Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: Müdür Tamer TURAN Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2971

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Müdür Tamer TURAN
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 13:35



SOSYOLAGLAR SOKAĞINDA

Aslı CEBECİ paylaşımı


Bu Müdür Çok Enteresan Bir Müdür. Görmeseydim inanmazdım.
İstanbul Esenyurt İlçemizde en eski okullardan biri olan Esenyurt Ortaokuluna ayak bastığımda modern bir okul ile karşılaşmadım.
Adeta kültür, sanat, spor ve her çeşit sebzenin yetiştirildiği bir Malikhane ile karşılaştım. Malikhanenin tüm koridorları öğrenciler tarafında çizilmiş sanat şaheserleri resimler. Tuhaf görünümlü, uzun saçlı, uzun sakallı, enteresan giyininli bir müzisyen müdür ile karşılaştım.
İlk karşılaştığımda “böyle müdürümü olur” dedim. Dedim ama sonra da “keşke tüm okullarda böyle müdürler olsa” dedim.
Adam tam deli. Öğrencilerinin büyük bir bölümünü Türkiye’nin en iyi liselerine yerleştirmiş. Öğrencilerine sebzeleri hormonsuz olarak okulun bahçesinde yetiştiriyor. Sıcaklara karşı önlem olarak okulun bahçesine havuz yaptırmış. Çocuklar kumda oynasınlar diye kamyon kamyon kum yığmış okul bahçesine. Çocuklara eğitmenler eşliğinde yüzme eğitimi de veriyor. Okulun kömürlüğünü ana okuluna dönüştürmüş. Geri dönüşüm malzemeleri ile oturma gurupları ve kantin yapmış.
Bence sizde gidip görün bu okulu. Hepimizin gidip görmesi gereken bir şaheser.
Saygı duymamak elde değil. Tüm güzellikler sizinle ve öğrencileriniz ile olsun Tamer Turan müdürüm. Sizin gibi eğitimciler olduğu sürece her zaman başımız dik olacaktır.
Tuncer Dağ







Başarılı Müdür Saygıdeğer Tamer TURAN anlatılmış.. dedim: Birey önemli.. bireysel özellikleri ihmal etmeyen ancak toplumsal yararları da koruyan bir system demiyorum YAKLAŞIM.. bireysel çıkarları hafife almamalı.. bu Saygıdeğer Müdürün bu muhteşem idareyi yapmasında irade.. hangi çıkarı gözlüyorsa ona engel olunmamalı.. çünkü tasarlara hayat veren çıkarlar ve yararlardır. Bu kişisel çıkarlar ve toplumsal yararların dengelenmesi sağlayan ortam ve bu ortamı sağlayan tutum ve yaklaşım ve eğilim bulunmadığında genetik ve çevre sonuçta EĞİTİM fazla bir iş yapamaz. Görüyorsunuz sonuçta işler karmaşık.. sonuç menfi ya da müsbet olsun.. ne yaparsan yap beyhude.. işler olacağını varır.. akacak kan damarda çıkacak para cüzdanda durmaz.. KADER hükmünü icra eder. Ancak burada önemli bir şey belirtmek istiyorum.. ortada bir güzellik.. bir başarı.. bir iyilik varsa.. seviniz.. övünüz.. duyurunuz. Örneğin bir YAZI görüyorsunuz.. aldığı yerini ismini zikretmiş.. ya da alıntı demiş.. sadece PAYLAŞMIŞ.. yazıların yüzde doksanı böyledir.. ancak böyle olmayan NADİR yazılarla karşılaştığınızda anlamışsanız.. güzel ve üstelik yararlı olmuşsa beğeninizi ifade edin.. eğer anlatıma karşı iseniz gerekçelerini göstererek eleştirin.. eğer anlamamışsanız.. anlamadığınız paragrafı ya da cümleyi ya da kelimeyi sorunuz.. aksi halde bu yazıyı hiç anlamadım diye kızmayın.. eğer bilmediğiniz yabancı bir dilden yazı değilse.. en azından anlamadığınız kelimelerden birini sorunuz.. bu bile yazıya ya da yazana önem ve değer verdiğinizin göstergesidir.. ciddiyetin belirtilerden biri de konuya önem ve değer vermektir. osmanziya yontembilim.com




lİDER



TOPLUMU SAĞI VE SOLU İLE KUCAKLAYANDIR.


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk