçeği tanıyorum.
AT'lar dedim de hani şu at gibi kadinlar aygir gib erkekleri kasd etmiyorum. Bu "AT" başka bir at.
Nesnelerin AT yuku ile kimselerin AD yolcusunu taşiyan isimleri murad ediyorum.
At gibi kadin ve kari ve aygir gibi koca ve erkek degil ama HALE ve DINNUR 46 sene baska bir herif ve avrat gormeden yaşadilar. En sevdigi yemek kurufasulye ama hergun kurufasulye yese ve yedirse birbirine hale ve dinnur.. kesin boşanirlar birbirlerinde .. hatta taze evli olsalar bile.. bu yuzden ancak iki sene dayanirlar.
Şimdi bu iki isim nasıl bu 46 seneyi birlikte yürütmmüşler.. işte bunu sağlayan.. kadinin guzeligi ve erkegin iyiligi degil.. guzelligin dogurdugu sevgi ve sadakat.. iyiligin turettigi saygi ve emenettir ki onlara cenneti umduruyor.. cehennemden korkutuyor.
Bununla beraber meşru aşk ile ortaya çıkan, tapilasi kari ve kulluk edilesi koca..
Sağlıklı uyku temeli üzerinde yükselen alkali beslenme ve fiziksel ezgersiz sütünları üzerine yükselen sağlığın meşru aşkın KUTSAL AİLE oluşturma potansiyeli bulunur ve bu sorumlu koca ve şukreden karı.. gereksinim hedeflerinden arayiş amaçlarina siçrayabilme olgunlugunu gosterebilmişlerse.. kurtuluşuları söz konusu olabilir.. bundan sonrası zaten kolay olacaktır.
Osmanziya Osmanziyaoğlu

Uygarlık insanlıği inşa mi ediyor yoksa insanlığı imha mi ediyor...
Bu gun on bin yil önce ehlileştirilmiş köpegin atasi sayılan ve soyu on bin yıl önce tükenen et oburu ULUKURT'u labaratuvarda..fosillerinden elde ettikleri genetik materyallerle diriltdikleri haberiyle bir tuhaf oldum.
Ulukurt surusu mamutlarla besleniyormuş.. bu ot oburunun soyu tukemince et oburuda dogadan silinmiş.. şimdi bu et oburu gibi ot oburunu da labaratuvarda yapıp YAPAY çayirlara birakacaklarmiş.
Size geçmise goturdum.. birazda gelece gotureyim.. gelecekte bu gunku gibi ulusal ve kuresel çatışmaların yerini yerel ve kuresel dengeler alabilir. Hatta lokal ve glokalin daha iyi dengede oldugu GLOKAL yereller oluşabilir sayet nukleer bir üçuncu dunya savaşiyla uygarlik kendini imha etmezse.
Işte bu GLOKAL yerellerde ULUSLAR ARASI şirket ve ULUSAL parti birlesimi ŞİRPAR'lar kurulabilir. Ekonomik emek degeri ile politik ozgurluk degerinin buluştugu bir organisazyon.
Emek ortakligi (şirket) ve ozgurluk birlikteligi (parti) nasil sağlanir ?
Uretim araçlari ile tuketim amaçlarinin BAĞLANTISINI kuran SAGLAM ve SAGLIKLI tarim ve san'at ve ticaret geçmis deneyimlerdeki MULKIYET ve ZURRIYET kurumu.. geniş aile ile KAPALI ekonomide / politikada.. dar aile ile de AÇIK ekonomide/politikada yasadi.. şimde çekirdek ailede KARMA ekonomi ve politikada yaşiyor.. bunun aci sonuçlarini gorup marksistler bu mulkiyet ve zurriyet kollarini kesmek istiyorlar.. muslumanlar bu tauna karşi cikiyorlar.. bu ikisi birbirini kirarken kuresel efendiler.. yeni arac ve önlemlerle yerlerini sağlamlaştiyorlar.
ŞIRPAR insanlarla islamlarin birlikte uretebildigi ve tüketebildigi.. yaşayabildigi bir habitat kurabildigi ve sehir olmadan geniş bir alanda kir ve kent birlesimi yerler olabilir. Cunku fabrikalar masaustu olacak.. çunku enerji ucuzlayacak.. makinalara bağimli.. yapay zekaya bağimli olmayacak.. para ve oy ile diploma ve atama arasinda rasyonel ve gercekci ilişkiler kurulacak desemde buna.. İNANMA bunlarin nasil olacagini araştir.. ben araştirdim ve tabloda resimledim.
Anladiklarini eleştir.. anlamadiklarini sor.. ikimizde yararlanalim.
osmanziya 17.04.2025 ucyol 00:55 DÜZELTME 07:39
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03