Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: bioloji Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2961

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: bioloji
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 21:48
KAHR.. RA.. MAN.. kitabtaki insan heykelinin kapağına yazdım.. kahr eden man'lar.. kahramanlar.. bunlara RA'dırlar. Zulm eden Nemrudlar ve Fravunlar.. Nerönlar ve Netenyahular.. Tanrı'nın ahlakına değil de Tanrı'ya benzeyen ve O'na ortak koşan ve O'na ortak olmaya çalışan müşrikler.. Hafazanallah.. bunlar ince işler.. ilimde.. iradede.. kudrette.. rahmette.. yalancılardır. KAHraMAN olmak güzelde.. fakat bu BÜYÜK ADAMLARIN çoğu iflah olmamışlardır.. Hilmi Ziya ÜLKEN Hoca.. büyük adamlar.. mao ve stalin ve büyük insanlar.. musa ve isa.. olarak ikiye ayırır.. man'ları.. bende nebiler ve veliler ile dahiler ve deliler olarak ikiye ayırırım.. Ancak deliliğimden artık bu iki kanat insanların birliğini yakalamak gerekiyor.. artık nebi kalmadı.. hatta dahi de kalmadı.. nebiler ve dahiler yerine velilerin ve delilelerin NEV-İ BEŞER'in islahı ve iflahı için bu ad ve ar gücünün bir araya gelmesi gerekir.. ad (isim) anlamını okuyan veliler ve ar (harf) anlatımını yazan delilerin.. oturup konuşması lazım. osmanziya yontembilim.com





700 sayfalık kitabı dört ayda bitirdim.. çok değerli bir yapıt.. Robert SAPOLSKY.. DAVRANIŞ adlı kitabı.. biyolojinizin nörolojisini tanıyorsunuz.. biolojinizin genetiğinizi tanımak için bu kitabı İsaacson Walterin Yaşam'ın KOD'u kitabını öneririm..




Kitabı okudum ancak insan NÖROLOJİDEN ibaret değil.. bunu arka kapakta da gösterdim...



Yazarın hayal dediği metoforları
yazarın vehim dediği analojileri..
Yazarın hiç saydığı sembolları ve meselleri..
gözünün içine soktum.. lakin görmek için göz yetmiyor.. ışık lazım.. cisim lazım.. beyin lazım.. yazar sadece burada BEYİN ile ilgilenmiş diğerleri ışık, cisim ve göz onun ilgisinin ve ilminin konusu değil.. ancak beyin dışında çok ama çok değerli bilgiler vermiş.. teşekkür eerim. Yahudilikle 13 yaşında işini bitirmiş ancak çıkış yoluda bulamamış.. Rabbimiz hidayet versin.





Biz burada işin sadece BEYİN'den ibaret olmadığını göstermeye çalıştık.. LAFIZ ve LOGOS beyin ve beden kadar gerekli bir nesne.. daha doğrusu beden ve beyin nesnesi ile ruh ve akıl kimsesi taşıyan ÖZNE.. çok yanlı ve yönlü olmazsa.. böyle kitaplar içinde kendini yitirebiliyor.. insan çoğu ve sonuçta yazarlarda çok yönlü ve yanlı değil.. tek yanlı.. tek dilli.. tek dinli.. tek kültürlü.. hatta tek medeniyetli.. başkalarına ve karşıtlarına açık olmayan bir dünyada yaşıyorlar..

Düzenleyen osmanziya - Dün Saat 23:05
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk