Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: AYINE Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 3236

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: AYINE
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 11:50



Servet ve şöhret ve makam gibi SEVGİ de çalışmakla kazanılan bir nesnedir.. yani VERMEKLE alınan bir kimsedir.. nesne ve kimsesiyle işin mahiyetini anlayan ÖZNE.. ne ekerse onu biçeceğini bilir; SAYGI ekerse saygı.. sevgi ekerse sevgi.. korku ekerse korku.. öfke ekerse öfke.. bence SAYGI hepsinden değerli çünkü hem sevgi hem saygı kazandırır korku ve öfkeyi de uzaklaştırır.
Aşağıdaki paylaşımı 3 yıl önce paylaşmışım.. bunun ne bana ne de başkasına fazla bir yararı olmamış.. bunun için bu gün şu paylaşımı yaptım Mustafa Buğuçam sayfamda:
Güler Şen Hanım paylaşmış.. GANDHİ'ye göre dünyanın yedi hatası:
Ahlaksız Ticaret ve İlkesiz Siyaset, Niteliksik Eğitim ve Emeksiz Zenginlik, Vicdansız Haz ve İnsaniyetsiz Bilim ve GÖSTERİŞE DAYALI İBADET..
Sanırım bunu Gandi'yle etiketlemişler.. bir kaçını söylemiştir ancak tamamlamışlar.. bunu başka şekilde de YEDİLEYEBİLİRİZ;
AHLAKSIZ tanımak..
İLKESİZ görmek..
NİTELİKSİZ işitmek..
EMEKSİZ öğrenmek..
VİCDANSIZ düşünmek..
İNSANİYETSİZ anlamak..
GÖSTERİŞLİ inanmak...
Bunu benzer binlerce MEŞRU ve MAKUL tablo yapabiliyorum.. ancak bir kişi bile bunu yapabildiğim YBA öğrenmeye.. kullanmaya.. yararlanmaya İLGİ duymuyor.
Önemli olan
TİCARETİ iktisatlı yapalım dediğimizde onu israfsız uygulayabilmek.. SİYASETİ adaletli kılalım dediğimizde onu zulumsüz eyleyebilmek.. EĞİTİMİ nitelikli kuralım dediğimizde onun ilkelerine uyabilmek.. KAZANCI emekli olsun dediğimiz gizli servetler edinmeyi bırakmak.. TÜKETİM vicdanlı olsun istediğimiz de bunu en önce kendimiz başarmak..
İNSANİYET hakikatini yüksek tuttuğumuzda bazılarını kafir, bazıları sıradan ve bazılarını geri zekalı diye ayırmamak.. YÜCE TANRI'yı dillendirdiğimizde neden ALLAH demiyorsun.. neden GOOD demiyorsun.. neden TEO demiyorsun.. neden DİEU demiyorsun diye gücenmemek..
yani samimi EYLEM ciddi ETKİNLİK safi İŞLEM halis İŞLETİM yapabilmek gerekiyor.
Yoksa SÖZLERİ böyle gerçekçi ve akılcı.. DİZMENİN.. ANLAMLARI sağlam ve sağlıklı BİLMENİN fazla bir önemi ve hatta ALLAH azze ve celle indinde fazla bir değeri olmuyor.
Önemin ve değerin ne olduğunu DÜŞÜNMEYEN adam da işin aslını ANLAMIYOR. Demek ki burada kritik NOKTA fikir ve tefekkkür..
YBA hızlı bir anlam sürücü ve kolay bir anlatım aygıtı barındıran bir çalışma olduğunu anlayıp bu TEFEKKÜR yolunu herkese yayabilmenin açabilmenin önemini ve değerini anlayan ve bunun içinde BENİMLE işbirliği yapmaya girişmeye cür'et edene ve YBA öğrenmeye.. kullanmaya ve yararlanmaya başlamaya cesaret edene bir türlü rastlayamadım.
Saygılarımla
Osmanziya 19.09.2024 üçyol izmir 11:23
NOT: MİLLET gerek kendisinin ve gerekse başkasının sanıyor ki iyi ve güzel sözleri.. doğru ve gerçek tümceleri.. PAYLAŞMAKLA işler bitecek. Hayır öyle değil.. sağlam ve sağlıklı bilgi ve değer taşıyan sözlere DUYARLIK.. bunları sevmek.. saymak işin başı.. laftan sonra gelen bir de İŞ tarafı bulunuyor. çalışmak.. uğraşmak.. becermek.. başarmak.. bunun için iş birilği ve iş bölümü yapmak.. çünkü hiç bir başarı ve kazanç TEK BAŞINA BAŞARILMAMIŞTIR.. bu gün ciddi bir kitap okuyun.. önsözünde yazarın işbirliği yaptığı başka yakınları olmak üzere yine önemli ve değerli başka kişileri görürsünüz.. ZİYA PAŞA boşuna dememiş "Ayinesi iştir kişinin lafza bakılmaz."

OSMANZİYA 19.09.2024 11:49
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk