Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: gelecek nasil gelecek Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2882

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: gelecek nasil gelecek
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 01:48
CERN, DEVASA BOYUTTA YENİ PARÇACIK HIZLANDIRICISI İNŞA EDECEK!..
Geleceğin Dairesel Çarpıştırıcısı (FCC- Future Circular Collider), onaylanması halinde 2070 civarında en yüksek enerjili çarpışmalarına başlayacak.
Fransa ve İsviçre'nin altından geçecek olan FCC, şu anda en büyük ve en güçlü parçacık hızlandırıcısı olan LHC'nin üç katından daha uzun olacak. 5,6 milyar dolara mal olan ve 2010 yılında faaliyete geçen LHC'nin 2040 yılına kadar ömrünü tamamlaması bekleniyor.
Bilim insanları, FCC ile şimdiye kadar sadece teoride kalan daha fazla parçacığın varlığını doğrulayabileceğini umuyorlar.
Bilim için tamamlanmamış bir başka iş de evrenin yüzde 95'inin tam olarak neyden oluştuğunu bulmak. Evrenin yaklaşık yüzde 68'inin karanlık enerji, yüzde 27'sinin ise karanlık maddeden oluştuğuna inanılıyor ve her ikisi de tam bir gizem olarak kalmaya devam ediyor. Yine bir başka bilinmeyen de evrende maddeye kıyasla neden bu kadar az antimadde olduğu.
CERN üyesi 23 ülke, 2028 yılında planın hayata geçirilip geçirilmeyeceğine karar verecek. Yeşil ışık yakılması halinde çarpıştırıcının inşasına 2033 yılında başlanacak. Ancak proje 2 parçaya bölünmüş durumda.
2048 yılında "elektron-pozitron" çarpıştırıcısı, Higgs bozonunu ve dört temel kuvvetten biri olan zayıf kuvvet, daha fazla araştırmak amacıyla hafif parçacıkları parçalamaya başlayacak. Bu ilk aşamanın maliyetinin 15 milyar İsviçre Frangı (17 milyar dolar) olacağı belirtiliyor.
Protonları birbirine çarptıracak olan ağır hadron çarpıştırıcısı ancak 2070 yılında faaliyete geçebilecek. Enerji hedefi 100 trilyon elektronvolt olacak ve LHC'nin 13.6 trilyonluk rekorunu kıracak. Bu sonraki aşamanın insanlığın maddeyi incelemede büyük bir sıçrama yapmasını sağlayacağı belirtiliyor.
Yeni parçacık hızlandırıcı FCC'nin, 100 teraelektronvolt (TeV) çarpışma enerjisine ulaşmak için LHC’nin üç katı, yani 90,7 kilometre uzunluğunda ve 5,5 metre çapında bir tünele sahip olacak. Bu devasa yapı Rhone Nehri yatağının 30 metre altından ve Cenevre Gölü'nün en az 100 metre altından geçecek. FCC’nin toplam maliyeti ise şimdilik tam olarak net değil ancak 20 milyar Euro’yu bulması bekleniyor.

DENİYOR

DEDİM Kİ:Paylaşım için teşekkür ederim.. Bu güne kadar yapılanları bir değerlendirelim.. büyük bir bobin yaparak içinden ELEKTRİK geçirmenin.. standart model determinesi ile kuantumu kuramının istatistiği arasında bağlantıyı kuracak ve çekim parçacağının on birinci boyutunu bularak MERAKIMIZI gidermeye mi yarayacak.. yoksa gücü yani çıkarı yani egemenliği elde ederek istediğimizi (MERAMIMIZI) yapabilmek mi olacak ? Bu gün için gücü ele geçirenlerin 9 aydır katliam yaptıkları ve bunu artırmaya çalıştıklarını görüyoruz.. gelecekten umutlu değilim.. TEKNOLOJİ bizi giderek daha da doğaya YABANCILIŞTIRIYOR.. İDEOLOJİ giderek insanı insandan UZAKLAŞTIRIYOR. Yabancılaştıran ve uzaklaştırın ELİN.. insan olduğunu düşününmüyorum.. el hakkında ne kadar biliyorsunuz ?


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk